5 | @amorevna

1.2K 39 8
                                    

AmbassadorsTR hesabındaki Yazma Günleri 2019 Ocak ayı kazananı olan hikaye: Apricity

Fandom: ARMY

Karakter: Taehyung

Yazar: amorevna

1) Bize kendinizi birkaç cümle ile anlatır mısınız?

Çok takıntılı bir insanım. Yaşadığım her şeyi defalarca düşünür, en ince ayrıntısına kadar incelerim. Totemlerim vardır. İstediğim şeyin tam tersini hayal edersem onun gerçekleşeceğine inanırım. İnanın, bugüne kadar çok işime yaradı. Müzik dinlemeyi inanılmaz derecede çok seviyorum.  Issız bir adaya düşsem, yanımda olmasını isteyeceğim tek şey müzik çalarım olurdu. Hayatım boyunca hiç kavga etmedim ama iyi tartışırım. Kalbimi kıranları da, hemen affederim. Kin tutamam. Uzun ve sesli kahkahalarım vardır. Öpmekten ve öpülmekten nefret ederim ama sarılmayı da bir o kadar çok severim. Kısa saçı, uzun saça tercih ederim. Bu yüzden, saçlarımı her yıl kış ayında çene hizama kadar kestirir ve tüm yıl boyunca saçlarımın kısalığından yakınırım. (Aramızda kalsın, kış ayı geldiğinde saçlarımı yeniden kestiriyorum) Hayatımı pişmanlıklarla yaşamaktan nefret ederim. Bu yüzden, geçmişte yaptığım hatalardan pişman olmayı uzun süre önce bıraktım. Son olarak, hayal kurmaya bayılırım. Bıkmadan usanmadan, gece gündüz hayal kurarım.

2) Hikaye yazmaya nasıl başladınız? İlk hikayenizi hatırlıyor musunuz?

İlk hikayemi tabi ki hatırlıyorum. Unutmak ne mümkün daha -bundan daha toy olduğum zamanları. Hikaye yazmaya nasıl karar verdim, hangi akla hizmet yaptım bilmiyorum ancak Wattpad'de hayran kurgu kitaplarını okurken, 'Ben olsam şöyle yapardım' dememle, önce ufak sahneler, daha sonra da kurgular oluşmaya başladı kafamda. Baktım bu işin sonu yok, ben de 'Neden yazmıyorum o zaman?' diye giriştim işin bir ucundan. Pişman mıyım? Asla. Hayata gelme amacımı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.

3) Yazarken size ilham veren şey nedir veya nelerdir?

Müzik, müzik ve müzik. Müzik ruhun gıdasıdır hesabı, müzik ilhamın da gıdası bence. Ama bana ilham veren asıl şey, müzik dinlerken hissettiğim duygular. Ve aynı zamanda, o şarkıyı dinlerken kurduğum hayaller. Müzik dışında bana ilham veren şeylerden bir tanesi de güzel bir manzara. Özellikle güneşin doğuşunu izlemek bende bir çok duygunun uyanmasına neden oluyor.

4) Wattpad'de severek okuduğunuz bir hayran kurgu yazarı ve takipçilerimize önerebileceğiniz bir hikayesi var mı?

Açıkçası çok fazla hayran kurgu yazarını seviyorum ancak benim için -saltlord ve malumatfurus'un yeri ayrı. Gerek içtenlikleri gerek yazma yetenekleriyle beni kendilerine büyülüyorlar. Bence yazdıkları tüm hikayelerini okumalısınız.

5) Kendi çalışmalarınızdan bizimle paylaşmak isteyeceğiniz bir alıntı var mı?

"Kendine sadece sen yardım edebilirsin. Cevabı aramaya çalışma. Zamanı geldiğinde, cevap zaten sana gelmiş olacak." Basit gibi görünen, ancak yeri geldiğinde yolumuza ışık tutabilecek kadar güçlü, bu cevaba tüm kalbimle inandığımı söyleyebilirim.

6) Seçtiğiniz fandomın/karakterin özel bir anlamı var mı? Sizi böyle bir hikaye yazmaya yönlendiren nedir?

Özel bir anlamı olmaz mı? Tabi ki de var. Bts hayatımın her saniyesine ilham olan, yedi mükemmel insan. Hikaye yazmaya yönlendiren içimdeki dürtüler olabilir ancak Bts'in bana -ve dünyadaki bütün hayranlarına- verdikleri ilham olmasaydı hayallerimin peşinden koşacak cesaretim de olmazdı.

7) Hikayelerinize gelen yorumlar arasından unutamadığınız bir yorum var mı? Sizi eğlendiren, duygulandıran herhangi bir şey olabilir.

Bir okuyucumun Hidden Beauty isimli hikayeme yaptığı şu yorumu asla unutamıyorum. "Söylesene, bu güzel kurgu fikri nasıl bir insanın içine işleyebilir, böyle güzel bir şekilde?"

8) Hayran kurgu yazmanın bize göre en zor yanı zaten sevilen bir kişiyi/karakteri bambaşka bir karakterin içine sokmaktır. Bunu yaparken zorlandığınız oldu mu? Yarattığınız karakterle, hayranı olduğunuz kişiyi/karakteri uygun bir şekilde yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Açıkçası, ben hiç zorlanmadım. Bence sevilen kişiyi bambaşka bir karakterin içine koymak çok zevkli. Gerçek hayatta oldukları kişilerden oldukça farklı karakterler yazmak hoşuma gidiyor. Bu yüzden, yarattığım karakterler ve hayranı olduğum kişiler çoğu zaman farklı oluyor ama benzer özellikleri olduğunu itiraf etmeliyim. Yazdıklarımı hayran kurgu yapan da bu zaten.

9) Hayran kurgu dediğimiz zaman, iyi bir hikaye için en önemli 3 unsur nedir?

Bu zor bir soru... Sanırım benim sıralamam şöyle olurdu; sıradışılık, zamansızlık ve üstü kapalılık.

10) Hayran kurgu yazarlarına ne önerirsiniz?

Yazarlara öneri yapacak kadar tecrübeli olduğumu düşünmüyorum ancak, sanırım yakın bir arkadaş tavsiyesi verebilirim. Motivasyonunuzu düşürenlere ve emeğinize saygısı olmayanlara kulak asmayın. Herkes sizin yazdıklarınızı beğenecek diye bir şey yok ancak unutmayın, yazdıklarınızı beğenecek mutlaka birilerini bulursunuz. Çoğu zaman yazma isteğinizin kaçtığını hissedebilirsiniz, böyle durumlarda kendinizi zorlamayın ve biraz inzivaya çekilin. Çok sevdiğiniz bir diziyi -10 sezon bile olsa- tekrar izleyin, çok üşengeçseniz -ve benim gibi izlediğinizi bir daha izlemeyi sevmiyorsanız- daha önce hiç izlemediğiniz bir türde film izleyin. Müzik dinleyin, sevin ve gülümseyin. Evren fazla güzel, hissedin.

11) Bu arada hikayeniz Yazma Günleri Kazananı oldu. Kazandığınızda neler hissettiniz, bizimle paylaşabilir misiniz?

Öncelikle, mutluluktan ağlamaya başladığımı itiraf etmeliyim. Kazanamayacağıma kendimi o kadar çok inandırmıştım ki 'tebrik ederiz, yazma günleri kazananı oldunuz' mesajını defalarca okumama rağmen gerçek olduğunu belli bir süre sonra kavrayabildim. Apricity, kendi içinde çok daha derin bir anlama sahip ve o böyle güzel bir ödülle taçlandırıldığı çok mutlu oldum. Yarışmaya katılmadan önce, totem yapmıştım ve eğer kazanırsam 2019'un harika bir yıl olacağına -daha doğrusu 2019'u harika bir yıl yapacağıma- ve vazgeçmeyip, hayallerimin peşinden koşacağıma dair kendi kendime söz vermiştim. Bu yüzden 2019'un ilk ayında yazma günleri kazananı olmak, benim için ayrı bir özel. Bu yüzden, hikayemin kazanan olmasına karar veren jürilere çok teşekkür ediyorum. Son olarak, -tabi ki- teşekkürlerin en güzeli okurlarıma gelsin. Destekleri ve o güzel yorumları olmasaydı Apricity olmazdı

12) Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Varsa nedir?

Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Umarım keyif almışsınızdır, çünkü ben çok eğlendim. Havalar soğuk, lütfen kendinize dikkat edin. Kucak dolusu sevgiler, kocaman öpücükler.

Hayran Kurgu RöportajlarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin