Глава XV: Късно за грешки

176 14 1
                                    

          Зак наистина бе готов да се промени заради мен

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

          Зак наистина бе готов да се промени заради мен. Такова момче търся цял живот. Не ми пука за грешките, които е правил преди. Не ми пука и с колко е спал преди мен. Искам само всичко да е наред сега и за вбъдеще между нас. Тази нощ сънувах нещо, което не смятам скоро да разкажа на Зак. Той беше в съня ми. Както и татко. Исках да запозная двамата на вечеря у нас. Бях сготвила, подредила и всичко беше перфектно, но когато Зак се появи, баща ми разбра, че е наркоман. Не знам как се случи това и откъде баща ми успяваше да познае кой е наркомн и кой не, но аз нямах никакво намерение баша ми да разбира, че Зак е наркоман, камо ли наркодилър. И дано сънят ми не се окаже реалност, защото баща ми никога няма да одобри Зак в такъв случай. А аз, за разлика от баща ми, искам неговото одобрение за гаджетата си и не водя у нас всеки втори, който ми хване окото. Никога не съм си представяла, че с татко мога да съм в толкова лоши отношения. Но вчера, когато бях със Зак, се замислих за нещо. Ако мама не беше починала... Ако не си бях развалила отношенията с татко... Ако нищо от това не беше станало, аз нямаше да срещна Зак и да разбера какво е да си истински влюбен. 

          Той бе вече буден, когато аз отворих очите си, но беше замислен. Нещо го трвожеше. 

- За какво си толкова замислен? - обърнах се и го попитах. 

- Днес майка ми има рожден ден. - отговори ми въздишайки тежко. 

- Искаш ли да я посетиш? - мислех си, че е готов за това. 

- Не. - беше категоричен. - Не искам да я виждам. 

- Трябва... поне да се опиташ да говориш с нея. Мисля си, че ако отидеш да я видиш, ще се зарадва. Наистина. Не обещавам, че ще е лесно, но обещавам, че ще бъда до теб каквото и да стане. Трябва да опиташ. 

- Не. - той викна. - Хейли, мамка му, спри да се бъркаш в шибания ми живот. - той стана от леглото. 

Обърканият стокхолмски синдромWhere stories live. Discover now