#34

1.1K 78 10
                                    


S Z A L A G A V A T Ó

Először is felejts el minden amerikai filmes klisét. NEM OLYAN!

Magyarországon a szalagavató általában úgy néz ki, hogy van 2 keringő, osztálytáncok és töltelékműsorok. De nézzük meg részletesebben.

1.) Keringők
A legtöbb helyen 2 keringő közül lehet választani, hogy melyiket akarod táncolni. A leggyakrabban ezek az angol és a bécsi keringő. Az angol általában a nyitótánc, a bécsi pedig a záró. Ehhez esküvői (menyasszonyi) ruhát szokás bérelni a lányoknak, a fiúk pedig szmokingban vannak.

Ezeket nem osztályonként, hanem évfolyam szinten táncoljátok.

A táncok sok időt fognak igénybe venni, mire megtanuljátok, de a végeredmény mindenképpen gyönyörű lesz.

2.) Osztálytáncok
Na ezeket már csak a ti osztályotok táncolja. Ehhez szokás külön tánctanárt felbérelni, de ha elég kreatívak vagytok, ti is kitalálhattok valamilyen koreográfiát.

Itt bármilyen téma köré felépíthetitek a műsort, lényeg, hogy ti jól érezzétek magatokat.

3.) Töltelékműsorok
Ide általában a végzős osztályok tagjai adják a műsort. Ez lehet bármi, az a lényeg, hogy a ti tehetségeteket mutassátok meg.

Ha valaki gitározik vagy zongorázik esetleg
énekel, nyugodtan felléphet itt.

És akkor pár tanács tapasztalatból:
1. A sminkest, fodrászt, körmöst ha lehet még előző nyáron foglald le. Hülyeségnek tűnik, de hidd el, a legtöbb helyen már szeptember-október között betelik az összes hely.

2. A menyasszonyi ruhával ugyan ez a helyzet. Már augusztus környékén keress fel ruhaszalonokat, hogy mindenképp meglegyen a számodra tökéletes ruha.

3. A keringőben nem kötelező táncolnod, de ha ebben nem is veszel részt, az osztálytáncot semmiképp ne hagyd ki.

4. Ne félj attól, hogy valamit elrontasz. Ez az este rólatok szól, senki sem fogja észrevenni, ha nem úgy sikerül egy lépés.

5. Nálunk a 11.évfolyam feladata elkészíteni a meghívókat, feldíszíteni a termet, segíteni az érkező vendégeknek, szóval talán ennyivel kevesebb dolog miatt kell aggódni.

6. A meghívók legtöbbször korlátozott számúak, szóval időben kezdj el gondolkozni azon, hogy kiket hívsz majd meg. Számíts arra, hogy a külsős barátoknak már nem fog jutni.

7. A pároddal, akivel majd keringőzni szeretnél, időben fixáljátok le, nehogy elbeszéljetek egymás mellett. A végén nehogy pár nélkül maradj.

Ezek jutottak eszembe/nálunk ilyen volt a szalagavató. Egyik barátnőm mesélte, hogy náluk teljesen máshogy mennek a dolgok, szóval itt is felteszem a kérdést, nálatok hogy mennek a dolgok?

Na sziasztok! Mi van veled 2 hetes kihagyás? Meg fogtok lepődni, de a saját szalagavatóm miatt tűntem el, szóval igen, én is hivatalosan fel vagyok szalagozva😁 Azt terveztem, hogy most kicsit körbejárnám ezt a témát, nekiszentelek 1-2 fejezetet ezen kívül, de aztán visszatérünk az általános részekhez.

101 dolog a gimi előtt (amit jó lett volna tudni)Where stories live. Discover now