BÖLÜM 2

88.3K 4.1K 3.1K
                                    

Çiçek ÖNCÜ

Odama girdiğimde vakit kaybetmeden kendimi duşun altına attım. Soğuğa en yakın dereceye ayarladığım su sıcaktan bunalmış tenimle temas ettiğinde ağzımdan kaçan inlemeye engel olamadım.

 Soğuğa en yakın dereceye ayarladığım su sıcaktan bunalmış tenimle temas ettiğinde ağzımdan kaçan inlemeye engel olamadım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Yaz ayının yaklaştığını bizi yavaş yavaş kavuran güneşten anlıyorduk. İki hafta sonra ramazan ayına gireceğimizi düşünürsek işimiz gerçekten çok zordu.

Isınmaya başlayan havalarda saatlerce nasıl oruç tutacağız bakalım?

Annemi daha fazla bekletmemek için hızla yıkanıp çıktım. Bornozumla güzelce kurulandıktan sonra yanıma aldığım kıyafetlerimi giyindim.

Saçımdaki havluyla ıslaklığını aldıktan sonra sırtımın ortasına gelen saçlarımı güzelce tarayıp kendi haline bıraktım. Bu sıcak havalarda saçımı kurutmayı düşünmek bile daralmama sebep oluyordu.

Banyodaki işlerimi bitirdiğimde odama geçip telefonumu aldım. Sosyal medyadan gelen bir iki bildirime baktıktan sonra yüzümün yarısının gözüktüğü bir fotoğraf çekilip paylaştım.

Anında beğeniler ve yorumlar gelirken umursamadan kilidini kapatıp cebime attım. Dükkanım zamanla çevre tarafından ünlendikçe takipçi sayım artmıştı. Elbette bunda gelen birkaç ünlünün de etkisi vardı.

Hatta bir keresinde ünlü bir şarkıcımızın kızı için büyük bir konsept hazırlayıp ismimizi duyurmuştuk. Sayfasında bizim reklamımızı yaptığında işlerimiz daha da açılmış, tanınmaya başlamıştık.

"Çiçek hadi kızım." Annemin seslenmesiyle odamdan çıkıp mutfağa geçtim.

Annem tencereleri ayarlıyordu.

"Geldim hadi gidelim." Dememle bakışları beni buldu.

Üzerimi süzdükten sonra;

"Bunlarla mı çıkacaksın?" Diye sordu.

Eğilip üzerime baktım. Siyah dizlerimde bir tayt ve üzerine abimden aşırdığım mavi tişörtü giyinmiştim. Bence gayet güzel ve rahattı.

"Evet." Derken umursamazca omzumu silktim.

Annem umutsuz vaka olduğumu düşünürcesine başını sallayarak işine geri döndü. Onun bu haline gülerken bende yardımcı oldum.

Her şeyi ayarladığımızda annem ağır tencereleri narin kollarıma yüklemişti. Bu tencereler neredeyse benden ağır ya, neden ben taşıyorum?

Annem de hazırladığı tabak, çatalları alınca dış kapıya yöneldim. Annemin açtığı kapıdan çıkıp önüme koyduğu parmak arası terliklerimi giyindim.

Yuvarlanmamak için merdivenlere baka baka inmeye başladım. 4 katı bu yüklerle inmek kolay olmasa da sorunsuz bir şekilde inmeyi başardım.

Annem arkamdan gelip dış kapıyı açtığında kararmaya yüz tutmuş havaya çıktık. Vakit kaybetmeden karşı apartmana girdiğimde dört katı nasıl çıkacağımı kara kara düşünmeye başladım.

Tatlı SevdamWhere stories live. Discover now