93 | @sh0cchan

202 12 36
                                    

Hikaye: Pressure

Fandom: Anime

Yazar: sh0cchan

1) Bize kendinizi birkaç cümle ile anlatır mısınız?

Hoşgörülü ve farklı fikirlere saygılı biriyimdir. Çevremdeki kimseyi tercihleri için yargılamam. Genel olarak yalnız başıma odamda vakit geçirmeyi seven gençlerden biriyim. Arkadaş ilişkilerinde genelde sessiz, dinleyici olanımdır. Kitap okumak, resim çizmek, yazı yazmayı severim.

2) Hikaye yazmaya nasıl başladınız? İlk hikayenizi hatırlıyor musunuz?

4 yıl önce bir oyun videosu izlerken oyun, bana bilim kurgu/fantastik kısa bir hikaye yazmama neden olmuştu. Konusu, zaman kontrolü eden Norveçli bir kızın hikayesi idi. 

3) Yazarken size ilham veren şey nedir veya nelerdir?

Dinlediğim müzikler fazlasıyla etkili. Genelde yakın arkadaşımla anime hakkında veya sevdiğimiz karakterleri tartışırken, "düşünsene böyle bir olay olsaydı." diyerek bir anda fikir ortaya çıkabiliyor.

4) Wattpad'de severek okuduğunuz bir hayran kurgu yazarı ve takipçilerimize önerebileceğiniz bir hikayesi var mı? Varsa lütfen kullanıcı adını da belirterek söyler misiniz?

Bu platformda yakından takip ettiğim çok az kullanıcı var. Ancak bana her daim ilham kaynağı olan dostum CuteinCyan ve tüm hikayelerini sizlere önerebilirim!

5) Kendi çalışmalarınızdan bizimle paylaşmak isteyeceğiniz bir alıntı var mı?

Pressure kurgumdan şu alıntıyı paylaşabilirim: "Toplum" bu odayı terk ettikten sonra o kişi, asıl kendi benliğini gün yüzüne çıkarır. Bir insanı toplum içinde değil, yalnız başına iken onu tanıyın.

6) Seçtiğiniz fandomın/karakterin özel bir anlamı var mı? Sizi böyle bir hikaye yazmaya yönlendiren nedir?

Boku ne hero academia, ilk izlediğim anime olduğu için bu fandom içerisindeyim. "Todoroki Shoto" karakteri ise benim hayatımda bazı konularda bana farklı bir bakış açısı yaratan, duygusal yönden bende büyük bir etkisi bulunan karakterdir. Pressure kurgusunu hazırlamamın nedeni, böyle çözümlenmesi zor ve çoğu kişinin önyargısı olduğu bir karakterin, seçimlerini ve kararlarındaki psikolojiyi anlatmak istedim, kendimce. İnsanların karakteri daha rahat tanıması için tasarladığım bir kurguydu :)

7) Hikayelerinize gelen yorumlar arasından unutamadığınız bir yorum var mı? Sizi eğlendiren, duygulandıran herhangi bir şey olabilir.

Buradaki arkadaşlarımdan aldığım, okuyucuların her bir yorumu benim için çok kıymetli. Ancak unutamadığım bir yorum yok, maalesef :)

8) Hayran kurgu yazmanın bize göre en zor yanı zaten sevilen bir kişiyi/karakteri bambaşka bir karakterin içine sokmaktır. Bunu yaparken zorlandığınız oldu mu? Yarattığınız karakterle, hayranı olduğunuz kişiyi/karakteri uygun bir şekilde yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Hayran olduğum karakteri fazla takip edip, yorumlandırmada artık zorlanmadığım için yazması kolay geliyor çoğu zaman. Lakin sıklıkla takip etmediğim bir karakteri anlatırken onun seçim ve konuşmalarını yazmak zorluyor. Bnha'dan örnek verecek olursam, sanırım bu karakter; Tsuyu olurdu. Karakterleri uygun bir şekilde yansıtmaya hâlâ çalışıyorum, diyebilirim.

9) Hayran kurgu dediğimiz zaman, iyi bir hikaye için en önemli 3 unsur nedir?

Seçtiğiniz karakterleri iyi tanımak, farklı bir bakış açısı yaratabilmek ve duyguları iyi işlemek benim için en önemli 3 unsurdur.

10) Hayran kurgu yazarlarına ne önerirsiniz?

Çok fazla tecrübe sahibi veya mükemmel bir yazar değilim fakat ben de bir okuyucu olarak şunları söyleyebilirim; yazım kurallarındaki ve konudaki estetikliğe önem vermeye çalışın. Aksiyonlu bir kurgu ise kesinlikle ters köşelerle süsleyin, ancak durgun bir kurgu ise betimlemeler ve duyguları yansıtmaya önem gösterin. :")

11) Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Varsa nedir?

Bana söz hakkı tanıdığınız için teşekkür ederim! Minnetlerimi sunuyorum <3

Hayran Kurgu RöportajlarıDonde viven las historias. Descúbrelo ahora