49 | @Cle-ra

274 13 21
                                    

Hikaye: Harry Potter Güç Kardeşliği

Fandom: Potterhead

Yazar: Cle-ra

1) Bize kendinizi birkaç cümle ile anlatır mısınız?

Hayal gücüne güvenen bir insanım. Macera düşkünü yapım da buradan geliyor olabilir. Ayrıca kitaplara aşırı bir düşkünlüğüm vardır. Çoğu yazarın da değişiyle kitaplar farklı birer hayattır. 

2) Hikaye yazmaya nasıl başladınız? İlk hikayenizi hatırlıyor musunuz?

Sanırım evet, evet hatırlıyorum. İlkokula gidiyordum o zamanlar. Yazmaya başladığım ilk zamanlarda bana verilen anahtar kelimeleri kullanıyordum, her öğrenci bunu ödev olarak yapmıştır değil mi? Daha sonra hayal gücünü kullanarak olaylar geliştirdim ama bunları çoğu zaman yazmazdım. İlk hikâyem Sally adında bir köpeğin maceraları hakkındaydı. Pekâla, sanırım bir çocuk için normal bir konu.

3) Yazarken size ilham veren şey nedir veya nelerdir?

Genellikle fotoğraflar. İlginç görünen bir şey gözüme çarpar ya da söz konusu fotoğraf karesinin o hâle gelişiyle ilgili bir hikâye uydururum. Sadece fotoğraflar da değil. Doğa, müzik, bazen de bir yazı bana ilham olabilir. 

4) Wattpad'de severek okuduğunuz bir hayran kurgu yazarı ve takipçilerimize önerebileceğiniz bir hikayesi var mı? Varsa lütfen kullanıcı adını da belirterek söyler misiniz?

Elbette. Aslında birden fazla var ama aklıma ilk gelen Birsensuu kullanıcı adlı yazar. Harry Potter ve Kızıl Kahin adlı kitabı gerçekten beni büyülüyor.

5) Kendi çalışmalarınızdan bizimle paylaşmak isteyeceğiniz bir alıntı var mı?

Harry Potter Güç Kardeşliği isimli kitabımdan bir alıntı koyabilirim.

"İçimdeki güce inanıyordum. İster parlak, ister karanlık olsun, o bana ait. Bu güç bana ait."

Bunu yazarken ilham patlaması yaşamış olabilirim. :)

6) Seçtiğiniz fandomın/karakterin özel bir anlamı var mı? Sizi böyle bir hikaye yazmaya yönlendiren nedir?

Evet, var. Harry Potter karakteri bana hep ilgi çekici gelmiştir ve hayal gücümü besleyen mükemmel bir dünyası var. Harry Potter hayran kurgusu yazmam ilk başlarda bu kurguları okumakla başladı. Birbirinden farklı hayran kurgu okuyarak bayağı bir zaman geçirdikten sonra benim de aklımda hikâyeler canlandı. Benim de "bu böyle olsaydı, şu şöyle davransa ne olurdu" gibi sorularım ortaya çıktı ve ben de yazabilirim dedim. 

7) Hikayelerinize gelen yorumlar arasından unutamadığınız bir yorum var mı? Sizi eğlendiren, duygulandıran herhangi bir şey olabilir.

Şu ana kadar birçok bu şekilde yorum aldım ama özellikle aklımda kalan bir yorum olmadı. Her güzel yorumumu severim ben ama kim bilir, belki de gelecekte böyle bir yorumla karşılaşırım. 

8) Hayran kurgu dediğimiz zaman, iyi bir hikaye için en önemli 3 unsur nedir?

Bana göre birincisi kurgunun ana hatlarının dışına çıkmamak. İpler çok fazla kaçırılmamalı. İkincisi ise karaktere eklenen yeni özellikleri iyi yansıtabilmek. Çünkü okuyuculara göre asıl karakterin kişiliği bellidir ve bunun dışına çıkılması biraz şaşırtabilir. Açıklayıcı bir anlatımla karakterin yeni özellikleri kabul görecektir. Sonuncusu ise ana kurgudan farklı ilgi çekici olaylar yazabilmek. Hayran kurgunun asıl kurgudan ayrılan yönleri olmalı.

9) Hayran kurgu yazarlarına ne önerirsiniz?

İlgi çeken bir kurgu yazmaya çalışırken aklınıza gelen bütün özelikleri birden yüklemeyin. Bütün mükemmel ve zıt özellikleri bir kişide toplarsanız okuyucuyu sıkabilir. Tabii bunun istisnaları da var. 

10) Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Varsa nedir?

Yazın. Yazmak güzeldir. İnsanı rahatlatır. 

Hayran Kurgu RöportajlarıWhere stories live. Discover now