102 | @Taolaxy

178 9 7
                                    

Hikaye: Eternity

Fandom: ARMY

Yazar: Taolaxy 

1) Bize kendinizi birkaç cümle ile anlatır mısınız?

Hala hayatta izleyeceği yolu bulamamış, zihnindeki şeytanlardan ilham alan yay burcu bir kadınım. Doktor adayıyım, ders çalışmak ile kafayı yemek arasındaki ince çizgide dolanıyorum.

2) Hikaye yazmaya nasıl başladınız? İlk hikayenizi hatırlıyor musunuz?

İlk hikayemi hatırlamıyorum ama ilk yayınladığım hikaye Facebook'taki bir Selena Gomez hayran sayfasında yazılmış bir Jelena hikayesiydi. Hikaye yazmaya ise ilkokul öğretmenimin cesaretlendirmesi ile başladım.

3) Yazarken size ilham veren şey nedir veya nelerdir?

BTS, insan denen varlığın acizliği ve güçlü kadınlar. Elbette yaşadıklarımın, ailemin ve müzik zevkimin de katkısı var.

4) Wattpad'de severek okuduğunuz bir hayran kurgu yazarı ve takipçilerimize önerebileceğiniz bir hikayesi var mı? Varsa lütfen kullanıcı adını da belirterek söyler misiniz?

Uzun süredir hayran kurgu okumuyorum ama mikachu5417 'nun a priori hikayesi daimi favorimdir.

5) Kendi çalışmalarınızdan bizimle paylaşmak isteyeceğiniz bir alıntı var mı?

"oysa yüzündeki huzurun sebebi olmak için atlas'ın da olurdum, öleceğimi bile bile bir herkül de doğururdum."

6) Seçtiğiniz fandomın/karakterin özel bir anlamı var mı? Sizi böyle bir hikaye yazmaya yönlendiren nedir?

benim fandomum ve bts kendimle ilgili en çok gurur duyduğum şeylerden biri. yukarıdaki sorudan yaptığım alıntı küçük bir drabble'dan alınma, karakteri meçhul. okumak isteyenler ghostofkarelia hesabında bulabilirler.

7) Hikayelerinize gelen yorumlar arasından unutamadığınız bir yorum var mı? Sizi eğlendiren, duygulandıran herhangi bir şey olabilir.

Birisi Highschool ile Türk fandomunu temsil ettiğimi yazmıştı, onu unutamıyorum hiç. İyi ki var bütün güzel okuyucularım.

8) Hayran kurgu yazmanın bize göre en zor yanı zaten sevilen bir kişiyi/karakteri bambaşka bir karakterin içine sokmaktır. Bunu yaparken zorlandığınız oldu mu? Yarattığınız karakterle, hayranı olduğunuz kişiyi/karakteri uygun bir şekilde yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Ben bunun hiçbir zaman tamamiyle mümkün olduğunu düşünmüyorum. Her insanı o insan yapan bir hikayesi vardır, biz ise kendi çabamızla sanat yapma çabası içinde olan hikaye anlatıcılarıyız. Halihazırda bir hikayesi olan kişilere yeni bir hikaye yaratıyoruz, bu zor bir iş. Bana kalırsa, karakterlerimin güzel seven insanlar olmasına dikkat ederim, BTS'e dair doğru yansıtabildiğim belki de tek şeydir bu.

9) Hayran kurgu dediğimiz zaman, iyi bir hikaye için en önemli 3 unsur nedir?

Problematik olmaması, okuyucuyla hayran kurgu olduğunu unutturacak derecede bağ kurması ve okuyucuyu kendi akışına, kendi duygu yoğunluğuna katabilmesi.

10) Hayran kurgu yazarlarına ne önerirsiniz?

Yaptıkları işi sevmelerini ve bir insandan bambaşka bir insan yaratmaya çalıştıklarının farkında olmalarını. İşimiz bu sebeple ekstra zor zannımca.

11) Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Varsa nedir?

Bilmiyorum beni özleyenler var mıdır ancak sizd3n haberdar olmak için hesabıma düzenli olarak girmeye çalışıyorum. Bana ulaşmak isteyeniniz varsa artık ghostofkarelia isimli bir hesapta yazıyorum, beklerim hepinizi. Ve unutmayın ki sizi bir daha hiçbir ana doğurmaz. Hem benim için, hem de evlatlarım olarak gördüğüm hikayelerim için biriciksiniz, değerinizi sakın unutmayın. Sizi seviyorum.

Hayran Kurgu RöportajlarıDonde viven las historias. Descúbrelo ahora