Január 18. Hétfő

2.4K 113 4
                                    

Hope you enjoy😘
xxx

-Új félév új én. - mondta Bogi a lépcső előtt reggel nekem és a leejtő irányába mutatott mire odafordultam és láttam ahogy egy ismerős autóból kiszáll két lány.
-Ez is lehetne Virág szlogenje.- suttogtam oda Boginak mielőtt Ricsit az érkező kény irányába fordítottam volna.

- Mit akarsz?- nézett Ricsi akit magam mellé rántottam az öccse mellől vigyorogva.- csak közelről akarom látni a reakciód.- vigyorogtam rá amit se ő se Marci nem értett.

Apropó hogy mi van Marcival? Azt jó lenne ha tudnám de mivel egy rohadt szót nem beszélünk így csak nézem  ahogy napról napra egyre jobban néz ki.
De mivel nem minden csak akörül az idióta majom körül forog ezért inkább arra koncentráltam hogy hogy ül  ki Ricsi arcára a döbbenet és a felismerés én meg vigyorogva néztem ahogy a két lány egymás kezét szorongatva megáll a társaságunk mellett.

- Sziasztok.- köszönt Reni. Mivel a közhangulat azt kívánta hogy úgy tegyenek mintha nem érdekelnék őket a lányok őket ezért mindenki úgy tett mintha nagyon el lett volna foglalva a telefonozással az activia évessel vagy a zene hallgatással és egyebekkel csak aztán tettek úgy mintha észrevették Virág stílusváltását.

- Ki vagy te és hova tetted Emót?- kérdezte Ricsi a hullámos barna hajú lánytól akinek nehogy a haja nem lógott a szemébe hanem kötött sapka alá rejtette a tincseit. Igazából a váltás elég pozitív volt egyreszt mert olyan ruhák voltak rajta amikén nem volt halálfej, csillag, pötty vagy csík se lánc se semmi egyéb emós cucc. Sőt hogyha őszinte akartam lenni láthatóan sokkal jobban állt neki a világos rózsaszín pulcsi kék  virágokkal.

- Én vagyok! Virág!
- Tényleg? Na nem mondod.- röhögött Zsolti.- mi történt veled ?

-Semmi sem csak izé.- kereste Virág a szavakat én meg pontosan értettem hogy szüksége volt rá a Dark Dorián korszak után hogy végre önmaga legyen. Ez ilyen lányos dolog lehet, gondoltam amikor láttam hogy Bogi rámosolyog a két lánytra biztatóan.

- Aha értjük.- mondta Dave mit sem értve az egészből de ez mellékes volt Virág pedig nevetgélve arrébbrúgott egy hódarabot a napocskás bakancsával én meg eltöprengtem azon hogy ilyen ruhákat mégis honnan szerzett be.

- Mi mentünk.- szólalt meg Bogi hirtelen és karonragadott amikor meglátta a közeledő Tomit.
- Na mond csak el szépen mi volt ez?- kérdeztem amikor a kérdő pillantásokra ügyet sem vetve bementünk a suliba és nem hallgathattuk meg Kinga Reni fele irányított reggeli fejmosását

- Hát csak annyi hogy...-kezdte Bogi de Máday üvöltése állított meg minket.
- Bartók Boglárka ha csak nem természetellenesen alacsony az oxigén szinted es emiatt lila a szád akkor ajánlom hogy szedd le a rúzst  magadról.-  Kezdte Bogival aki erre letörölte  a szekrényét egy zsepibe.
- Úgyis újrakenem nem mindegy neki?- morogta maga elé miközben éreztem hogy rám fog szólni Máday.
- Antai-Kelemen Brigitta, ha nincs normális nadrágod kislányom akkor itt maradsz iskola után varrni hogy legyen egy.- mondta rám mutatva a vonalazóját.
- Megtanít nagyi varni ne tessék aggódni holnap már foltozva lesz a nadrág.- bólogattam de szerencsére a mögöttünk érkező lány szoknyája jobban kiverte nála a biztosítékot mi pedig mehettünk a mosdóba hogy Bogi újra felrakja a szájfényt.

- Szóval Tomi...- kezdtem de Bogi a szavamba vágott.
- Szóval elképesztő hogy Zsolti belekezdett a diétába és úgy látom tartja is.- mondta miközben csücsörített a tükör fele.
- Ja persze majd el tudod terelni a figyelmem a témáról.- forgattam meg a szemem és elkértem a szájfényét.

- Ne aszóval az van hogy Tomi szeretne ha náluk aludnék abban az értelemben hogy elég sokszor utal rá hogy pont üres náluk a ház.- mondta miután benézett mindegyik fülkébe hogy biztos egyedül vagyunk-e.
- De nem mondtad neki hogy nem állsz készen?- kérdeztem felülve a pultra.
- Nem mert mi van ha emiatt szakít  velem?- nézett rám mikozben idegesen fel ala kezdett járkálni
- Akkor nem érdemell meg téged.- mondtam őszintén és ez láthatóan nem tetszett neki.- ha nem tud várni rád akkor te miert tennél érte bármit is?
- Jó ez igaz de akkor is jó vele lenni és  nem akarom elveszíteni szóval lehet hogy még kéne tennem.
- Nem fogod elveszíteni. Bogi azt se mondod neki hogy szereted mert még  abban se vagy biztos, hogy lehetnél  abban biztos így hogy vele akarsz aludni.
- Szóval azt mondod hogy mondjam meg neki és utána le se szarjam ha szakít velem?- kérdezte kissé  hiszterikusan.- Tudtam hogy nem kéne elmondanom úgy se tudsz tanácsot adni.

Antai-Kelemen Brigitta Élete A Szent Johanna Gimiben VOL.1Where stories live. Discover now