29

2.2K 44 8
                                    

2de kerstdag

Ik heb gisteren Noah de hele dag ontweken, ik heb ook niet in mijn eigen kamer geslapen. Maar bij Lavender en Neville, we hebben bijgepraat.

Het is nu 2de kerstdag 26 december. Noah is morgen jarig, hij wordt 17 en ik heb geen idee wat ik moet kopen. Ik ben totaal niet goed in cadeaus kopen. We hebben gister wel afgesproken dat we vandaag de cadeaus gaan geven in plats van 25 december, gisteren dus.

Ik heb voor Lavender een shirt gekocht die match met die van mij. Voor Hermione heb ik een mok gekocht. Harry heb ik een sleutelhanger gekocht met zijn naam. Ik heb voor Neville en Luna een ticket naar de spa gegeven, sinds Neville en omgevraagd heeft. Ik heb het nog niet gegeven, maar dat komt vandaag. En als je nu denkt 'Oh Adeline, wat zijn het slechte cadeautjes' dat klopt. Ik ben te slecht in cadeaus geven of kopen.

Ik moet alleen nog cadeaus kopen voor Ron en Noah. We zijn met Hermione, Ron, Harry, Luna, Noah, Neville en Lavender. De rest had andere plannen. Ik ga Noah vandaag een kerst cadeau geven en morgen zijn verjaardag cadeau, ookal wou hij niks voor zijn verjaardag.

"Adeline" "Hmm" mompel ik als ik mijn laatste zin op schrijf. Ik draai me om en zie een lange bruine jongen staan, ik heb hem eerder met Draco en Pansy gezien. Daarom verbaast het me ook niet als hij zegt: "Kan ik even met je praten over Draco?" "Sorry ik heb geen tijd om over Draco te praten" ik draai me weer om en de jongen komt naast me zitten. "Het is heel belangrijk, ik vraag maar 5 minuten van je tijd" ik rol me ogen en sta op.

Ik kijk hem aan "Nou waar wacht je nog op?" vraag ik hem en hij lacht. Hij loopt voor me uit en na zo een 2 minuten stoppen we. "Je hebt nog 3 minuten" zeg ik en kruis mijn armen, wachtend tot hij wat zegt. Hij grinnikt en kijkt me weer aan. "Pansy heeft Draco een liefdesdrankje gegeven" "Dus?" antwoord ik en hij kijkt me verward aan. "Dat betekent dat Draco niet echt verliefd is op Pansy, maar dat denkt hij wel. Vanwege het drankje" "Weet je wat, uh. Wat is je naam?" "Blaise, Blaise Zabini"

Ik kijk hem aan, ik ken zijn zusje. Marianne. Marianne Zabini. "Nou Blaise, Draco is verleden tijd. Ik heb niks meer met hem te maken oke?" ik loop weg maar ik word terug getrokken. "Ik heb nog een minuut" zegt hij en ik rol mijn ogen. "Ik denk dat jij het drankje kan verbreken" zegt hij vol hoop. "Waarom zou ik dat willen?" ik kijk hem aan, wachtend op zijn antwoord. "Omdat hij jou leuk vind" ik kijk op mijn horloge en loop weg.

"En ik wil mijn beste vriend terug oke?" ik draai me niet om, maar hoor hem wel. Ik loop de bibliotheek weer in en ga zitten. Na zo een minuut voel ik een arm op mijn schouder. "zoals ik al zei Blaise ik kan je niet--" ik draai me om en zie dat het Noah is. "Oh sorry ik dacht dat je iemand anders was" ik sta op en kijk hem aan. Hij fronst naar me en kijkt me weer aan. "Wat moet je met Blaise?" "Uh niks, wat was er?" vraag ik met een lieve glimlach.

"Adeline" zegt hij wat serieuzer en mensen kijken ons aan. Ik rol mijn ogen en Noah trekt me mee naar de gang. Hij kijkt me aan en zucht. "Adeline, wat wou Blaise?" vraagt hij nog een keer. "Noah, we zijn vrienden. Het zou je niks aan moeten gaan" zeg ik op een harde toon. "Ik zou dat niet zeggen na die intense zoen die we gehad hebben" hij pakt mijn hand en krijg gelijk kippenvel over me hele lichaam. Hij merkt dat en slidet zijn hand hoger.

