- o1 kapitola / deník -

284 18 12
                                    

,,Znovu si to zopakujeme Claris, ano?" ohlédne se na mě přes rameno mamka, když už vyjíždíme s autem do zjevně posledního kopce, než dojedeme do cíle

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Znovu si to zopakujeme Claris, ano?" ohlédne se na mě přes rameno mamka, když už vyjíždíme s autem do zjevně posledního kopce, než dojedeme do cíle.

,,Zákaz chození do západního křídla, zákaz chodit do čtvrtého patra a nakonec, žádné ponocování." odříkám spolu s ní, jen otráveně.

,,Děláš, jako bych něco provedla už teď, a to jsem ještě nepřekročila práh." obrátím oči v sloup, a stačím si všimnout, že táta vypnul motor a odpoutává si pás.

,,To sice ne, ale je mi jasné, že i tak se dostaneš brzy do nějakého maléru." oponuje mamka přesvědčeně, sama si odepne i svůj pás a vystupuje z vozidla ven.

Ještě než to udělám i já se na celé to sídlo podívám skrz okno.

Zajisté je zrenovované, jelikož jinak by to byly jen ruiny, a celé z kamenných základů se nade mnou tyčilo jako skála. Temná a chladná skála.

To místo na mě moc pozitivně nepůsobilo, ještě ke všemu, když po obvodu jsou v každém z pater na fasádě obrovští chrliči s hrůzostrašnými pohledy, jež nějací sochaři vytesali. Přejel mi z toho mráz po zádech.

Ovšem protesty byly marné už tehdy, co mi rodiče sdělili, kde strávíme letní prázdniny.

Maminčina kolegyně z práce jí to nabídla, že oni si v jejich sídle užijí klid a ticho, a mně se tu bude dobře učit. Že prý čerstvý vzduch provětrá veškeré mé mozkové buňky.

Letošním rokem jsem propadla z anatomie člověka na medicínské fakultě, a na konec srpna mám předepsaný termín opravných zkoušek.

Rodiče z toho byli zklamaní a rozrušení, a nechápali, jak jen se něco takového mohlo stát.

Prostě a jednoduše mi ten předmět nejde. Nechápu ho. A vlastně mám stejné trable i ve všech ostatních předmětech. Není to učiteli, ale mnou. A nebo možná i celkově tím oborem.

Medicína mě nebaví, a z představy krve se mi dělá mdlo. Avšak dle mých ctěných rodičů je právě tohle povolání přesně pro mě. Jsem přeci bystrá, ostražitá a ochotná pomáhat.

To sice pravda je, ale na to být doktorkou a hrabat se někomu v břiše, to je nad moje síly.

No, bědování jsem si užila více, než měsíc, teď se s tím musím smířit a pustit se do učení.

Jen co mě ovanul čerstvý letní vzduch, k mým uším dolehlo ptačí zpívání a tvář mi zahřálo horké slunce, má nechuť se umírnila. Došlo mi, že je to daleko lepší, než sedět doma v bytě a poslouchat zvenčí zvuky aut a uječených sousedek.

Popadla jsem z kufru svou sportovní tašku, a následovala mamku dovnitř.

Vchodové dveře byly třikrát větší než já, okované železem a natřené tmavým nátěrem. Dřevo bych odhadovala možná na eben, ale to si netroufnu tvrdit.

Bytost✔Where stories live. Discover now