5

334 7 1
                                    

Ik trek mijn fiets uit de garage en gooi mijn tas in het mandje. Mijn fiets is helemaal uit Nederland meegekomen, aangezien daar meer fietsen zijn dan inwoners. 

Snel duw ik nog mijn oortjes in en spring op mijn fiets. Na ongeveer 10 minuten fietsen hoor ik opeens een auto toeteren langs me. Het geluid hoor ik nog door mijn oortjes heen, wat als gevolg heeft dat ik bijna van mijn fiets kukel. Bijna.

Dan kijk ik om en zie een vet mooie auto. Dat er ook iemand inzit, bedenk ik me nogal laat. Het raampje gaat omlaag en ik zie Noah zijn hoofd. Hoe kan het ook anders?

'Waarom fiets je naar school?' Serieus Noah? Misschien omdat je in Nederland pas een rijbewijs op je 18e krijgt. 

Ik rol mijn ogen en antwoord daarm droog: 'Ik ben gezond.' Dan trap ik weer door. '

'Je kan ook met mij meerijden hoor.' hoor ik Noah weer langs me. Waarom zou hij dat überhaupt willen?

'Nee dankje.' zeg ik en ik fiets weer door. Fietsen is inderdaad zwaar kut, maar ik ga niet met die sukkel meerijden. Dan fiets ik nog liever. Krijg ik nog een beetje een betere conditie.

Eenmaal in de les aangekomen ben ik nog best vroeg. Deze les heb ik volgensmij niet met Ella. Ik plof neer op een lege stoel. Na een tijdje zijn er al wat meer mensen, maar niemand die ik ken.

 Dan komt gelukkig Brandon binnenlopen. Als hij mij ziet loopt hij naar me toe en komt naast me zitten. We hebben gister al best veel gepraat in de pauze. Hij is echt aardig. 

'Heyy.' zeg ik tegen hem. Hij groet me terug. 'Ga je vanavond ook naar dat feest bij Noah?' vraag ik hem. Hij knikt en vraagt: 'Weet je of Ella komt?' Ik grijns en zeg: 'Jaa, ze komt. Hoezo?' 

'Ehh gewoon.' zegt hij zenuwachtig en snel de andere kant opkijkt. Haha hij vind Ella ook leuk en ze komen vanavond allebei. Die ga ik koppelen. De rest van de les gaat sloom voorbij, terwijl ik nog met Brandon praat.

Deze schooldag is eindelijk afgelopen. 'Ben je ook met de fiets?' vraag ik aan Ella als we buiten staan. 'Ja, hij staat daar.' zegt ze en ze loopt er al heen. Zie je ik ben niet de enige met een fiets, Noah.

 El gaat mee naar mijn huis, want we moeten een goede outfit gaan vinden. Zelf heeft ze ook wat dingen meegenomen. Ik zie dat Ella haar fiets al heeft gepakt en ik pak snel de mijne. En zo fietsen we naar mijn huis. 

'Heb je eigenlijk al een sport of activiteit gekozen?' vraagt ze dan aan mij. Ik kijk haar vreemd aan en zeg: 'Hoe bedoel je?' 

Ze vertelt dat elke leerling een sport of activiteit moet kiezen die je 1x in de week doet. Ook dat het verplicht is en ik snel moet kiezen, anders kan ik in de problemen raken. Ik dacht dat het gewoon voor de lol was en zeker niet verplicht. 

'Wat kun je allemaal doen dan?' vraag ik verward. Ik heb namelijk niks met sporten. 'Je kunt bijvoorbeeld zingen, dansen, bij de cheerleaders, atletiek of football enz. Ik knik en wimpel het af.

 'Ik schrijf me morgen wel ergens voor in.' Dan kijk ik wel wat ik ga doen.

Bij mij thuis aangekomen stel ik Ella aan mijn ouders voor. Dan pak ik wat drinken en gaan we naar mijn kamer. Het is nu rond 15:30 en om 19:30 willen we gaan. En we moeten ook nog eten.

 'Dus wat gaan we aandoen?' vraag ik. Ella draait haar tas om en er vallen een paar topjes, rokjes en jurkjes op mijn bed. 'Ik heb dus echt geen idee. Dit is mijn selectie.' zegt ze lachend. 

'Jij kijkt in mijn kast dan kijk ik hiertussen.' stel ik voor. Ella knikt en loopt al mijn kast in. Ik bekijk Ella's kleren. Na een paar minuten heb ik gekozen voor een zwart kort jurkje met een klein beetje kant. 

'El ik heb gekozen, dit gaat je echt goed staan.' roep ik naar haar. Ze komt meteen aanlopen en kijkt wat ik in mijn handen heb. 'Niet te basic?' vraagt ze aan mij. 'Nee joh, hij is echt mooi.' verzeker ik haar. Ze knikt en rent weer terug naar mijn kast. 

'Ik weet het ook.' roept ze na een tijdje. Ze geeft me een wit topje met een mint groen rokje. 

'Jij mag vaker mijn outfit uitzoeken.' zeg ik als ik het aan heb. 

'Haha je hebt echt  te veel kleren!' zegt ze. 

Ik grinnik en zeg: 'Het voordeel van geen broers en zussen hebben.' En misschien heb ik een beetje een obsessie met kleren. 

Ella lacht ook en zegt: 'Nu ons haar!' Ik pak mijn stijltang en begin met Ella haar golvende haren te stijlen. Als ik daarmee klaar ben zet ik een paar plukjes vast met een leuk klemmetje. Daarna krult El mijn haar en als dat klaar is doen we elkaars make up. Als ik haar het eindresultaat laat zien in de spiegel begint ze te gillen en geeft mij een knuffel. 

'Dit is zo mooi!' zegt ze blij. Ik kijk haar aan. Haar groene ogen springen eruit, door de donkere make up en haar zwarte jurkje. Stijl haar staat haar ook heel goed. Alles zou haar goed staan, zelfs al was ze kaal. 

'Hier trek deze nog aan.' zeg ik tegen haar en ik geef haar mijn zwarte pumps. 'Dankje en nu jou eindresultaat.' zegt ze blij terwijl ze me voor de spiegel duwt. Ik kijk in de spiegel en zie mezelf. 

Mijn donkerblonde haar hangt in krullen naar beneden en Ella heeft dezelfde mintgroene kleur als mijn rokje verwerkt in de make up. Het ziet er echt vet uit. 'Thanks El!!' roep ik nu blij terwijl ik haar een knuffel geef. 

We gaan nog snel eten, want we moeten bijna gaan. Het is nu 19:00 en het feest is net begonnen. Wij hebben besloten om, om half 8 te gaan. Anders zijn we als een van de eerste en het is letterlijk 5 meter lopen naar Noah. 

Als we onze pizza's op hebben pak ik mijn tasje en gaan we. Het is iets na half 8 als we op Noah zijn deur staan te rammen. Ja sorry ik heb geen geduld. Nog meer goede eigenschappen.

Joshua opent de deur voor ons en zegt: 'Eindelijk. Ik dacht al dat jullie niet meer gingen komen.' We lopen lachend langs hem naar binnen. Noahs huis lijkt heel erg op die van ons. Precies dezelfde grote en kamers, maar heel anders ingericht. Overal staan jongens en meisjes te dansen en praten. Het ziet er precies zo uit als ik dacht. 

High School ✅Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu