37 | @CikolataliUykum

456 32 47
                                    

Hikaye: Ring

Fandom: Marvel

Karakter: Tony Stark

Yazar: CikolataliUykum


1) Bize kendinizi birkaç cümle ile anlatır mısınız?

Adım Selin, 19 yaşındayım. Küçüklüğümden beri en büyük hayalim olan Çocuk Gelişim bölümü öğrencisiyim. Çocukların hayatlarına dokunup onları keşfetmek benim için harika bir şey. Onları ufak bir tebessüm ile mutlu etmek benim bütün günümü güzelleştirebilir. Çocukların içinde olduğu bu özel alanda çalışmak beni hep heyecanlandırıyor. Pek bu bölümü okuyan birine benzemiyorum, çünkü ben; bilim-kurgu ve fantastik filmler izleyen, cinayet ve gizem romanları okuyan, moduma göre rock dinleyebilen, 8 yaşımdan beri bir Stark olmanın hayalini kuran biriyim. Ben küçük bir kız çocuğuyken yaşıtlarım Barbie gibi şeyler izlerdi. Bense Örümcek Adam'ı açardım. Çünkü bir kahramanın neler yapabileceğini izlemek bana daha ilgi çekici gelirdi. Sinemada romantik filme gidip ağlamak yerine bir Marvel filmine gidip gözlerimin parıltısıyla birlikte, heyecanla onları izlemek beni daha çok kendine çeker. Bir insanın, bir kahramana dönüşme hikayesini izleyip beni umuda bağlaması her zaman daha iyidir.

Çok yakın bir arkadaşım ile bir kere konuştuğumuzda; "Makyaj yapıp sürekli süslenen birisin, ama içinde tam olarak küçük bir erkek çocuğu gibisin" demişti. Haklıydı.

2) Hikaye yazmaya nasıl başladınız? İlk hikayenizi hatırlıyor musunuz?

Ortaokula gittiğim zamanlarda Facebook'ta sayfalar açıp bir şeyler yazmak popülerdi. Bende herkes gibi bir deftere yazarak başlamış, ardından neden insanların da okumasını sağlamıyorum diye düşünüp Facebook'ta bir sayfa açarak paylaşmıştım. O zamanlar kurtlar ve vampirlerle ilgili bir şeyler yazdığımı hatırlıyorum. 

3) Yazarken size ilham veren şey nedir veya nelerdir?

Açıkçası her şey bir ilham kaynağıdır. Pencereden baktığımızda, gökyüzünde bir bulutun süzülmesi bile ilham verebilir. Bu yüzden genelde etrafımı incelerim ve bir şeyler yakalamaya çalışırım.

4) Wattpad'de severek okuduğunuz bir hayran kurgu yazarı ve takipçilerimize önerebileceğiniz bir hikayesi var mı?

scarlettrosestark burada ilk tanıdığım ve sanal arkadaşlıktan gerçeğe dönüşen bir dostum. Her yazdığı beni çok etkiler. 24 Saat isimli hikayesini zaten sizde biliyorsunuz. O yüzden farklı birkaç isim verecek olursam; belongstostark ve MajestyHardy'nin yazdığı tüm kurgulara bayılıyorum. 

5) Kendi çalışmalarınızdan bizimle paylaşmak isteyeceğiniz bir alıntı var mı?

"Bir kahraman olmak için süper güce ihtiyacınız yok. Eğer kalbiniz temizse, bir yavru kediye bir kap süt bile veriyorsanız siz birer kahramansınızdır. Bunu asla unutmayın."

6) Seçtiğiniz fandomın/karakterin özel bir anlamı var mı? Sizi böyle bir hikaye yazmaya yönlendiren nedir?

Marvel filmleri izleyip onlar hakkında hayaller kurmak beni hep daha mutlu etmiştir. "Tony Stark'a her baktığımda onun benim için hep ikinci bir baba olduğunu düşünmüşümdür. Ya da Avengers gibi bir aileye sahip olsaydım onlarla nasıl iletişimim olurdu."

İzlediğim tek bir sahnede bile küçük bir çocuk gibi heyecanlanmak beni hep yazmaya itiyor.

7) Hikayelerinize gelen yorumlar arasından unutamadığınız bir yorum var mı? Sizi eğlendiren, duygulandıran herhangi bir şey olabilir.

Her atılan yorumun yeri apayrı. Bazen geceleri açıp yorumları tekrar tekrar okuduğum zamanlar bile oluyor. Ama her zaman en özelleri; bölümün, kendilerinde nasıl hislerin oluşturduğunu yazdıkları yorumlar oluyor. 

8) Hayran kurgu yazmanın bize göre en zor yanı zaten sevilen bir kişiyi/karakteri bambaşka bir karakterin içine sokmaktır. Bunu yaparken zorlandığınız oldu mu? Yarattığınız karakterle, hayranı olduğunuz kişiyi/karakteri uygun bir şekilde yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Bu zor bir şey. Çünkü o bilinen karakterin kişiliğinde ufacık bir değişiklik görmek bazen insanları kızdırabiliyor. Şu an ki Tony Stark hayran kurgumda onun daha çok duygusal ve aşık tarafını gösterdiğim için birinden tepki almıştım. Ama bu zaten bizim hayal gücümüz, istediğimizi yapabiliriz. Benim kurguladığım bu bambaşka dünyada da karakteri düzgün bir şekilde yansıttığımı düşünüyorum. 

9) Hayran kurgu dediğimiz zaman, iyi bir hikaye için en önemli 3 unsur nedir?

1- Hayal gücü. Yazarken en uç noktalara kadar hayal kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Sonuna kadar korkmadan sınırları zorlamalıyız.

2- Orijinallik. Bilinen ve hayranı olduğumuz o karakteri öyle bir orijinal konuya sokmalıyız ki, insanların ilgisini çekebilsin

3- Konunun amacından sapmamak. Hikayenin konusu bittikten sonra başka şeyler ekleyerek olayların amacından sapmaması gerekiyor. Geçenlerde şöyle bir yorum gelmişti ve ben gerçekten bunu başardığımı düşündüm; "Hikayenin konusundan hiç sapmayıp düzgün bir şekilde ilerlettiğin için teşekkürler."

10) Hayran kurgu yazarlarına ne önerirsiniz?

Yazmaktan ve hayallerinizden korkmayın. İnsanların yazdıklarınızı yargılayacağını düşünmeyin. Burası bizim hayallerimizin konuştuğu bir yer, hiçbir şeyin size engel olmasına izin vermeyin. 

11) Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Varsa nedir?

Hepinizi 3000 kez seviyorum, ve biliyorsunuz bu bizim için sonsuzluğu işaret eder. 

Hayran Kurgu RöportajlarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin