9.1

27.1K 1.7K 418
                                    

instagram: windieyl & gizlinumarabywindieyl

Burak kapıya doğru ilerledi. Ben de ona bakıyordum. Kapıyı açtı ama kimse yoktu.

"Ne oldu?" diye sordum.

"Kesin Yaprak'ın işidir," dedi hemen. Davranışları şüphelerimi çekmeye başlamıştı bile.

"Neydi sürprizin?" diye sordum ona. Burak güldü. "Biraz heyecanlan diye yapmıştım. Yok sürprizim falan." Şakacı şey seni. Gerçekten yemiştim.

"Aferin Burak," dedim ve kapıdan çıkmak için yöneldim. "Ben de heyecanlanmıştım. Düşündüğün şey gerçek oldu." Burak bir anda arkamdan sarıldı.

"Ya, sen sürpriz yapmadım diye kızdın mı?" dediğinde onu ittim. "Ona kızmadım Burak. Beni kandırmana kızdım. Sende onu anlayacak bir zeka yok ama," dedim ve odasından çıktım. Burak arkamdan geliyordu.

"Odama gireceğim, gider misin?" dedim kartımı kapıya okuturken. Burak, yüzündeki gülümsemeyle bana bakıyordu. "Ben de geleceğim."

Oflayarak odamın kapısını açtım ancak Burak bir anda arkadan gözlerimi kapattı. "Ne yapıyorsun Burak?"

"Seni heyecanlandırmaya devam ediyorum."

"Heyecanlanacağım herhangi bir şey yok," dedim ellerini gözlerimden çekmeye çalışarak. Bir anda şarkı çalmasıyla olduğum yere sindim. Teoman'ın 'Sevdim Seni Bir Kere' şarkısı çalıyordu ancak şarkının sesi çok azdı.

Gözlerimi açtı, daha sonra önümde eğildi. Bir anda gülmeye başladım. "Burak ne yapıyorsun?"

"Daha çok küçüksün. Tabi ben, 76 yaşında biri olarak..." dediğinde güldüm. Kendisi de 19 yaşındaydı sadece!

"Hadi evlenek demiştim ya, gerçekten evlenelim," diyerek cebinden kırmızı bir yüzük kutusu çıkardı. "Bunu geçen hafta almıştım. Annem 'Oğlum, sen 3 milyar 750 milyon, sen para çekmişsin, sen bu parayı sen ne yaptın?' demişti, öğrenecek artık." Daha sonra kutunun kapağını açtı. "Defne..."

"Evet diyorum," dediğimde Burak güldü. "Güzelim, keşke önce teklif etseydim..."

"Doğru," dedim bir anda. "Hadi, teklif et bir daha, bu sayılmaz."

"Tamam... Defne..." Yerimde sabırsızca kıpırdandım. "Her sabah erkenden uyandığında benimle birlikte anlamsızca halıya bakar mısın?"

Bu ne?

BU NE?

Burak dünyanın en anlamsız evlilik teklifini yapmaya yemin mi etmişti. Beğenmediğimi anlamış olacak ki yeniden konuştu.

"Benimle ortak bir evlilik cüzdanına sahip olmak ister misin?" Dııt, bu da olmadı.

"Eve geldiğimde 'Lan adam, ekmek yine alınmamış lan,' diyerek benimle kavga etmek..." Burak suratımdaki huysuz ifadeyi görünce cümlesini yarıda bırakmıştı.

"Benimle evlenmek ister misin?" Güldüm, bu cümle bile farklıydı. Onu yerden kaldırıp sarıldım. "İsterim. Tabi tek sorun reşit olmamam..."

Burak kutudan yüzüğü çıkardı ve orta parmağıma taktı. "Geri zekalı, o oraya takılmaz..." diyerek yüzüğü yüzük parmağıma taktım. "Adı üstünde... Yüzük parmağı."

"Özür dilerim..." dediğinde ona kıyamayıp yeniden sarıldım. Burak, arka cebinden çıkardığı kağıdı bana uzattı. Açıp yazanları okudum.

Mercimek çorbası.

Malzemeler: Ayçiçek yağı, kuru soğan, un... 

Gizli Numara (Düzenleniyor)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin