5. bölüm ( Bebek gitti)

26.4K 797 47
                                    

Sabah Duru uyandığında yanında ahad yoktu. Saate baktığında geç kalmıştı. Hemen üstünü giyip aşağıya indi. Zilan hanım gelinini görünce hemen yanına gitti. " Kızım biz bir çiftliğe kadar gidip geleceğiz. Evde Fırat ve Yaman olacak. 1 saate geliriz. Sen kahvaltını yapmayı unutma. Torunum aç kalmasın dedi.

Duru kahvaltı sofrasına gittiğinde Fırat ve Yaman birbiriyle didişiyorlardı. Yaman Duru'yu görür görmez hemen koşarak sarıldı. " Günaydın prenses bi an hiç uyanmayacaksın sandım" deyince duru kahkaha attı. Fırat yengesine dönüp "günaydın gelinağam " dedi. Duru ise " günaydın küçük ağam " deyip sofraya oturdu.

O sırada sofraya elif ve Zeliha oturdu. Elif'in elinde yumurta vardı. Duru'ya " istersen yiyebilirsin " dedi. Duru ise gülümseyerek tabağına alıp yemeye başladı.

Duru yemeğini yedikten sonra odasına çıktı. Ama kendini kötü hissetmeye başlamıştı. Yorgunluktan diye düşündü.

Birden kapı çaldı. Yaman gelmişti. Yaman hemen duru'nun yanına gidip yorganı kaldırdı. Yaman tam duru'nun yanına yatacakken yatakta gördüğü kırmızı şey ile Duru'ya döndü. " Prenses yataktaki kırmızı şey ne? Yoksa kan mı? " Dedi.

Duru altındaki kanı görünce birden çığlık attı. Fırat çığlığı duyunca hemen yengesinin odasına geldi. Fırat yengesine dönüp " bişey mi oldu yenge? " Dedi. Yaman " prensesin altı kanıyor. Abi gözleri de kapandı " dedi.

Fırat hemen Duru'yu kucağına alaraktan aşağıya indi. Kahyaya bağırarak arabayı hazırlamasını söyledi. Araba geldiğinde Yaman arkaya oturdu. Yaman'ın kucağına Duru'yu yatırdı. Arabaya binerek hastanenin yolunu tuttu.

Fırat kapıda yamanla beklerken abisini aradı. Ahad hemen telefonu açıp " efendim Fırat" deyince Fırat ağlamaya başladı. " Abi yengem yengemin kanaması vardı. Abi yengem bayıldı. Biz hastaneye geldik " dedi.

Ahad hemen arabasına binip hastaneye gitti. Hastaneye geldiğinde ameliyathanenin önünde ağlayan kardeşini görmeyi beklemiyordu. Hemen Fırat'ın yanına gitti. Fırat'ı sarsmaya başladı. Fırat'a " konuş oğlum nolur konuş " dedi. Fırat " abi gitti . " Deyince ahad hemen " kim gitti oğlum yengene bişey mi oldu ? " Deyince Fırat " abi Aras gitti. Bizi bıraktı. Yengem bebeğini kaybetti. Aras'ımız bizi bırakıp gitti. " Dedi. Ve ahad yıkıldı.

Duru uyandığında karnında bir boşluk hissetti. Brden çığlık atınca Baş yanında uyuyakalan Ahad hemen uyanıp " Duru lütfen ağlama o-oğlumuz melek oldu." Deyince duru bayılıverdi.

Ahad doktorun yanına gitti. Ve bebeğin neden düştüğünü sordu. Doktor ise bebeğin neden düştüğünü söyledi. Ahad sinirle Fırat'ı aradı. Ve ona bugün duru'nun durumunu sordu.

Fırat ise " bugün elif yengem yemek getirdi. Kesin o yüzden zehirlendi ve bebeğini düşürdü. " Dedi.

Ahad sinirle telefonu kapatıp eve gitti. Avluya girdiğinde Fırat'ın " Eliff Zeliha hanım çabuk dışarıya çıkıp hesap verin " diye bağırmaya başladı. Evdekiler Avluya çıktılar. Dicle hemen ikizinin yanına gitti. " Fırat söyle bana noldu sana neden bağırıyorsun " dedi.

Aşağıya gelen Dizdar önüne dikilip "noluyor Fırat sen kimsin ki benim anneme ve karıma yüksek sesle konuşursun " dedi. Tam elini kaldırıp Fırat'a vuracakken bir el Dizdarın elini tuttu.

Ahad Dizdar'a dönüp " asıl senin ne haddine benim kardeşime el kaldırmak. Sen kimsin ki koskoca Mardin'in ağasının kardeşine el kaldırıyorsun " deyince Dizdar ise " ben demir Ağa'nın ilk oğluyum. Senin gibi bir kuma parçasının çocuğu değilim " dedi.

Sinirlenen ahad " benim annem doğduğundan beri Zilan Hanzadeydi. Ve benim annem zaten Mardin'in hanımağasıydı. Ayağını denk al Dizdar. Ben ahad Hanzade Fırat Aslanın tek kızı olan zilanın ilk göz ağrısıyım . Ben Ahad Hanzadenin adını taşıyan can parçasıyım. Peki ya senin köklerin bu kadar asil mi ? "

BİR BEBEK MESELESİ (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now