Szeptember 8. Hétfő

3.4K 108 0
                                    

A szombati nap után a vasárnap nyugisra sikeredett két okból. Egy délután keltem fel mert ma végre kialkudhattam magam, kettő semmi dolgom nem volt mára ezért nagyinak segítettem a vacsi elkészítésében. Cortez se lógott a nyakamon hogy meséljek el mindent a tegnapról. Csak a szobájában volt egész nap. Nem volt kedvem azzal foglalkozni hogy őt mi lelte inkább hagytam.

Bogival telefonáltam viszont csomót aki megintcsak Axelről beszélt. Majd ha hozzák el és szeretné ha mennék velük. Balu irt hogy az anyukája hazáért és minden rendben van vele Marcival meg videókat küldözgettünk meg mémeket.

A hétfő is jól indult a dupla angollal. Mr. O'Realy megengedte volna azt is hogy aludjak szóval egy kis zenehallgatas simán belefért amíg a többiek párbeszédet hallgattak a bemutatkozásról. Utána jött a kémia ahol Marci felelt ötösre. Szegény gyerek akkor amikor éppen nem teljesen mást  csinált csak kémiázott. Mondjuk ennek az lett az eredménye hogy Gondos dupla ötöst adott neki. Semmi protekciója nincsen, dehogy. Bár nekem mint teljes kémia zokninak úgy tűnt hogy tényleg érti miről beszél.

Gondos annyira büszke volt hogy utána már nem is feleltetett több embert hanem továbbhaladt az anyaggal aminek ha jól értettem egy részét már elmondta Marci.

Szünetre eljutott Marci dupla ötösének a híre Ricsihez aki Marcit követte egy tizedikes kémia könyvvel és felolvasott belőle.
- Ricsi ha nem hagyod abba esküszöm leütlek.- mondta Marci amikor Ricsi elképzelésem sincs miről olvasott fel neki. Amúgy sokan röhögtek rájuk egészen addig amíg Marci gyilkos pillantást nem vetett a nevetőkre bár ez engem nem gátolt volna de volt egy olyan sejtésem hogy Cortez hasonlót tervezett ha tovább fojtatom a remeklésem irodalomból.
- De hát én csak büszke vagyok. Te is vérbeli zseni vagy.- mondta és tovább folytatta. A következő pillanatban Marci kikapta a könyvet a kezéből és egy padig hajította. Egészen Reniék padjáig. Több se kellett nekem és Cortezt magammal rángatva mentem el a könyvért Ricsinek a kigancsolasa után aki a könyve után akarta vetni magát. 
- Maradsz.- mondtam neki halkan és rángattam Cortezt hogy menjünk érte.

Reni kissé lesápadt amint meglátta hogy féléjük megyünk Neményi meg rosszul leplezett dühvel nézett minket.
-Sziasztok.- köszöntem és felszedtem a könyvet a földről.
Semmi választ nem kaptam Arnold felől aki könyvet olvasott Virág meg a földet bámulta Reni meg Cortezt. Dejó ez a társaság.
- Szia..sztok.- nyögte ki nagy nehezen Reni.
- Virágnak mi baja van?- neztem a megmerevedett emóst.
- Semmi, csak..-  kezdte Reni de Virág félbeszakította.
-Idé néz?- kérdezte a földet bámulva.
-Ki?- kérdeztem tök  értetlenül.
- Hát Ő.- mondta Virág én meg jobbnak láttam kiszállni ebből a beszélgetésből, mert semmit nem értettem.

- Hát jó.- mondtam és megfordultam.- jó akármit..- szóltam vissza mivel nem tudtam behatárolni a tevékenységet amit csináltak. Cortez elröhögte magát azon hogy milyen bénán köszöntem el de jobb volt mint hogy meg se szólalt.

- Te Reni tud beszélni?- kérdeztem mikor hallótávolságon kívül voltunk.
- Ezzel a görénnyel remekül de amúgy nem nagyon beszél másról mint könyvek.- mondta megállva az udvar középen ahol senki sem hallott minket.
- Rajtam kívül áll hogy hogy ő csinálja a suliújság ajánló rovatát.- erre elröhögte magát.
- Csak a konyvajánlót írja teljesen egyedül, zenét Virág mondja majdnem mindig filmet is néha.- mondta miután abbahagyta.
- Akkor segíts neki abban.- mondtam. - hátha lesz közös téma.
- Nagyival vannak közös kedvenc számaik.- mondta fejcsóválva megindulva az árkádok fele.- Nem jössz?- nézett rám és én is megindultam. Kissé lefoglalt hogy azt nézzem hogy Edina odament Marcihoz és valamin nagyon nevetett amit Marci mondott.

Ezért ahelyett hogy hozzájuk mentem volna odaleptem Bogihoz aki egy tizenkettedikes lannyal beszélgetett.
- Bree neked is mondom.- nézett rám Nóri.- Korponay azt mondta hogy gyertek el mindenképp az atlétikára mert lát bennetek potenciált.
- Mikor van?- kérdeztem. Jobban belegondolva nincs programom szóval simán mehetnek de inkább megkérdeztem.
-Csütörtökön.- vágta rá azonnal.- Az edzés amúgy kedden van focival egy időben de Korponay azt gondolta jobb lenne ha nem lenne három program kedden felosztva és akkor átcsábít pár lányt.
- Hogy érted hogy átcsábít?- kérdezte Bogi.
- Kedden minden lány a focit nézi.- mondta nevetve.
- Meg se kérdezem miért.- mondtam nevetve.- Te is ott leszel?
- Jóhogy.- mondta nevetve.- De csak Dávidot nézem.- utalt a barátjára aki nem messze állt tőlünk és a neve hallatára felénk fordult.
- Mi van Bree te is beállsz a foci csapatba?- kérdezte mire jópáran felnevettek.
- Eleget kínzott Cortez a focival amikor kicsik voltunk.- mondtam.
- Te voltál a legjobb kapus, senki nem engedett be annyi gólt mint te.- mondta a bátyám.
- Senki nem rúgott annyiszor fejbe labdával mint te.- mondtam morogva.

Francián feleltünk én pont nem de Bogi kapott egy ötöst, Levi egy hármast Barni meg egy ötöst.

Irodalmon feleltünk kaptam egy hármast utánam meg Marci  egy egyest mivel nem tudta azt se hogy irodalom van vagy nyelvtan és Balu is ugyanerre a sorsra jutott. Miután Kardos kiuvoltozte magát addig kínozta Tomit amíg egy kettest nem tudott neki adni és diktált óra végéig.
Már épp azt hittem hogy nem kéri a füzetem amikor az ajtóból visszafordulva azt mondta hogy vigyem oda. Komolyan mondom várja hogy mikor irhát be órai munka egyest.

Törin be nem jelentett ropdogat írtunk az ókorból amit kipuskaztunk ezért nem lettek olyan rosszak én négyest kaptam Balu kettest mert leejtette a könyvet és nem tudta felvenni Bogi meg ötöst.

Miután matekról végre elszabadultunk ahol sorban feladatokat oldottunk a táblánál (szerencsére Levinél megakadtak aki tizenöt pedig oldotta a feladatát) így hozzám nem jutottunk el de rengeteg házit kaptunk.

Utolsó óra után megbeszéltük Bogival hogy megnézzük a rajzszakkört de annyian tolongtak hogy alig fértünk be.
- Bree, Bogi gyertek ide.- mutatott maga mellé Cortez sértődött pillantást kapva Edinától aki sikeresen mellé verekedte magát de így lecsúszott arról hogy mellette ülhessen. Szánalom.
- Virág ő itt Bogi. Bogi, Virág.- mondtam miközben helyet foglaltam Virág meg ugrabugrált egy helyben annyira izgatott volt.

Mangát kellett rajzolni meg is rajzoltam, Vladár el is volt tőle ájulva. Nem fogok járni rajzra. Nem szeretem a megadott témákat nem szeretem a bátyám körül legyeskedő lányokat és amúgy Vladárt se annyira.

-Végre vége.- sóhajtottam amikor kiértünk a teremből.
Egy pillantással elértem hogy lekopjanak rólunk a fangirlök és mentünk is.
- Lehet hogy az olvasó testhezállóbb lett volna neked.- szólt  elgondolkodva Cortez mire Bogiból kitört a röhögés.
- Magam előtt látlak ahogy egy könnyű olvasmánnyal püfölöd Cortezt.- mondta Bogi mire elmosolyodtam.
- Ha másért nem ezért megéré.- mondtam miközben elhaladtunk Virág Reni és Karcsi mellett.

- Ki az a nyomorék?- nézett ránk a bátyám féltékenyen.
- Komolyan azt hiszed hogy Reninek ennyire alacsonyak az elvárásai?- kérdezte Bogi helyettem.
- Karcsi és nem kell felni tőle, jobban fél a saját árnyékától. Bogi meg magától jött rá hogy Reni tetszik neked.- mondtam a kérdő tekintetét látva.

- Mikor lett belőled kettő?- nézett ránk mire mindketten széles mosolyra húztuk a szánkat és megöleltük.
- Lett egy bátyám!- kiáltotta Bogi röhögve. Reni gyilkos pillantását csak kicsit érezhette a hatában.
- Cserébe jársz rajzra.- mondta Cortez aki úgy tűnt korul akarja bástyázni magát rajzom hogy ne zavarják.
-Deal.- rázott keze vélet Bogi.

- Átjössz?- neztem Bogira aki bólogatott és már írt is az anyukájának hogy nálunk lesz.

- Nagyi itt az új unokád.- toltam elég Bogit. Nagyi -furcsán nézett ránk.
- Adoptáltam.- mondta egész egyszerűen Cortez felülve a konyhapultra mikozbem egy forró kekszet ellopott a jelezte lévő tányérról.

- Már Bogi is képes halálra idegesíteni Cortezt.- mondtam egyszerűen mire nagyi bólintott.
- Maradsz vacsorára?- kérdezte nagyi tőle túllépve kezdeti sokkján. Cortez alltalaban nem kedvelté a barátnőim bar sok rá is akart mászni.
- Igen ha nem baj.- mondta Bogi a sütit méricskélve.
- kérsz sütit is?- kérdeztem miközben kivettem Cortez kezéből a tányért Bogi meg rávetette magát a kekszre.
- Most komolyan nem hagysz nekem?- kérdezte Cortez.
- neked már nem kell hízni.- mondta Bogi ezzel teljesen megnyugtatva nagyit. Ő nem vette észre de nagyi várta a reakcióját és kereste a hibát de nem tálalt. Bogi az én barátnőm és nem cortez miatt van itt. Ezen mindhárman elmosolyodtunk.

Bogi elég sokáig maradt és az anyukája jött érte sűrű bocsánatkérések közepette beszélt nagyival aki nem tűnt mérgesnek Bogi miatt.
- Anya meg a házit is megcsináltuk. Mondta Bogi előhúzva a matek füzetét amiben megoldottunk három példát a húszból. Igaz hogy nem volt sok de mi úgy éreztük igazi matekzsenik vagyunk amikor a harmadik is ment így abbahagytuk és inkább zac efront bámultuk a legujjabb filmjében.

Antai-Kelemen Brigitta Élete A Szent Johanna Gimiben VOL.1Where stories live. Discover now