BÖLÜM 16

66.1K 3.1K 1.4K
                                    

Çiçek ÖNCÜ

Selim sorduğum soruya bir cevap vermeyince sessizce dansın bitmesini bekledim. 

Allah aşkına Çiçek bu soruyu sorarken aklından ne geçiyordu? Siz ki bu zamana kadar doğru bir iletişim kurmamışsınız, adama buz dağı diyorsun! Gerçekten cevaplayacağını düşündün mü?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Allah aşkına Çiçek bu soruyu sorarken aklından ne geçiyordu? Siz ki bu zamana kadar doğru bir iletişim kurmamışsınız, adama buz dağı diyorsun! Gerçekten cevaplayacağını düşündün mü?

Hayır ne var ki canım? Sonuçta basit bir soru. Neden cevaplamasın ki?

"Çiçek." Selim'in sesi ile kendi iç kavgamdan koptum.

Bakışlarımı karşımdaki bakışlara çevirdiğimde içim ürperdi. Bir adam hem bu kadar soğuk ve ifadesiz, aynı zamanda da bu kadar anlamlı bakabilir mi? Selim tam da bunu yapıyordu.

"Efendim." Devam etmesini beklerken o sıkıntıyla nefesini bıraktı.

"Gerçeği mi söyleyeyim yoksa geçiştireyim mi?" Sorusu üzerine duraksadım.

Hangisi olsun? Duyacağım cevaba hazır mıyım?

Selim'in anlamaya çalışan bakışlarını görünce tüm cesaretimi toplayıp;

"Gerçeği." Demeyi başardım.

Selim sanki bunu beklemiyormuş gibi sessizleşti. Sanırım benim gerçekleri duymak isteyeceğimi düşünmemişti.

Aramızdaki sessizlik uzadığında yeniden cevaplamayacağını düşündüm.

"Bilmiyorum."

"Ne?" Dediğinden hiçbir şey anlamadığım için kaşlarım çatıldı.

Bu adamla anlaşmak için kullanma kılavuzu lazım.

"O gün arabada sen tatlı bir şekilde güldüğünde aklım karıştı. Neye kızdım ya da sinirlendim bilmiyorum ama gülüşünün beni karıştırdığını biliyorum." Duyduklarım karşısında aptal kalbim çırpınmaya başladı.

Bir cevap almayacağımı, özellikle de böyle bir cevap almayacağımı düşündüğümden şok oldum. Bu yüzdendir deli gibi atan kalbime durmasını emredememem.

"Neden?"

"Bana cevabını bilmediğim sorular soruyorsun Çiçek. Bende aynı senin gibi nedenler ve ne içinler içinde boğuluyorum. Cevabını bilmediğim çok fazla şey var. Hatta cevaplarını bilmeyi istediğimden bile emin değilim ama böyle." Sözleri aklımı iyice bulanıklaştırırken ne diyeceğimi bilemedim.

Bir süre sessizce dansımıza devam ettik. Selim'in cümleleri aklımda tekrar tekrar dönerken her geçen an sorularıma yeni bir soru eklenmeye başladı.

"Ben düz bir adamım Çiçek. bu yüzden sorduğun soruya dürüstçe cevap vermeyi tercih ettim." Düşüncelerim duyduğu sesle etrafa dağıldığında sadece Selim kaldı.

Tatlı SevdamWhere stories live. Discover now