İlk İş Günü

7.3K 413 113
                                    

Filizin ağzından...

"Ata ne oluyor sana? Durup dururken düşüncelere dalıyorsun bak başka bir kadını düşünüyorsan saçlarını tek tek yolarım. " bağırmasam bile sesim oldukça sertti. Ata şaşkınca bana bakınca kaşlarımı çattım. İki gündür Ata habire huzursuzca etrafta dolanıyordu sanki bir derdi varmış gibi.

"Aslında bir derdim var. Yani benim derdim değil ancak ben tanık olduğum için benim derdim olmuş oldu. " dedikleri ile tedirgin oldum. Ata neye tanık olmuştu ki bu hale gelmişti. Ata elleriyle oynarken yandan bana baktı. "Hani biz tarla işleri ile uğraşıyoruz ya orda tek erkekler çalışmıyor kızlarda geliyor. " habire ara vermesi sinirlerimi bozsada sesimi çıkarmadan dinlemeye devam ettim. "Asaf ordaki bir kıza sanırım gönlünü kaptırdı. Hem konuşmalarını hemde yakınlaşmalarını gördüm. " elimle şaşkınlıktan açılan ağzımı zor bela kapattım. Asele deli gibi aşık olan Asafa ne oldu. Ben hep onların aşkına gıpta ile bakardım. Hadi aşklarını geçtim Asel hamile. Asaf çocuklarına bunu nasıl yapar.

"Emin misin belki yanlış anlamışsındır. Yani biliyorsun onların aşkı dillere destandı. Ya Asaf aklını kaybettiği zaman bile Aseli unutmadı ve sen başka bir kadından bahsediyorsun hayatta inanmam. " ancak Atanın yüz ifadesi yüzünden tereddüt etmeden duramadım.

"Bir kaç defa Aselle konuşmaya çalıştım. Ama yapamadım. Aselin Asafın gözünün içine baktığını gördükçe vicdanım beni yedi. " Ata oldukça ciddi görünüyordu. Ancak ben böyle bir şeyi hayatta Aselden saklayamam.

"Ben yarın bu durumu Asele anlatacağım. Dediğin gibi Asaf birine ilk görüşte aşık oldu tamam hadi kızda ona ilk görüşte aşık oldu bari arada Aseli götürmesinler. " kendimi Aselin yerine bile koyamıyorum.

"Konuş ancak şunuda unutma bu durum ortaya çıktığı an Aseli hayatta tutamayız. Asafıda o kızıda yakar. " ki Aseli az çok tanıyorum Asafın küllerine ancak veda ederiz.

"Haklısın ama görmedin mi akşam Asafın halini. İkizleri olacağını duyduğu zaman sevinmedi bile ya. Asel adamın gözünün içine bakıyor Asafsa habire gözlerini kaçırıyor somurtuyor. " belkide o kızla birlikte olmak isterken iki çocuğunun olacağını öğrenince işler istediği gibi gitmedi.

"Filiz sen bir bekle ben yarın Asafı köşeye çekip konuşayım. Olmaz böyle çocuk oyuncağı mı bu işler?" Atanın sert sesine kafamı olumlu anlamda sallayarak hak verdim.

......

"Hadi ama hala cevap vermedin eğer kadın çalışan istemiyorsan açıkça söyle başka iş bulurum kendime. " diyip sinirle ayaklandım. Sanki ne dedimde iki saat şaşkınlık yaşıyor. İşe almak istemiyorsan adam gibi söyle. Benim tek amacım eve katkıda bulunmak. Eğer çalışıp para kazanmam Asafı rahatlatacaksa onu da yaparım.

"Dur nereye daha cevap vermedim. " Baran kendine gelmiş olmalı ki benim gibi ayaklanmış bana sesleniyordu. Olduğum yerde durup topuklarımın üstünde dönerek Barana baktım. Yine sert ifadesi ile bana bakıyordu. "Tamam işe alındın ancak sabah ezanı ile işe başlarsın akşam ezanı ile işi bitirirsin bunu yapabilecek misin? Çok fazla koşturmaca var. Sadece işçiler ile değil herşey ile sen ilgileneceksin ve iki canlısın bütün bunları kaldırabilecek misin?" Yutkunmadan edemedim. Sabah ezanı ile akşam ezanı arasında hep direksiyon mu sallayacağım. Elim istemsiz karnımı buldu. Eğer alacağım para çocuklarımın geleceği için önemlise onada varım.

ŞEHİRLİ-2 (Tamamlandı)Where stories live. Discover now