10

3.3K 74 13
                                    

Ik zoek verder naar Hermione en herken de achterkant van haar haar dan. Ik loop snel en zie dan een jongen zitten. Ik kijk goed en zie Ron dan. Ik ga voor ze staan.

'Hey' mompel ik. Ze kijken me verbaasd aan. 'Wat is met jou gebeurd?' Vraagt Hermione terwijl ze opstaat. 'Of je hebt net sex gehad of je hebt een gevecht gehad' zegt Ron grinnikend. Hij beseft wat hij heeft gezegd en staat snel op.

Ik grinnik snel en hij loopt snel weg. 'Ik heb gevochten' geef ik toe en ze pakt me hand. We gaan beide zitten en ze kijkt me bezorgd aan. 'Met wie!' Vraagt ze snel

'Crabbe en Goyle. Ze noemde je een modderbloedje en ik kon het niet aan en flipte en ik he-' probeer ik te zeggen maar ze onderbreekt me. 'Dat geeft niet Lin, ik ben het gewend' zegt ze verdrietig en ik zie aan haar dat ze haar tranen probeert tegen te houden.

'Dat is het hele probleem nou, je zou het niet gewend moeten zijn' zeg ik boos en sta op. 'Ik heb gewonnen. Ik ga niet zomaar iemand mijn vrienden laten beledigen. Ookal ken ik je nog niet zo lang' zeg ik snel en loop naar haar toe.

Ik trek haar hand omhoog en knuffel haar. Ze beantwoord de knuffel en ik hoor haar huilen. Ik aai over haar rug heen en troost haar.

Even later

Ik zit samen met Hermione een film te kijken in mijn kamer tot Harry binnenkomt met een verwarde blik. Ik pauzeer de film en kijk Hermione aan. We staan allebei op en lopen naar Harry -die ondertussen op zijn bed zit-.

'Harry?' Zegt Hermione terwijl ze naast hem gaat zitten. Hij kijkt ons aan. 'Wat is er gebeurd?' Vraag ik hem verward. Hij kijkt weer omlaag en dan weer naar mij. 'Ik heb Cho gezoend' zegt hij in een rare toon.

'En?' Vraag ik voor meer informatie. 'Ze zei dat het een fout was en dat ze alleen met mij uit ging om Cédric jaloers te maken' zegt Harry en ik voel gelijk de woede opkomen. 'Als Cho niet ziet wat ze had dan is ze de moeite niet waard Harry' stelt Hermione Harry gerust. Ik haal diep adem en ga naast hem op bed het zitten.

'Wie is Cédric?' Vraag ik snel. 'Een jongen van Hufflepuff' zegt hij kort en ik geef hem een snelle knuffel. Ik hoor iemand binnenkomen en kijk op. Lavender.

'Stoor ik?' Vraagt ze snel. Ik schud nee en sta op. 'Ik heb het tegen niemand gezegd' zegt ze kort en gaat op haar bed zitten. Ik kijk naar de klok en zie dat het 17.05 uur is. We moeten om 21.00 in bed liggen en dan mogen we niet meer op de gangen.

'Hoelaat eten we eigenlijk hier?' Vraag ik snel. '18.00' zegt Harry en slikt daarna. 'Zit niet zo met Cho je hebt altijd gi—' zeg ik maar besef dan dat Lavender er is. 'Je hebt altijd dat andere meisje nog' zeg ik verbeterd. 'Cho Chang?' Vraagt Lavender en ik knik

'Zij is toch de vriendin van Cédric?' Vraagt ze snel en Harry knikt. 'Hij is zo knap' zegt ze giechelend. Ik trek mijn wenkbrauw omhoog. 'Je zal het me straks in de grote zal moeten laten zien' zeg ik lachend tegen Lavender. Ze knikt

'Sorry Harry' zeg ik snel en hij lacht kort. 'Ik hoop dat dat andere meisje me wel leuk vind' zegt Harry kort daarna. 'Duh! Heb je gezien hoe ze naar je kijkt!' Zeg ik terug. 'Wie?' Vraagt Hermione verward. Ik kijk naar Harry en hij schudt nee. Dus ik mag het niet zeggen. 'Niemand' zeg ik met een halve glimlach en ze draait met haar ogen. 

Ik hoor iemand en kijk naar de deur. Daar staat Draco met zijn zwarte blouse. Haar warrig maar toch sexy? 'Potter, Granger' zegt hij met een nep glimlach. 'Brown' zegt hij dan en Lavender draait met haar ogen. Hij kijkt me aan en glimlacht. 'Adeline' zegt hij met opgetrokken wenkbrauwen. 'Draco' zeg ik kort terug en loop naar Hermione toe.

'Kan ik even ergens met je praten' vraag ik fluisterend. 'Alleen' zeg ik er snel achterna. Ze knikt en ik trek haar mee naar de deur. 'Harry ik zie je straks in de grote zaal. Bewaar een plekje voor ons' zeg ik snel en zwaai Draco gedag die zoals gewoonlijk verward kijkt.

Ik doe de deur dicht en ga op een veilige plek staan. 'Vertel' zegt ze nieuwsgierig. 'Dus ja Draco en ik uh ik weet niet zo goed hoe ik dit moet zeg—' ratel ik en Hermione onderbreekt me. 'Adeline! Vertel het gewoon draai er niet omheen' zegt ze snel. Ik grinnik en begin te praten.

'Dus nadat ik van Crabbe en Goyle had gewonnen met de battle, zoende iemand me. Ik herkende de lippen en wist dat het Draco was en hij zei dat het sexy was wat ik net deed. Ik grinnikte en liep weg. Maar nu weet ik niet wat ik moet doen' toen ik begon te praten was Hermione haar mond open gaan hangen.

'Wacht, wacht! Je herkende zijn lippen?' Vraagt ze verward. Ik leg haar alles uit. Hoe hij een stijve kreeg elke keer, hoe we gezoend hebben. Dat we elkaar vertelden dat we elkaar niet leuk vonden. Pansy. Na het vertellen kijkt Hermione met grote ogen.

'Wow Lin dit allemaal in twee dagen' zegt ze grinnikend. 'Maar jij en Malfoy! Wie had dat gedacht! Ow wacht, ik!' Zegt ze enthousiast. 'Sssttt' zeg ik snel en ze houd een hand voor haar mond. 'Ik zou hem om duidelijkheid vragen' antwoord ze en ik knik snel. Dat moet ik sowieso doen, we kunnen elkaar niet elke keer blijven zoenen.

'Maar Mione, wie vind jij leuk?' Ze bloost en kijkt weg. 'Ron' zeg ik snel. Haar ogen worden wijd en ze kijkt me met een nog rodere gezicht aan. 'Hoe weet je dat! Is het zo duidelijk?' Zegt ze met haar handen voor haar gezicht. Ik haal haar handen weg.

'Hij vind je ook leuk' zeg ik dan en ze glimlacht breed. 'Ik hoop het' grinnikt ze. 'Als hij me maar meevraagt naar het bal' 'bal?' Vraag ik snel en ze kijkt me weer aan.

'Om het nieuwe schooljaar te vieren is er maandag een bal' zegt ze met een brede glimlach. Ik hoop dat ik gevraagd word. Ze trekt me mee en voor ik het weet zijn we in de grote zaal.

Ik loop binnen en zie iedereen zitten met eten, veel te veel eten. Ik zoek Harry en zie Ron en Ginny hun haren. Ik lach snel en ga zitten. Ik zit naast Ginny en nog een meisje. Aan de overkant zitten Harry, Ron en Hermione.

'Hoi ik ben Luna' zegt het meisje. 'Luna Lovegood' zegt ze erachteraan. 'Adeline' zeg ik snel. Ze wacht op me volledige naam, maar die krijgt ze nog niet. 'Zusje van Harry?' Vraagt ze dan. Ik kijk verbaasd. 'Ze weet het al' legt Harry dan uit en ik kijk Luna aan die ook glimlacht.

Ik zie een stukje van Draco zijn blonde haar en schuif een tukje opzij. Nu zie ik hem helemaal en hij mij ook. Ik kijk hem express niet aan, maar ik voel zijn ogen wel op mij.

'Harry klaar voor de battle vrijdag!' Vraag ik lachend en hij lacht ook. 'Nee' geeft hij toe en ik lach ook. 'Mooi' zeg ik terug en pak wat te eten. Iedereen eet en praat met zijn alle. Het is best gezellig.

'Wat doen jullie met het bal?' Vraag ik uit het niets. Ze kijken me aan. Hermione en Harry worden beide rood en ik lach snel. 'Ik wil een meisje vragen, maar heb geen idee of ze ja gaat zeggen" zegt Ron dan snel en Hermione word rood. Ik kijk haar aan en glimlach.

'Vraag het gewoon! Ze zegt heus wel ja' moedig ik hem aan. 'Zal ik doen' zegt hij. 'En jij Ginny?' Vraag ik dan en ze kijkt Harry snel aan en dan mij weer. Er komt iemand aanlopen en gaat naast Hermione zitten. Hij haalt een roos tevoorschijn.

'Luna zou je met mij naar het bal willen gaan?' Vraagt hij en Luna giechelt. 'Duh gekkie' zegt ze en rent naar hem toe. Ze zoenen en ik klap. Maar stop gelijk als niemand het doet.

Na het eten staan we op en gaan de gangen op. Ginny en Ron lopen een stuk voor ons. 'Vraag haar gewoon, ze zegt heus wel ja' moedig ik Harry aan. 'Ben ik ook van plan, maar ik weet niet wat Ron ervan gaat vinden' zegt Harry snel en kijkt naar Ron en Ginny. 'Ron vraagt Hermione toch ook?' Zeg ik lachend. Harry kijkt me verward aan.

In love with Draco Malfoy?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu