DRISTAN GYEREKEI

70 6 2
                                    

-Gondoltam, hogy nem tudok majd elbúcsúzni tőle. Szerintetek, hogy oldotta meg, hogy nem itta meg a mérget?- kérdezte Lolita miután kilépett a falból.
-Ez egy örök titok marad.-mondta Alex.-Ugye nem fog ránk emlékezni?
-Nem hiszem, mert amíg élt, nem találkozott velünk. Vagyis igen, de nem valószínű, hogy megjegyzett minket. Kivéve engem, mert én egy gyönyörű angyal voltam.-válaszolta Lolita.
Odarohantam hozzá és megöleltem.
-Nagyon bátor vagy!-mondtam.
-Azért téged nehéz túlszárnyalni.

Aznap éjjel még sokáig forgolódtam. Másnap reggel borzasztóan fáradt voltam. Szomorúság töltött el, amikor ránéztem a sakktáblára, amin egyértelműen látszott, hogy mint mindig, azt a játszmát is Dristan nyerte meg.
-Kimerültnek tűnsz. Megint rémálmod volt, drágám?
-Igen álmodtam, de nem rémálom volt. Azt álmodtam, hogy volt egy lovag a padláson.

Reggeli után az utam anya munkahelyére, a könyvtárba vezetett.
-Szeretnék kivenni egy könyvet a várról ami itt állt.
-Azon a polcon keresd!-mutatott anya az egyik polcra.
Nemsokára találtam a könyvet amiben benne volt a megye összes valaha épített vára. A tartalomjegyzékben rögtön szemet szúrt a MONTFORD név.
A könyv ezt írta:

A várat 1320 és 1365 között Sir Dristan Montford birtokolta, akit 16 éves korában ütöttek lovaggá.
Azok közé a lovagok közé tartozik akikről viszonylag sok feljegyzés készült és maradt fenn. Lovag létére betiltotta a lovagi tornát a birtokán. Fiatal korában apja ellenségei többször is gyilkosságot kíséreltek ellene , de ezeket szerencsére a fiú túlélte. Apjával ellentétben igyekezett nem ellenségeket, hanem barátokat szerezni és mindig inkább a békét választotta. Rendhagyó és abszolút egyedülálló módon egy jobbágylányt vett feleségül. Négy gyermekük született. Még az ő nevükről is van írásos emlékünk. Dristan lovag gyermekei névválasztásában is eltért a hagyományoktól. A középkorban nem megszokott, mondhatni "modern" neveket adott gyermekei számára: Lolita, Naomi, Alex és Tom Montford.
Továbbá vannak feljegyzések a lovag különösen példás higéniai szokásairól és a tisztaságra való ügyeléséről, ami a középkorban nem volt túl népszerű. Mindent összvetve Sir Dristan Montford meghaladta a korát.

 Mindent összvetve Sir Dristan Montford meghaladta a korát

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A Montford család címere

Milyen jó, hogy megcsináltam azt a kendőt!Ha nem hímzem rá a nevünket , biztos valami unalmas nevet kaptak volna a gyerekek. Naomi Montford, nem hangzik rosszul. -gondoltam magamban.
Hirtelen eltűnt az a mély szomorúság a szívemből. Rájöttem, fölöslegesen potyogtatnám a könnyeimet.

LOVAG A PADLÁSONWhere stories live. Discover now