35#🍁

3.5K 266 34
                                    

"Flash belleği evimden almayı nasıl başardın?"

Beni duvarla arasına almış aynı soruyu sorup duruyordu.Bense ona cevap dahi vermediğim için öfkelenmesine sebep oluyordum.Ders zili çaldığında yemekhaneye inecekken Bars efendi cevaplanmamış sorularının olduğunu söyleyip beni koridora getirmişti.

"Neden aynı soruyu sürekli sorup duruyorsun?"

"Cevap verirsen buna gerek kalmaz"

"Girip aldım bunda anlaşılmayacak birşey yok"

"Oradan bakılınca aptal mı gibi duruyorum?"

"Evet" Bars dişlerini sıkarak ismimi birkez tekar etti.Kayra'nın bana yardım ettiğini söyleyemezdim o zaman onu tanıdığım ortaya çıkardı.Üstelik kimseyi boş yere huzursuz etmeye gerek yoktu bir daha karşılaşmayacağım bir kızın aklında olumsuz düşüncelerle kalmak istemiyordum. "Ne düşünüyorsun?"dedi gözlerini kısarak,öyle bakınca aklımdan geçenleri anlayabilecekmiş gibi bir hali vardı.Onun aksine gülümseyip "Seni"dedim Bars gözlerini tavana dikerek kendini sakinleştirmeye çalıştı.Bende elinin altından nasıl kaçacağımı bulmaya çalışıyordum.Normalde olsa koridordan iki üç kişi illa geçerdi ama bugün kimse geçmiyordu.Tekrar gözlerimi Bars'a diktiğimde onunda gözlerinin bende olduğunu farkettim.

"Gitmek istiyorsan sorularıma adam akıllı cevap ver Asel"

"Benden taraf sıkıntı yok zil illaki çalacaktır"

"Zil çaldığında benden kurtulabileceğine gerçekten inanıyormusun?"

"Evet"

"Evimden o flash belleği almak için birinden yardım aldın o kişi kim ve neden onu koruma ihtiyacı hissediyorsun?"

"Dedektiflik işine mi merak saldın?O zaman doğru yoldasın"

"Asel beni zıvanadan çıkarma bana bir isim ver"

"Hafızam pek kuvvetli değil.Hasan da olabilir Melih de olabilir senin paşa gönlün hangisi diyorsa odur"

"Asel"

"Efendim"

"Kim?

"Kim,kim?"

"Sana yardım eden kişi kim?"diye resmen bağırdı.Onun bağırmasıyla sakin tavrımdan çıkarak kaşlarımı çattım.

"Sana kimseden yardım almadım diyorum inanmıyorsun ya Hasan ya Melih diyorum ona da inanmıyorsun ne diye karşıma geçmiş bana bağırıyorsun?"

"Bu söylediklerinin hepsinin uydurma olduğunu bilecek kadar aklı başında bir insanım"

"İyi en azından derdimi bir deliye anlatmıyorum.İçime su serptin"dedim alayla,Bars olabildiğince kaşlarını daha çok çatıp "Konuşman için daha ne yapabilirim?"

"Söylediklerime inanman için daha ne yapabilirim?"dedim bende onun gibi,benden biraz uzaklaşarak sinirden olsa gerek elini saçından geçirdi.Sonrada gözlerini bana dikip üstüme üstüme gelmeye başladı.

"Aramızda hala mesafe var.Gir,gir dibime kadar gir"dedim sinirle,dediğimi yaparak tek adımda aramızdaki mesafeyi sıfıra indirdi. "Söylediklerimi bu kadar ciddiye alıyorsan çekil önümden"bana cevap dahi vermeden suratını suratıma daha çok yaklaştırmaya başladı.

"Murat Bey"dememle Bars alay dolu bakışlarını bana dikerek "Sence ben bu numaralı yermiyim?"dedi ciddi suratımdan hiç taviz vermeyerek "Yanımıza yaklaştığında konuşalım bunu"diyerek bir kez daha Murat Bey deyince Bars kaşlarını çatarak arkasına baktığı an ellerinin arasından kurtulup "Sen yemezsin ama böyle yedirirler"deyip oradan uzaklaştım.Sınıfa girdiğimde Cansu "Neredesin kızım sen?"diye sordu onların yanına giderek oturdum.

Düşman sınıflar (Devamı)Where stories live. Discover now