22

229 8 1
                                    

Ik lig te slapen, tot iemand mijn deken van me aftrekt. Moeizaam open ik mijn ogen om te kijken wie het is. 'Tom wat doe je?' zeur ik als ik hem zie. Dan kijk ik langs me op mijn wekker en zie dat het al 13:00 is. Oeps iets te lang geslapen. 'Noor het is 13:00.' zegt hij lachend. 

'Als je nog naar Ella wilt moet je ooit gaan.' legt hij me even uit. Ik zucht en sta moeizaam op. Hij heeft gelijk ik wil er echt nog heen. 'Oké, oké ik ga eerst douchen.' zeg ik meer tegen mezelf, want Tom loopt al weg. Als ik helemaal klaar ben loop ik naar beneden om te gaan. Voor ik ga zeg ik nog tegen Tom dat wij morgen iets met z'n tweeën gaan doen.

Net als ik weg wil fietsen zie ik dat Noah aan komt rijden met zijn moeder. Snel zet ik mijn fiets weer neer en loop erheen. 'Haii hoe gaat het met u?' vraag ik aan Maud. Ze ziet er best vrolijk uit en groet me ook vrolijk terug. 

'Het gaat beter en zeg alsjeblieft geen u.' glimlacht ze. Noah komt nu ook aanlopen. Hij heeft een grote tas in zijn hand en kijkt vermoeid. Als hij mij ziet glimlacht hij naar me. 'Gelukkig gaat het beter.' zeg ik nog tegen zijn moeder. 

'Wil je misschien in het weekend met ons mee eten?' vraagt ze dan. 'Zeker? Je komt net uit het ziekenhuis.' zeg ik verbaasd. 'Ja mam, ik weet niet of dat zo'n goed idee is.' zegt Noah ook. 

'Met mij gaat het prima. En dat is toch gezellig.' zegt Maud vasthoudend. Ik glimlach en zeg dan: 'Oké, als je er op staat.' Maud lacht tevreden naar me en zegt dan: 'Tot zaterdagavond dan.' Ik zeg gedag en fiets dan naar Ella.

Als ik daar aankom sta ik nerveus voor de deur. Wat zou er zijn gebeurd? Zouden haar ouders alles weten? Zenuwachtig druk ik op de bel. Joshua opent de deur en laat me binnen. 'Is er niemand?' vraag ik als hij me wat drinken geeft. 

Hij schudt zijn hoofd. 'Mijn ouders zijn met Ella naar een psycholoog.' Dus ze heeft het wel verteld. 

'Heeft ze alles verteld?' vraag ik hem. Hij haalt zijn schouders op en begint alles te vertellen wat El heeft verteld. Ze heeft gelukkig alles verteld. Ik wil eigenlijk naar Brandon vragen, maar dat zal die vast niet zo leuk vinden. Aangezien hij de vorige keer nogal boos op hem werd. 

'Wanneer komen ze terug?' vraag ik dan maar. 'Over een paar minuten.' zegt Josh. 'Vind je het goed als ik blijf tot ze er is?' vraag ik. 'Nee, ik wil dat je nu gaat.' zegt hij lachend. Ik steek mijn tong naar hem uit en zeg: 'Toch blijf ik.'

Na ongeveer een kwartiertje is Ella terug en we zitten nu op haar kamer. Ze ziet er al veel beter uit dan gisteren. 'En hoe ging het?' vraag ik voorzichtig aan haar. 

'Het ging echt goed, ik weet niet wat me bezielde om mijn leven te eindigen.' zegt ze. 

'Sorry.' hoor ik er nog zacht achteraan. 'Geen sorry zeggen het komt allemaal goed. Beloof me alleen dat je dit nooit meer zal doen.' zeg ik. 

El knikt heftig en zegt: 'Nooit meer.' Ik geef haar blij een knuffel. Ik denk dat dit wel goed gaat komen. 'En Brandon?' vraag ik dan. 'Ik heb hem nog niet gesproken.' zegt ze beschaamd. 'Vraag of hij langs komt.' stel ik voor. Ze kijkt me twijfelend aan, maar pakt toch haar telefoon. 

'Zeker?' vraagt ze zenuwachtig aan mij. Meteen knik en El belt hem. Het gesprek is maar kort, maar ik kan eruit verstaan dat hij langs komt. Dus geef ik El een high five. 'Dan ga ik, oké?' glimlach ik. Ze knikt en zegt: 'Dankje Noor.' Ik trek haar in een knuffel en zeg nog: 'Als er wat is gewoon bellen.' 

Rond een uur of 4 ben ik weer thuis. Mijn vader en Tom zijn een of andere wedstrijd aan het kijken. Mijn moeder staat in de keuken te koken. Ik loop naar haar toe om te kijken wat ze maakt. Ze begroet me vrolijk en vraagt me hoe het ging bij Ella. Ik vertel haar over wat ze me heeft verteld. 

'Gelukkig, ik hoop dat het goed met haar komt.' zegt mijn moeder. Op de een of andere manier heb ik een gevoel van wel. 'Ik denk het wel.' zeg ik tegen haar. Dan help ik haar met koken en hebben we het nog over van alles. Ook vertel ik haar dat ik zaterdagavond bij Noah ga eten, omdat zijn moeder me dat vroeg. Mijn moeder reageert enthousiast en vraagt hoe het gaat met Maud.

Na het eten zijn Tom en ik naar 'zijn kamer' gegaan. We zitten weer op dezelfde bank als de eerste dag dat hij kwam. Hij vraagt me hoe het bij Ella ging. Ik vertel dat ze er al wat beter uitzag en ik haar heb overgehaald om Brandon te bellen. Ze heeft trouwens helemaal niks meer laten weten. 

Of ik heb gewoon niet gekeken. Ik open mijn telefoon en zie dat ze me heeft geappt. 

'Thanks voor vanmiddag. Het is trouwens weer goed tussen Brandon en mij. Xxx.' lees ik hardop voor. 

'Gelukkig gaat het beter met haar.' zegt Tom. Ik knik en zeg: 'Maar nu wat anders. Morgen gaan wij de stad in!' 

Tom grinnikt en zegt: 'Wat gaan we doen dan?' 

'Shoppen natuurlijk oh en ik ga je de stad laten zien.' zeg ik vrolijk. 

'Er past niks meer in je kast hoor.' zegt hij lachend. 

Ik geef hem een tik en zeg: 'Oh echt wel en anders zorg ik daar wel voor, maar leuk idee?' 

Tom zegt niks en doet alsof hij nadenkt. 'Ja, het word vast leuk.' geeft hij dan maar toe. Ik grijns.

'Duhh!!' 


High School ✅Onde as histórias ganham vida. Descobre agora