64 | @TVersionofaperson

240 9 6
                                    

Hikaye: Bride Of The Wind

Fandom: One Direction

Yazar: TVersionofaperson

1) Bize kendinizi birkaç cümle ile anlatır mısınız?

Yirmilerinde bir sanat tarihi öğrencisiyim diye klasik bir başlangıç yapmak geldi içimden. Üniversitenin yanı sıra arta kalan zamanımı çalma listeleri, yeni ülkeler keşfetmek ve sanat tarihi kaplıyor diyebilirim. Gezmek ve yeni bilgiler öğrenmek bu sırada da kulaklığımda bana eşlik eden müziklerim bu hayatta en zevk aldığım olgular. Bir de her şeye fazla anlam yükleyen birisiyim, bu yüzden odamın duvarları uçak biletlerinden ve yazısı neredeyse okunamayacak kadar solmuş fişlerden geçilmiyor...

2) Hikaye yazmaya nasıl başladınız? İlk hikayenizi hatırlıyor musunuz?

Kendimi bildim bileli yazıyordum desem yanlış bir tanımlama olmaz açıkçası. İlk okulda okul gazetesine çıkamıyorum diye kendi gazetemi yapıp sınıfa sunmuş bir kızdım. Orta okulda ise ben bu işe el atarım diyerek bir kitap bloğu açmış, kitap eleştirilerimin yanı sıra kendi denemelerimi de profilimde paylaşmaya başlamıştım. Karaladığım birkaç hikaye oldu elbette ama hiçbirinin sonunu göremedim. Tamamlayabildiğim tek kitabım Bride Of The Wind oldu.

3) Yazarken size ilham veren şey nedir veya nelerdir?

Hayatta yaşadığım her andan ilham alıyorum. Bunu tek bir şeye yüklemem neredeyse imkansız. Arkadaşım bana o gün yaşadığı bir olayı anlatıyor ve benim aniden aklımda bir sürü senaryolar canlanmış oluyor. Ya da kahvaltı ederken zeytine bakıyorum ve tam olarak ihtiyacım olan şeyin bir zeytine bakmak olduğunu anlıyorum. Aşırı saçma şeylerden ilham almam bir yana en çok ilhamı ilk defa geçtiğim sokaklardan ve ilk defa gördüğüm yerlerden alıyorum da diyebilirim. Buradan kimler ne zamanlarda hangi koşullarda geçmiştir diye düşünmeye başlamamla aklıma doluşan düşünceler eş zamanlı oluyor.

4) Wattpad'de severek okuduğunuz bir hayran kurgu yazarı ve takipçilerimize önerebileceğiniz bir hikayesi var mı? Varsa lütfen kullanıcı adını da belirterek söyler misiniz?

Bir tane söylemek için çok düşündüm ama bunu bir taneye indirgemek beni çok zorladı bu yüzden iki tane söylemek istiyorum. Bir tanesi fivesaucewbu tarafından kaleme alınan Santa Cruz, çok naif ve gerçek bir gençlik hikayesi. Diğeri ise likejames tarafından yazımına hala devam edilen Chaos And The Calm isimli hikaye.

5) Kendi çalışmalarınızdan bizimle paylaşmak isteyeceğiniz bir alıntı var mı?

''Onun tablosuna dahil olmak, çerçeveden taşmamak için elimden geleni yapardım. Yapıyordum da... Bazen kendi kanvaslarımızı düşünüyordum. Sanki biri bizi ayrı ayrı iki tablo üzerinde çalışmış, içine sinmeyince ikisini de beyaz boyayla astarlamış ve bir tablo üzerinde birleştirmişti. Ortaya da biz çıkmıştık.''

6) Seçtiğiniz fandomın/karakterin özel bir anlamı var mı? Sizi böyle bir hikaye yazmaya yönlendiren nedir?

Kelimeler benim en yakın dostum ama seçtiğim karakterin önemini kelimelerle bile ifade edemem sanırım. Bu basit bir ''hayatımı şekillendirdi.'' konuşması olsun istemiyorum fakat Harry Styles, bana bu hayatta en çok istediğim şeyi verdi; Bu sadece filmlerde olur dediğim en yakın arkadaşlığı. Şimdi evimden çıkıp zilini bile çalmadan evine girebildiğim bir insan varsa bu tamamen Harry sayesindedir. Birbirimizi bir Harry Styles fan sayfasının yorumlar kısmında bulmuştuk çünkü. Beni böyle bir hikaye yazmaya yönlendiren şey ise yine yakın arkadaşımla Amsterdam'da yaşadığım bir gün oldu. Çok mutluydum, bunun farkındaydım, bunun bir parçasının Harry sayesinde bana sağlanmış olduğunun da farkındaydım ve sevdiğim üç şeyi birleştirmek istedim. Yazmayı, Harry'i ve sanat tarihini.

7) Hikayelerinize gelen yorumlar arasından unutamadığınız bir yorum var mı? Sizi eğlendiren, duygulandıran herhangi bir şey olabilir.

Her okuyucum bir kez de olsa hikayem sayesinde sanat tarihini araştırmaya başladıklarını yazdı. Bu sanırım hiçbir zaman unutmayacağım genel bir yorum. Sanat tarihinin biraz da olsa değerinin anlaşıldığını ve bunun özellikle benim hikayem sayesinde olduğunu görmek bana asla unutamayacağım mutluluklar yaşatıyor.

8) Hayran kurgu yazmanın bize göre en zor yanı zaten sevilen bir kişiyi/karakteri bambaşka bir karakterin içine sokmaktır. Bunu yaparken zorlandığınız oldu mu? Yarattığınız karakterle, hayranı olduğunuz kişiyi/karakteri uygun bir şekilde yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Bu kurguya başlarken belki de en çok dikkat ettiğim şey buydu. Hayran kurguların en önemli ve maalesef ki en çok atlanan kısmı yazdığımız insanın şu anda bir yerlerde nefes alıyor ve kendi hayatını yaşıyor oluşu. Hikaye ne kadar hayal gücünüze kalmış olsa da yazdığınız insan şu anda gerçekten de var olan bir insan. Eğer sadece adını veya sadece görüntüsünü kullanmıyor iseniz yapmanız gereken en önemli şey kişiyi yaşadığı gibi yansıtmak olmalı bana kalırsa. Ben de Harry'e hayran olduğum yıllar boyunca gördüğüm hareketlerini ve bunlara bağlı olarak insanlarla ilişkisinin nasıl olabileceğini tahminen bir karakter ortaya koymaya çalıştım. Yanlışıyla ve doğrusuyla yazdığım Harry Styles gerçek hayatta da olduğunu düşündüğüm Harry Styles'tı. Ne eksiğini ne fazlasını yansıttım.

9) Hayran kurgu dediğimiz zaman, iyi bir hikaye için en önemli 3 unsur nedir?

Kesinlikle yaşayan karaktere saygı, mantık çizgisinden taşmama ve üslup.

10) Hayran kurgu yazarlarına ne önerirsiniz?

Ben de bir hayran kurgu yazarı olduğum için bu önerileri ''biz'' olarak yazmak istiyorum. Profilimde de yazan çok güzel bir söz vardır ''Sanatçı başkalarını memnun etmeye çalışmayı bıraktığı zaman yaratıcılığını keşfeder'' diye. Yazdığımız her bir kelime bizim için çok önemli bu yüzden öncelikle kendimiz için nasıl istiyorsak öyle yazmalıyız. Çevremizdeki insanlar bizi etkileyen ilk unsur olmamalı çünkü bu bizim hayal gücümüz onların değil. Bir de bence yazdığımız kişiyi hikayemizde tamamen (görüntüsü, hayatı ve karakteriyle) kullanıyorsak bir yerlerde öyle bir insanın yaşıyor olduğu gerçeğini atlamamalıyız. Çünkü yazdığımız insan hayali bir karakter değil gerçekten de var olan biri.

11) Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Varsa nedir?

Bride Of The Wind'in Watty Ödülleri'ni kazanmasını sağlayan sadece benim oluşturduğum evren değil, bu evrene yaptıkları yorumlarla bana ilham vererek devam etmesini sağlayan okurlarımdı da. Sadece hepsine ayrıca buradan da çok teşekkür etmek istiyorum, hepsi bu.

12) Ek olarak, Wattys 2019 kazananlarından birisiniz. Kazandığınızda ne hissettiniz, bizimle paylaşabilir misiniz?

Kazandığımda hissettiklerimi tek bir duyguya indirmem neredeyse imkansuz çünkü tamamen karmakarışık duygular içerisindeydim. Başta bunun gerçek olduğuna inanamadım ve mesajı birkaç kere daha okudum. Bride Of The Wind benim tek kitabım. Hayatımda sonucuna ulaştığım tek hikayemin böyle bir ödüle layık görülmüş olması benim sanırım uçan bir balonun gökyüzüne değişi gibi gökyüzünde süzülmeme sebep oldu. Hayatımda ilk defa yazdığım bir şeyin gerçekten birileri tarafından değerlendirilip bir ödüle layık görülmesinin karşılığını sadece sevindim diyerek veremezdim, bu çok zor benim için. Mutluyum, en az bir çocuğun bir okul çıkışı annesinin kollarına koştuğu an kadar hem de.

Hayran Kurgu RöportajlarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin