Resmi Nikah

13.8K 637 96
                                    

Beğenip yorum yapmayı unutmayalım.

"Asel güzelim uyan. " gözlerimi zorda olsa aralayıp üstüme doğru eğilmiş olan Asafa baktım. İstemsiz gülümsedim ve bana yakın olan yüzüne yaklaşıp dudaklarına buse kondurdum. Sonrasında ise kıkırdayarak geri çekildim. Asafta kaşlarını çatıp bana baktı.

"Dua et yemen gereken bir yemek var yoksa elimden kurtulamazdın. " bu defa o buse kondurup geri çekilmişti. Tabi bu arada kucağımdaki ufaklığıda aldı. Pikaptan aşağı indiğimde gözlerim büyüdü. Filiz gelinlikle restoranın önünde durmuş yanına gitmemi bekliyordu. Tabi yanında Can, Yaprak ve Atada vardı. Yoldan geçenler ilk önce Filize bakıp sonra fısıldayarak gülüşüyorlardı. Onlarda haklı.

"Sende az değilsin Asel. Gerçekten kötü oldun sandım. Meğersem numaraymış. " dediğiyle kahkaha attım. Kadiri kandırmak için yaptığım numaramadan bahsediyordu.

"Yat kalk bana şükür et. Ben olmasaydım seni kaçırmaları imkansızdı. Annen asker gibi başında nöbet tutuyordu. " diyip Ataya dil çıkardım. Asafın kötü bakışlarını görünce hızla dilimi geri çektim. Erkeklerle konuşmakta yasak anladığım kadarıyla. Yaprak Asafın kucağındaki oğlunu aldı. Onlar Can ile bizden ayrı yere giderken bizde bulduğumuz boş masaya oturduk. Yaprak çocuğun altını değiştirip öyle yemek yiyecek anladığım kadarıyla.

"Valla yenge eğer çocuğum olursa senin istediğin bir ismi vereceğim. " Filiz çocuk lafıyla öksürmeye başladı. Kız daha yeni kaçırılma şokunu atlatmışken birde üstüne çocuk lafı ne de güzel.

"Olur. Bizimkinin ismini Asaf koydu bari sizinkinin adını ben vereyim. " bu arada üçüde bana döndü. Filizle Atanın yüzünde merak varken Asaf düşünceli gözlerle bakıyordu. Pikapta çocuğun ismini konuşmadık ve ben şimdi Asaf ismini koydu diyorum. Eminim aklından bunun kavgasını veriyordu.
"Hani sen hastanelik olduğunda demiştin ya kızım olursa ismi Ekin olsun diye. Ekin ismi hem kız hemde erkek için gayet uygun bir isim. " Asaf yeni hatırlamış gibi yüzü aydınlandı.

"Güzel isim. " Asaf seçti tabiki güzel isim. Garson yanımıza gelince konuşmamız bitmiş oldu.

"Ne alırdınız?" Bakışlarım anında Asafa döndü. O ne yerse bende onu yerim ancak burnuma gelen adana kokusu ile dilimi dudaklarımın üstünde gezdirdim.

"Sen bana bir tane adana getir. Ya da dur bir de yanına iki tane lahmacun getir bebeğimin canı çekti. " söylerken bile ağzım sulanmıştı. "Ay kardeş sen bide bana şalgam getir. Varsa bir tabakta ezme salata istiyorum. İçecek olarakta karışık meyvesuyu. " susmamla birlikte garsonun yarım ağız yuh dediğini duydum. Asafsa şaşkınca bana bakıyordu. "Bakma şöyle hepsini bebeğim istiyor. " diyip elimi karnımın üstüne attım.

"Tamam köylü güzeli. O zaman ben farklı birşey alayım belki kızımın canı onuda çeker. " oda elini karnımın üstündeki elimin üstüne bıraktı. "Abicim banada beyti sarma. İçecek olarakta ayran olsun. " Ay beyti sarmayı da unutmuştum. Neyse Asafınkinide ben yürütürüm. Filiz ve Atada benimkinden farklı sipariş verdi. Biri et döner isterken diğeride et iskender istedi. Desene bebeğim bugün ziyafet çekecek. Garson uzaklaşırken Asafa döndüm.

"Çok aç gibi durmadım değil mi?" Dudağımı büzdüm. Asaf kafasını olumsuz anlamda sallayıp kolunu omzuma sarıp beni kendine çekti.

"Önceden daha çok yiyordun. Sanki bu bebek iştahını kesti. " Asafın dalga geçmesi ile dirseğimi karnına geçirip uzaklaştım.

Yaprağın ağzından....

Canla birlikte bebek bakım odasına girdik. İlk önce Cemin altını değiştirmem gerekiyordu. Üstündeki pijamayı çıkarır çıkarmaz odayı kötü bir koku sardı. Ben alışık olduğum için etkilenmedim ancak Can yüzünü buruşturup oğluma baktı.

ŞEHİRLİ-2 (Tamamlandı)Where stories live. Discover now