Ik ril en haal zijn hand van mijn arm weg. "Noah" zeg ik voorzichtig en hij trekt zijn hand terug. "Lin, wat wil je nou? Je moet duidelijk zijn, wil je vrienden blijven of een relatie?" hij kijkt me vol verwachting aan alsof ik het antwoord op zijn vraag zou moeten weten, maar ik weet het zelf al helemaal niet. "Ik weet het niet Noah" antwoord ik eerlijk en hij staart me aan zonder emotie. "Ik zeg het wel voor je Lin. ik wil niks meer met je te maken hebben. Geen vrienden niks" zegt hij en hij laat me achter met een mond vol tanden.

Ik had dit niet verwacht, het voelt alsof ik me beste vriend kwijt ben. Ik loop hopeloos door de gangen heen en zie Blaise in de verte met een boek. Ik loop naar hem toe en zeg "Ik help je wel, wat wil je dat ik doe?" hij krijgt een spontane glimlach op zijn gezicht en tilt me op. Hij draait me rond en zet me dan weer neer. Ik zie dat Draco het heeft gezien en hij kijkt met een verdrietige blik maar dan is zijn uitdrukking gewoon weer normaal.

"Zag je die uitdrukking op zijn gezicht Potter? Dat is hoe we hem pakken, door hem jaloers te maken" "Wacht even dus je bedoelt dat jij en ik moeten doen alsof we in een relatie zijn?!" hij knikt. "Dat zou hem echt raken, het meisje dat hij leuk vind en zijn beste vriend" hij glimlacht en ik beantwoord het door ook een glimlach te geven. "En wacht, noemde je me nou net Potter?" ik lach en hij lacht ook. "Zie het als een troetelnaampje" zegt hij en ik frons

"Verzin wat beters, als je Potter zegt denk ik aan Harry. Dat hoeft liever niet" hij glimlacht en het lijkt alsof hij goed nadenkt. "Ik noem je 'Amada' dan" hij glimlacht zelfverzekerd en ik lach erom. "Je doet maar, zie je later he Tigre" zeg ik spontaan en loop weg. "Zie je? We hebben nu al nicknames. Kom naar me kamer zometeen" roept hij me na. Ik roep zo hard mogelijk "Oke" in de hoop dat Blaise me heeft gehoord.

"Nooit" zegt Hermione en ik knik. "Geloof het maar" zeg ik zelfverzekerd. "En ik ben de enige die dit weet?" vraagt ze me vol verbazing. "Ja jij en Blaise natuurlijk" antwoord ik alsof dat niet duidelijk was. "Dan moet ik jou ook wat vertellen" ik wacht vol spanning tot ze het vertelt. "Ron en ik hebben gisteren gezoend" ik kijk haar vol verbazing aan en juich, ik juich echt en ze stopt me door me een stoot te geven. Die nog behoorlijk pijn deed, als ik eerlijk ben.

"Ja, maar nu is het een beetje akward tussen ons. Ik weet niet wat ik moet zeggen tegen hem, en hij probeert ook niks" ik denk na en kijk haar vol spanning aan. "Je moet hem gewoon weer zoenen, naar zijn reactie kijken. Als hij meer wilt, weet je dat hij open staat voor een relatie. Als hij grossed out is weet je dat het niet gaat gebeuren, maar dat het een moment was" ze knikt en staat op. Ze ijsbeert heen en weer, ik sta ook op en stop haar. Ik kijk haar aan en vraag wat er aan de hand is.

"Wat als deze zoen onze hele vriendschap heeft verpest, 5 hele jaren van vriendschap" "Mione, ik heb gezien hoe hij naar je kijkt. Ik weet zeker dat hij gevoelens voor je heeft" ze zucht diep en kijkt me aan. "Wish me luck" "Good luck" zeg ik en ze doet de deur dicht. Ik kijk naar de tijd en zie dat het al 13.30 is. Ik sluit de deur achter me en loop naar Blaise zijn kamer. Ik klop aan in de hoop dat Blaise de deur opent en niet Draco. De deur word geopend en ik zie Blaise, thank god.

"Klaar voor onze relatie Amada?" vraagt hij vol excitement. Ik lach en stap binnen. "As ready as i'll ever be" antwoord ik en hij doet de deur dicht.

In love with Draco Malfoy?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu