#18

1.7K 97 14
                                    


F E S Z T I V Á L

Oké, jókor kezdek el írni erről fejezetet. A Volt fesztivál már lecsengett, a Balaton Soundnak mindjárt vége, az Efott a nyakunkon.

Meg kell mondjam, imádom a fesztiválokat. Itt konkrétan pár napra az lehetsz, aki csak akarsz, olyan hajjal és ruhában mész, ahogy csak kedved tartja. Az emberek közvetlenek, szóval kapcsolatépítésre tökéletes helyszín, annyi emberrel ismerkedsz meg, amennyit nem szégyellsz (már nem rossz értelemben).

Mégis vannak szabályok, amiket jobb ha tudsz és betartasz, főként a saját érdekedben. Megpróbáltam kiszűrni a legfontosabbakat, de ha eszedbe jut valami új, írd meg, segíts ezzel nekem és azoknak akik ezt olvassák.

M i t  n e  h a g y j  o t t h o n ?
🌸gyógyszer - Bármi lehet, jó ha van nálad, főleg ha több napra mész.
🌸bankkártya - A legtöbb fesztiválon mostmár nem is tudsz máshogy fizetni, csak kártyával vagy mobillal vagy ott helyben kapott karszlaggal. Ez a módszer sokkal biztonságosabb is, hiszen ezeket bármikor le tudod tiltani, ha elveszik vagy ellopnák.
🌸esőkabát - Nem részletezem, nincs miért.
🌸powerbank - Életet menthet, ha van nálad legalább egy.
🌸elsősegély doboz - Nem a megszokott értelmében. Lehet hogy nem akkor jön meg, de bármikor jól jöhet egy tampon vagy egy betét.
🌸kézfertőtlenítő - Sokkal feljebb is kerülhetett volna a listán.
🌸szárazsampon - A hajad lesz az utolsó amivel foglalkozni tudsz majd, szóval a 3. nap után ez lehet a legjobb barátod.

Bármilyen fesztiválra is szeretnél menni, foglald le időben a jegyed és a szállást, hiszen így sok pénzt megspórolhatsz.
A szállással kapcsolatban először próbáld kideríteni, hogy van-e a környéken ismerős.

Pénzt, ha lehet minél többet vigyél, főleg ha a helyszínen sátorozol, hiszen itt nem fogsz találni 150 forintért vizet vagy 300 forintos hamburgert.

Készülj fel, hogy nem fogsz tudni sokat aludni, mivel vagy meleg lesz, vagy zaj, egyszóval a napi 8 óra biztos nem lesz meg.

Nem iszunk meg semmit, csak azt, amit az orrunk előtt bontottak ki. Aranyszabály ami nem csak a fesztiválokra, hanem a legapróbb bulira igaz. Bármit beletehetnek az italodba, éppen ezért nem bízod senkire (barát/barátnő sem, hiszen nem figyel oda, máris meg van a baj). Ivás után rögtön rácsavarod a kupakot vagy a tetejére rakod a kezed. Sajnos itt nem tudsz eléggé odafigyelni.

Szintén fontos, hogy nem fogadsz el semmilyen szert, mert nem tudhatod, hogy tényleg az-e, aminek mondják. Bármire rámondhatják, hogy ártatlan partydrog, utána meg késő bánat, ha mégsem az volt.

Az emberek itt közvetlenebben viselkednek (alkohol/drog/ fesztivál hangulat) szóval készülj, hogy idegen emberek fognak a nyakadba ugrani vagy fotózkodni veled. Alkalmazkodj, hagyd, hogy átragadjon rád a hangulatuk, de csak normális keretek között.

Nem muszáj az első emberrel lefeküdnöd, aki felajánlja. Nem feltételezek senkiről rosszat, de gondolom senki nem akarja, hogy az első fontos dolgok a porban történjenek meg vele.

A sok elrettentés ellenére jó szórakozást kívánok! Azért fontos, hogy ezekkel tisztában legyél, hogy ne ott érjenek meglepetésként a dolgok. Egy fesztivál király dolog, mindenképpen vegyél részt annyin, amennyin csak tudsz (ahogy a pénztárcád engedi).
Jó szórakozást!

101 dolog a gimi előtt (amit jó lett volna tudni)Where stories live. Discover now