AZ ÚJ SRÁC

73 6 0
                                    

-Kamilla!! Kamilla? Nem hallod? Állj meg!-ordítottam miközben Kamilla után loholtam a tömegben. Éppen a tengerpartra mentünk Alexékhez. Ő a rollerjával cikázgatott a tömegben én meg az egyik kezemben könyvekkel a másikban pedig egy kávéval próbáltam utolérni.
-Várj meg! Neki fogsz ütközni vala...
Helyette viszont én ütköztem bele valakibe. Egy srácba. A könyvek kiestek a kezemből a kávéból pedig jutott a pólójára is. Az egész jelenet klisés volt, pedig én utálom a kliséket.
-Ezer bocs!Nagyon sajnálom. Véletlen volt csak éppen megpróbálom utolérni az unokahúgom. Ne haragudj kérlek. -mondtam miközben lehajoltam összeszedni a könyveket.
-Neked aztán jó kemény fejed van.-mondta és segített felszedni a könyveket. Érdekes, mintha már hallottam volna ezt a hangot. Az arcát, vagy legalábbis a nagy részét nem láttam, mert belelógott a haja. Aztán egy nagyon ismerős mozdulattal beletúrt a hajába. És akkor megláttam az arcát és guggolásból hátraestem. Egy pillanatra azt hittem Dristan van előttem. Azzal a kis különbséggel, hogy ennek a srácnak aranyszőke haja volt, Dristan sötét haja helyett. A szemei ugyanúgy csillogtak, még a hangja is ugyanaz volt.
-Ömm, jól vagy? -kérdezte.
-P-Persze, csak...olyan ismerős vagy te nekem... -csúszott ki a számon.
-Ja, te is nekem. Tudom már! Te vagy a csaj, aki behorpasztotta a fejemet meg leforrázott kávéval. Egyébként kétlem, hogy ismersz. Tegnap költöztünk ide. -mondta mosolyogva. Azzal az ismerős mosollyal.
-Oh, tényleg?
A szemem megakadt a pólóján. Dristan címere volt rajta!
-Szép cí...vagyis logó.
-A rugby csapatom logója. Valami régi lovag címere volt az edző szerint. Figyelj, tudnál segíteni? Egy fagyízót keresek, elvileg a Miles Streeten van. Ott fogok dolgozni. Viszont én most tökre eltévedtem. Megmutatnád merre van?
-Tulajdonképpen mi is arra megyünk. Ott lakunk. Amúgy én sem vagyok idevalósi. -feleltem.
-Klassz, akkor mehetnénk együtt, úgyis jössz egyel az pólóm miatt.
-Akkor, hadd mutatkozzam be! Naomi vagyok ő pedig a másodunokahúgom, Kamilla.
-Beni. Ben Dristan. -felelte.
-D-Dristan a családneved?? Ismertem egy srácot, akinek ez volt a keresztneve.

LOVAG A PADLÁSONWhere stories live. Discover now