3

405 5 11
                                    

What the fuck is dat helse geluid!? Ik open sloom mijn ogen en zie dat mijn wekker afgaat. Oh ja, vandaag is mijn eerste dag school. Hoe kon ik dat nu vergeten? Dit is waar ik het meest tegenop zit. Allemaal nieuwe mensen. 

Ik wrijf in mijn ogen en ga rechtop zitten. Dan check ik even snel mijn telefoon en sta dan echt op. Snel kleed ik me aan en pak mijn tas die ik gister had ingepakt. Als ik wat heb gegeten ga ik naar de badkamer poets mijn tanden en fix mijn haar. En nu moet ik dus naar school. De route heb ik wel duizend keer bekeken, dus dat moet lukken. 

Ik dump mijn fiets in een fietsenrek en loop snel naar binnen. De school is echt reusachtig en het ziet er precies uit zoals in al die films. Hoge kluisjes, super grote aula en er lopen cheerleaders rond. Toen ik de cheerleaders zag, dacht ik even dat ik in high school musical was beland.

Als eerste ga ik nog snel naar de infobalie om te vragen wat mijn kluisje is. Mijn rooster heb ik al op mijn telefoon staan. Ik loop naar de infobalie en vraag de mevrouw naar mijn kluis. Ze verteld me dat ik nummer 28 heb en zelf een code kan bedenken. Ik bedank haar en loop ernaartoe. 

Ik sla mijn kluisje dicht en loop naar het lokaal waar ik les heb. Ik ben er als een van de laatste en kijk even rond. Ik besluit te gaan zitten langs een meisje die alleen zit. Ze heeft lang bruinrood haar met een slag erin. Haar groene ogen kijken me vriendelijk aan. 

Ze stelt zich aan me voor als Ella. Ik stel me ook voor en dan komt er een man de klas binnenlopen. Hij kijkt chagrijnig de klas rond. Zijn blik blijft hangen bij mij. Yay dat betekent vast dat hij weet wie ik ben. 

'Oh hallo jij bent vast Nora. Welkom ik ben meneer Jones.' zegt hij dan. Iedereen staart me aan, nadat hij dat heeft gezegd. Maar dan gaat de deur open en komen er vier jongens binnengelopen, waaronder Noah. Ze zien er best goed uit, alleen jammer dat ze dat zelf heel goed weten. 

Je merkt meteen dat ze vet populair zijn, want iedereen zit ze maar aan te staren. Zelf schenken ze er geen aandacht aan en gaan ergens zitten. 

'Zitten we bij Noah in de klas?' zeur ik tegen Ella. De leraar is al begonnen met zijn les, maar ik let niet echt op. Ze knikt en vraagt me hoe ik hem ken. Ik vertel haar dat we buren zijn. 

'Super populair zeker? Wie zijn de andere?' vraag ik haar. 

'De getinte met bruin haar langs Noah is Ethan. De donkerblonde is Jayden en dat is Joshua.' zegt ze terwijl ze naar een zwartharige jongen wijst met donkere ogen. Ik knik. 

'Jayden en Joshua zijn nog wel oké, maar voor Noah en Ethan moet je uitkijken.' zegt ze nog. 

'Haha komt goed. Moet ik nog ergens voor uitkijken?' zeg ik lachend. 

'Nu je het zegt. Liv is echt een ramp.' zegt Ella. 

'Hoezo, wie is Liv?' vraag ik. 

'Je kent wel die mean girls uit die films. Nou dat is precies Liv' antwoord ze. 

Ik grinnik en zeg: 'Laat me raden ze is zeker een cheerleader.' 

'De aanvoerder.' lacht Ella en ik lach met haar mee. 

Na een paar lessen hebben we pauze. Ik volg Ella naar de aula die al net zo gigantisch is als alles hier. We halen wat eten en gaan aan een lege tafel zitten. 

'Oh kijk daar is Liv.' zegt Ella terwijl ze naar een meisje wijst. Ze heeft heel lang blond haar, te veel make up en een strakke crop top met een kort rokje. Ze zit aan een tafel met heel veel meisjes. 

'Nog erger dan ik dacht.' zeg ik lachend tegen Ella. 

'El zeg jij straks tegen mam dat ik bij de jongens ben na school.' hoor ik ineens achter me. Ik draai me om en zie een van de 4 jongens, volgensmij Joshua. 

'Komt goed. Oh en dit is Nora ze is nieuw.' zegt Ella tegen hem. Ik glimlach en zeg hai. 

'Thanks El en leuk je te ontmoeten.' zegt hij nog voor hij wegloopt. Hij lijkt me best aardig.

 'Zijn jullie familie of wat?' vraag ik gelijk aan Ella, aangezien hij haar dit vraagt.

'Soort van. Hij is mijn stiefbroer.' legt ze uit. 

'Waarom zei je dat niet meteen?' vraag ik verbaasd. Vanochtend had ze nog aan me uitgelegd wie deze jongen was. 

Ze haalt haar schouders op en zegt lachend: 'I don't know. Vergeten.' 

'Oh kijk daar komen Brandon en Luke al aan.' voegt ze er nog aan toe. Ik draai me weer om en zie de personen waar ze het eerder over had. Haar beste vrienden die in een andere klas zitten. Als ik het goed heb begrepen is de blonde glimlachende jongen Brandon en de jongen met bril Luke.

Als de pauze voorbij is lopen El en ik weer naar de les. 'Wanneer ga je Brandon vertellen dat je hem leuk vind?' vraag ik haar vrolijk. Het kan zijn dat ik het fout heb, maar het leek me net nogal duidelijk. 

Ze kijkt me heel verbaasd aan. 'Wat?' kraamt ze dan nog net uit.

 Ik lach en zeg: 'Ik ben niet blind hoor.' 

Nu lacht Ella ook en zegt: 'Misschien, maar zo duidelijk is toch niet?' 

'Nee, maar ik ken je nu al te goed.' zeg ik glimlachend. 

Ze haakt haar arm in de mijne en zegt: 'Haha, ik had echt een vriendin nodig.' Ze heeft gelijk. Je hebt echt vriendinnen nodig. Jammer dat ik ze nooit heb gehad. Nou ja ik heb er nu een en ik denk dat we goede vriendinnen gaan worden. 

'Ja, ik ook!' antwoord ik blij. Dan lopen we snel het klaslokaal binnen.

Mijn laatste les van vandaag is net begonnen. Ik heb biologie, maar helaas niet met Ella. Dus nu zit ik alleen. Iedereen zit echt onderuitgezakt te luisteren naar die saaie man. Het laatste uur en niemand heeft er meer zien in, waaronder ik. 

Achter me zit Noah samen met Joshua. Ze praten letterlijk de hele tijd, waardoor ik al helemaal niks meer kan volgen van wat de leraar zegt. Over wat ik kan horen gaat het over meiden en games.

'En dus gaan we een opdracht in tweetallen doen.' zegt de leraar ineens. De jongens achter me zijn nu wel stil. 

'Oh en ik heb de tweetallen al gemaakt!' roept hij er achteraan. Iedereen zucht luid. Opzich ben ik hier wel blij mee, angezien ik nog niemand echt ken. 

'De tweetallen zijn.' schreeuwt hij en hij begint allemaal namen voor te lezen. Laat me alsjeblieft met een chill iemand, ben ik aan het bidden. Als de meneer stopt met namen voorlezen heeft hij mij niet opgenoemd. 

'Ehh u bent mij vergeten.' roep ik door de klas. En yes iedereen staart me weer aan. Altijd zo lekker ongemakkelijk.

'Oh Nora jij word dan een drietal met Noah en Joshua.' antwoord hij. Sorry WAT? In mijn hoofd ben ik de leraar aan het uitschelden. 'Jeeej.' zeg ik sarcastisch en hard genoeg, zodat de jongens me kunnen horen.

'Je moet juist blij zijn, iedereen wil met ons.' zegt Noah tegen me. Tegen mijn rug dan.

Ik draai me om en zeg: 'Nou ik niet.' En nadat ik dat heb gezegd gaat de bel en loop ik als eerste de klas uit. Op naar huis, eindelijk.



High School ✅Where stories live. Discover now