68 | @poseidonishigh

221 8 7
                                    

Hikaye: but freja || styles 

Fandom: One Direction 

Yazar: poseidonishigh

1) Bize kendinizi birkaç cümle ile anlatır mısınız?

Adım İrem, 19 yaşındayım ve şu sıralar akademik kariyerimle boğuşuyorum. 

2) Hikaye yazmaya nasıl başladınız? İlk hikayenizi hatırlıyor musunuz?

Hikaye yazmaya zihnimdeki sahneleri defter kenarlarına karalayarak başladım. İlk hikayemi 13 yaşındayken yazdım. Konusu burada açıklayamayacağım kadar karışık olsa da tek kelimeyle 'doğaüstü' olarak özetleyebilirim. 

3) Yazarken size ilham veren şey nedir veya nelerdir?

Dinlediğim şarkılardan ilham alıyorum. Şarkı sözlerinden çok melodiler etkiliyor beni. Bir de, tabii ki, Harry Styles. 

4) Wattpad'de severek okuduğunuz bir hayran kurgu yazarı ve takipçilerimize önerebileceğiniz bir hikayesi var mı?

Son birkaç aydır burjoz 'un Murder Squad isimli hayran kurgusunu okuyorum. Akıcı ve heyecanlı bir olay örgüsü var, yeni bölümlerini sabırsızlıkla bekliyorum ve sık sık en baştan okuyorum. 

5) Kendi çalışmalarınızdan bizimle paylaşmak isteyeceğiniz bir alıntı var mı?

Açıkçası bir türlü karar veremedim. Bir türlü ayıramadım satırları birbirinden. 

6) Seçtiğiniz fandomın/karakterin özel bir anlamı var mı? Sizi böyle bir hikaye yazmaya yönlendiren nedir?

Kulağa biraz klişe gelecek belki ama Harry Styles benim hayatımın aşkı. Onunla ilgili bir hikaye yazmamın bundan daha özel bir anlamının olabileceğini düşünmüyorum. 

7) Hikayelerinize gelen yorumlar arasından unutamadığınız bir yorum var mı? Sizi eğlendiren, duygulandıran herhangi bir şey olabilir.

Okuyucularım zaman zaman beni duygulandıran uzun yorumlar yapsa da benim favorilerim satır aralarına gelen yorumlar. Beni bir kenara atıp doğrudan karakterlerimle konuşmalarına, onlara kızmalarına ya da onlara ne kadar 'aşık olduklarını' anlatmalarına bayılıyorum. Hiçbir yorumu diğerlerinden ayıramam. 

8) Hayran kurgu yazmanın bize göre en zor yanı zaten sevilen bir kişiyi/karakteri bambaşka bir karakterin içine sokmaktır. Bunu yaparken zorlandığınız oldu mu? Yarattığınız karakterle, hayranı olduğunuz kişiyi/karakteri uygun bir şekilde yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Harry Styles hayran kurgusu yayınlıyorum ve eğer onun karakterini değiştirseydim ona olan sevgime ihanet etmiş olurdum diye düşünüyorum. Yıllar boyu onun komik, çocuksu ve bir o kadar da aklı başında, ne istediğini bilen hallerine kapılmışken onu tamamen değiştirmem mantıksız olurdu. Onu uzun yıllardır takip eden biri olarak, medyaya yansıttığı karakterini kendi hikayeme adapte ettiğimi düşünüyorum. 

9) Hayran kurgu dediğimiz zaman, iyi bir hikaye için en önemli 3 unsur nedir?

Kesinlikle iyi bir kurgu, tutarlılık ve akıcılık. Hayran kurgu hikayelerinde olay örgüsü bakımından istediğiniz gibi at koşturabildiğiniz için işin teknik kısmının daha önemli olduğunu düşünüyorum. 

10) Hayran kurgu yazarlarına ne önerirsiniz?

Aslında yukarıda belirttiğim şeylerden fazlasını öneremem. Hatta belki de hiçbir şey öneremem. Hayal gücü özneldir ve kim ne isterse onu yazar. Sanırım ben sadece, gözlemlerimden yola çıkarak, kendilerini çok fazla zorlamamalarını söyleyebilirim. Bölüm yetiştirmek ya da daha fazla etkileşim almak uğruna mutlu olmayacakları, onları tatmin etmeyecek işler peşinde koşmamalılar. 

11) Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Varsa nedir?

Okuyan herkese teşekkür ederim.

Hayran Kurgu RöportajlarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin