10. Bölüm ( can'ımız hasta )

13K 419 24
                                    


Sabah uyandıklarında oğulları mışıl mışıl uyuyordu. Duru onlarla huzur buluyordu. Oğulları onun için dönüm noktasıydı.

Üstünü giyinerek aşağıya indi. Kahvaltı hazırlamaya başladı. O sırada bahçede oturan Can'ı gördü. Ancak bu hiç hayra alamet değildi. Çünkü saat daha 06.07'ydi.

Mutfaktan çıkıp Can'ın yanına gitti. Omzuna dokundu. Can Omzuna dokunulunca birden irkildi. Ablası olduğunu görünce yana kaydı.

Duru da Can'ın yanına oturdu. Can'a dönüp " sabahın köründe uyandığına göre  bişey olmuş olmalı He Can'ım " dedi.

Can ise " bişey Yok abla sadece uykum kaçtı. Bende mis gibi havada oturayım dedim " dedi.

Duru ise " Yalan söylemek sana hiç yakışmıyor. Ablana doğru söylemelisin çünkü ablan senin suratından hiç iyi şeyler olmadığını anılıyor. " Dedi.

Can ise " abla ben sizi bırakıp gitmek istemiyorum. Ama doktor kalbim için tedavi görmem gerektiğini söyledi. Onun için yurt dışına gitmem gerekli ama ben bunu Emir'e açıklayamam. " Dedi.

Duru ise " Emir'e anlatırız. Sonuçta o da senin iyiliğini ister. Bugün kahvaltıda anlatırız. Korkma ablan her zaman yanında. Hadi gel ikizleri sev biraz keyfin yerine gelsin " dedi.

Can da kafasını sallayarak " tamam ben gidip bir doruğumu seveyim " deyince duru " doruğu demirden daha fazla seviyorsun. Ama neden ? " Dedi

Can ise " abla ikisi de benim için çok özel ama Doruk aynı bana benziyor e haliyle bende babama benziyorum. Yani Doruk sanki babam gibi. Ve ben rüyamda babamı gördüm. O dedi benim adımı koy sana iyi gelecek diye bende o yüzden koydum " dedi.

Duru ise gözyaşlarını silerek " ama dayısı sende onlara iyi geliyorsun. Bu yüzden üzülmek yok. Hadi yeğenlerinle baş başa kal "  dedi.

Can yatakta mışıl mışıl uyuyan yeğenlerinin kafasını öpüp sizi çok seviyorum dayısının bir taneleri. Bana küsme demir Doruk aynı dedenize benziyor. Ve bu onu benim gözümde çok özel kılıyor. " Dedi

Onları kapıdan dinleyen emir içeriye girip " bende Demir'i severim. Dimi dayısının yakışıklısı. " Deyince can ise güldü.

Beraber yan yana oturup hayal kırmaya başladılar. Can " ileride Dorukla sizi basketbolda mahvedeceğiz . Tabi futbolda da her dalda yeneceğiz biz ikimiz sizi " dedi.

Emir ise " oğlum basketbolu anladım ancak futbol birazcık zor. Herkes kendi çöplüğünde öter aslanım " dedi.

Can ise " yenildiğini kabullendin he emir ama dur seni futbolda da yeneyeceğim. Gör sen. " Dedi.

O sırada bebekler ağlamaya başlayınca Emir ve Can birbirlerine bakıp gülmeye başladılar. Bebekleri kucaklarına alıp aşağıya indiler.

Herkes kahvaltıdaydı. Can ablasına bakıp " benim kucağımdaki hangisi ? " dedi. Duru ise " Doruk Atlas senin kucağındaki " deyince Can mutlulukla gülümsedi.

O sırada Duru Can ile göz göze gelerek " Can'ın size söylemek istediği birşey var " dediğinde Emir " hayırdır ikizim kötü bişey yoktur inşallah " dedi.

Can " kalp hastalığımı öğrendiniz. Ciddi bir hastalık bu yüzden benim bir süreliğine yurt dışına çıkmam gerekli. Ama ben bu sürece boyunca hastanede kalacağım için tek başıma gideceğim. " Dedi.

Emir ise " geldiğimiz gibi geri gideceğiz öyle mi ikizim " dedi. Can ise " sen burada ablamlarla kalacaksın bende tek başıma yurt dışındaki hastanede tedavi görüp geri geleceğim. " Dedi.

BİR BEBEK MESELESİ (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now