20

225 5 0
                                    

Tom en Jayden hebben me weggesleurd van iedereen en we staan nu buiten in de tuin. 'Je wist toch niet wie je leuk vond.' zegt Tom verward. Ik haal mijn schouders op en zeg verder niks. 

Tom blijft me verward aankijken, tot Jayden zegt: 'Wie?' Moet ik het ze wel vertellen. Misschien zeggen ze het wel tegen hem en dan sta ik echt voor schut. Ik denk namelijk niet dat hij mij leuk vind. Hij zoende Liv een paar weken geleden nog. Ik betwijfel zelfs of hij iemand wel leuk zou kunnen vinden. 

'Noor, ga je het ons nog vertellen?' vraagt Tom ongeduldig. Ik knik twijfelend en zeg: 'Het is Noah, maar jullie houden je mond.' Tom en Jay zeggen allebei helemaal niks meer. Tot Jay weer eens begint te lachen en dan meelevend kijkt. 

'Dat wordt pijnlijk voor Joshua. En wij zeggen niks dat ga je zelf doen.' 

'No way.' zeg ik meteen. 

'Waarom weet je dit eigenlijk ineens?' vraagt Tom. Ik haal mijn schouders op en zeg: 'Ik wist het gewoon ineens.' Datklint echt messed up.

Het is al echt laat en er zijn nog maar een paar mensen. Ik probeer Jayden en Tom al de hele tijd te bellen, maar ze nemen niet op. Ik heb geen idee waar ze zijn. Noah wilt net weggaan, tot hij mij ziet. Hij komt naar me toe. 

'Wat ben je aan het doen?' vraagt hij aan me. 

'Tom en Jayden zoeken, ik heb geen idee waar ze zijn.' vertel ik hem. Op dat moment krijg ik een appje van Jay binnen. 'We zijn al weg. Veel plezier met een lift zoeken! ;)' staat er. Ik rol mijn ogen en Noah kijkt me vragend aan. Die twee zijn echt duivels.

'Ze zijn al weg.' leg ik hem uit. 'Je kan met mij mee.' zegt hij. Net als ik wat terug wil zeggen komt Liv aangelopen. Waarom is ze nog hier? 'Noah we gingen toch.' zegt ze mij totaal negerend.

 'Volgensmij gaat er al iemand met je mee.' zeg ik emotieloos en loop weg. 

'Noor, wacht nou.' zegt hij als hij me heeft ingehaald. 

'Wat wil je nou?' vraag ik zuchtend. 

Hij glimlacht en zegt: 'Dat je met me meegaat. Je weet toch hoe Liv is, ze zegt maar wat.' Ik besluit hem maar te geloven, want waarom zou ik Liv geloven. En zijn mooie ogen kijken me te lief aan. 'Oké dan, laten we gaan.' zeg ik. 

Als we onderweg zijn vraagt Noah ineens over die zoen met Jay. Ik lach en zeg: 'Het was gewoon een dare.' Hij mompelt wat, maar ik versta er niks van. 'Wat zeg je?' vraag ik. Hij kijkt me betrapt aan en zegt even niks. 'Ik zei niks.' zegt hij dan. Ik weet zeker dat hij wat zei. 

'Waarom vraag je daar eigenlijk naar?' vraag ik dan maar. Hij wilt antwoorden, maar op dat moment roep ik keihard: 'Stop!!' 

Geschrokken drukt Noah op de rem. 'Wat is er?' vraagt hij verbaasd. 'Ella.' fluister ik. Noah ziet er niet uit of hij me gelooft, maar toch zet hij de auto aan de kant. Snel stap ik uit de auto. Dan loop ik naar de persoon toe wie volgensmij Ella is. Als ik bij de persoon ben tik ik diegene aan. Noah is ook komen aanlopen om te kijken wie het is. De persoon heeft zich omgedraaid en kijkt ons nu verbaasd aan. 

Ze heeft kringen onder haar ogen en haar kleren zien er niet echt schoon uit. Toch trek ik haar in een knuffel. 'El, wat is er gebeurd?' vraag ik haar. Ze kijkt beschaamd naar de grond en zegt dan: 'Leg ik zo wel uit, kan ik bij jou douchen?' vraagt ze heel zacht. Ik knik meteen en we gaan weer de auto in. 

Het is nogal stil, tot Noah wat zegt. 'Word bij jou dan niet iedereen wakker?' fluistert hij naar mij. Hij heeft wel gelijk. Mijn ouders en Tom slapen natuurlijk gewoon. 

'Ja, maar wat moeten we anders.' fluister ik terug. 'Het kan wel bij mij thuis. Mijn moeder is nog in het ziekenhuis.' fluistert hij weer. Dankbaar glimlach ik naar hem. 

Het is al een tijdje later en ik ben nu net bij Noah. Ik heb wat schone kleren gehaald voor Ella van mij. Ze wilde eerst graag douchen en dat snap ik helemaal. Ik weet niet wat er is gebeurd, maar ze zag er niet echt goed uit. De kleren heb ik net in de badkamer gelegd toen ze ging douchen. 

Ze heeft verder helemaal niks meer gezegd. Het is trouwens al 3 uur in de nacht en ik ben echt kapot. Ik zit tegen Noah aan op de bank en heb het gevoel dat ik elk moment in slaap ga vallen. 'Ik ben moe.' gaap ik. 

Noah grinnikt en zegt: 'Ga dan slapen.' Dat is het laatste wat ik hoor, want mijn ogen vallen dicht.

Als ik wakker wordt kijk ik verward om me heen. Ik zie Ella op de andere bank slapen. Gelukkig ze is er nog! Ikzelf lig nog steeds tegen Noah aan die ook ligt te slapen. Heel voorzichtig ga ik overeind zitten en pak mijn telefoon. Het is al 12:00! Ik heb veel gemiste oproepen van mijn ouders en Tom. 

Oh nee ik had ze niks meer laten weten. Ik app naar ze dat ik bij Noah ben en we Ella gevonden hebben. Nog niet eens 1 minuut later hoor ik de deurbel gaan. Voor ik open ga doen zie ik dat Noah en Ella ook wakker worden. Als ik bij de voordeur aankom staat Tom er. 

'Wat is er allemaal gebeurd?' vraagt hij meteen. 'Van alles.' antwoord ik nog slaperig. Dan loop ik weer terug naar de woonkamer met Tom achter me aan. Noah en Ella kijken me allebei slaperig aan en ik stel Tom aan Ella voor. Want ja die kende elkaar nog niet. 

'El nu moet je ons echt gaan vertellen wat er allemaal is gebeurd.' zeg ik dan. 

Vermoeid kijkt ze naar de grond en antwoord.

'Goed dan, hier komt het.' 

High School ✅Where stories live. Discover now