73 | @thebestyleslover

267 17 32
                                    

Hikaye: TAKEN | H.S.

Fandom: Directioner

Yazar: thebestyleslover

1) Bize kendinizi birkaç cümle ile anlatır mısınız?

Sevdikleri ile vakit geçirmeyi seven, sabırlı ve olabildiğince iyi niyetli biriyim. Bir şeyi kendime hedef olarak belirlediğimde onun için elimden ne gelirse yapmayı benimsemiş bir kişiliğim var. 

2) Hikaye yazmaya nasıl başladınız? İlk hikayenizi hatırlıyor musunuz?

Okul hayatımın 7. senesinde okulların kapanmasına son 2 hafta kala, zamanımın bolluğundan faydalanıp bir şeyler karalamaya başlamıştım ama çok acemice ve çocukcaydı. Zamanla yazmaya ve okumaya daha fazla zaman ayırmaya başladım ve kalemimi geliştirmeye odaklandım. Bu platform üzerinde de bu yazdıklarımın bir kısmını paylaşsam da çalışma masamın yukarısında, minik bir ajandada saklamış olduğum kurgularım hâlâ var.

3) Yazarken size ilham veren şey nedir veya nelerdir?

Aslında bu tam olarak o anki ruh halime göre şekilleniyor. Dinlediğim bir şarkı, izlediğim bir film veya dizi kelimelerime şekil verirken, bazen de yaşadıklarım, geçmişin bana getirdiği anılar da kurguların şekillenmesine sebep olabiliyor.

4) Wattpad'de severek okuduğunuz bir hayran kurgu yazarı ve takipçilerimize önerebileceğiniz bir hikayesi var mı?

Bu çok çok zor bir soru çünkü beğenerek okuduğum çok fazla yazar var. Aralarından bir tane seçmek inanın ki benim için çok zor. Ama şunu belirteyim, beğendiğim yazarlar kendilerini çok çok iyi tanıyor, hepsine bol öpücükler. ❤

5) Kendi çalışmalarınızdan bizimle paylaşmak isteyeceğiniz bir alıntı var mı?

Aslında bu biraz ipucu olabilir, şu anda yayında olmayan ve taslaklarımda bekleyen bir kurgudan minik bir kısım paylaşmak isterim sizlerle."...Ama her ne olursa olsun, başına her ne gelirse gelsin beni unutmayacağını söyledin değil mi? Hep hatırlayacağını. Bu sözünü tutamadın belki sevgili papatya ama ben senin gözlerine her bakışımda içimi titreten o ışıkla avuttum kendimi. Belki çaresizlikti belki de aşkın ta kendisiydi. Ama gerçekti, o ışık ve kalplerimizin birleştiği o an kalbimin hızlanmasına sebep olacak kadar gerçekti..."

6) Seçtiğiniz fandomın/karakterin özel bir anlamı var mı? Sizi böyle bir hikaye yazmaya yönlendiren nedir?

Kurgularımda Harry Styles'ı karakterim olarak kullanmam aslında ona olan sevgimin bir sonucu. 7 yıllık bir süreçten beri gerek kariyeri ve yaptıkları gerekse medyaya yansıyan kişiliği bakımından kendime idol olarak benimsediğim tek insan. "Her ne yaparsa yapsın onu her zaman destekleyeceğim." dediğim çok nadir ünlülerden. Wattpad hesabım üzerinden böyle bir hikaye yazmamın sebebi ise, Harry'nin karakterini ve günlük yaşantısını kendi kafamda kurguladığım ve olmasını dilediğim şekilde okuyucularla paylaşma istediğimin olması. Ayrıca uzun zamandır ona olan sevgim de, onu kurgularımın ana karakteri yapmak için çok yeterli bir sebep gibi geliyor.

7) Hikayelerinize gelen yorumlar arasından unutamadığınız bir yorum var mı? Sizi eğlendiren, duygulandıran herhangi bir şey olabilir.

Aralarından tek bir tanesini seçmek çok zor. Okuyucularım hikayenin gidişatına kendilerini çok kaptıran bir kitle, ki bu benim için bir mutluluk. Gerek komik yorumların gerekse kurgunun gidişatına göre şekillenen duygusal yorumların her biri benim için çok özel. Her birine sonsuz teşekkürler. 💚

8) Hayran kurgu yazmanın bize göre en zor yanı zaten sevilen bir kişiyi/karakteri bambaşka bir karakterin içine sokmaktır. Bunu yaparken zorlandığınız oldu mu? Yarattığınız karakterle, hayranı olduğunuz kişiyi/karakteri uygun bir şekilde yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Kesinlikle çok doğru. Kurguda bahsettiğimiz kişi, gerçek hayatta da çok büyük bir kesime hitap eden ve çok büyük sevenleri olan kişiler olunca yazdığımız her kelimeye dikkat etme gibi bir gereklilik doğuyor. Sanırım beni de en çok zorlayan tarafı bu. Ama karakterimin olaya bakışı ve davranışları bende hep doğru gelen şekilde yazmışım hissi uyandırıyor. Yani, gerçek hayatta da karakterimin o olay karşısında nasıl davranacağını düşünüp yazıyorum ve bu konuda başarılı olduğuma inanıyorum.

9) Hayran kurgu dediğimiz zaman, iyi bir hikaye için en önemli 3 unsur nedir?

Hayran kurguda her şey çok fazla önem teşkil ediyor ama 3 unsur söylemem gerekirse cevabım şu olur;•Gerçekçilik (hayal gücü olacak tabi ama gerçeklerin çok fazla üstüne çıkılmamalı, olaylar olması gerektiği gibi anlatılmalı)•Yapmacıklıktan uzak, samimi anlatım•Sağlam kurgular, alışılagelmişin dışına çıkmak

10) Hayran kurgu yazarlarına ne önerirsiniz?

Her ne olursa olsun, asla belli bir kesimi memnun etmek için istemediğiniz şeyler yazmayın. İçinizden gelen şekliyle, nasıl anlatmak istiyorsanız o şekilde seçin kelimelerinizi. Sağlam kurgular ve güçlü kelimeler seçin ve yapmacık olmayın, kurgularınızda sıcak ve samimi bir ortam oluşturun. Okuyan kişinin yazı sanki zoraki yazılmış gibi düşüncelere kapılmaması için isteyerek ve samimi duygularla yazmaya odaklanın.

11) Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Varsa nedir?

Bu platformda bana da bir şans tanıdığınız için teşekkür ediyorum, hepinizin istediğiniz gibi güzel bir hayat yaşaması dileğimle.❤

Hayran Kurgu RöportajlarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin