30. "Sa Ma Descopăr"

1.1K 56 0
                                    

Partea_30

-Ce ai pățit? Ma întreabă Nathan stand în fata canapelei și uitându-se direct în ochii mei.

-Doar Elijah.. Din nou. Spun și el zâmbește.Ce?

-Doar ma surprinzi pe zi ce trece știi?

  Spune și îmi dau ochii peste cap și soneria se aude.
  El își i-a geaca și pleacă lăsând totodată persoana din fata ușii sa intre iar privirea imi îngheață când dau de ochii lui Elijha...

-Ce cauți aici? Îl întreb eu oftând și încercând sa fiu  calma.

-Vreau doar sa vorbim.

  Am oftat din nou și l-am poftit langa mine.

-De ce ai plecat asa? Intreaba și îmi dau ochii peste cap.

-Serios? De asta ai venit?

-Doar spune

-Ce vrei Elijah? La ce te aștepți sa zic?

-Doar vreau sa știu de ce ai plecat când puteam simplu sa te duc eu cu mașina.

-Pentru ca ma tulburi! Spun eu gesticulând.

-Te tulbur? De parca eu sunt cel care greseste. Spune și ma enervez.

-Știi ceva? Nu putem sa o luam de la capăt? Nu putem sa fim străini unul cu altul din nou? Lasă-ma sa ma introduc, putem vorbi și sa zâmbim, sa facem glume sa ne facem noi amintiri și sa ne dam o șansă.

-Ce se întâmplă? Întreabă el puțin mirat de comportamentul și tonul meu. Uite... O sa plec dacă asta te face sa te simți mai bine.

-Nu e vorba de asta Elijah ! Încep eu sa strig

-Sper sa găsești fericirea de care ai nevoie în cineva și în primul rand în tine Alysha. Îți doresc sa îți iei din timp sa te gândești la ce te face sa te simțit bine. Sper sa ai curajul sa crezi ca meriți ceea ce îți dorești și ca ești capabila de a îți vindeca sufletul.
Sper că vei găsi genul de dragoste care te face o persoană mai buna.  Genul de iubire care te face să vrei să fii o femeie mai bună, genul de iubire care te face sa crezi  în tine și te susține, care stă alături.  Sper să găsești pe cineva care să devină repede lucrul tău preferat - cineva care face căderea să fie mai puțin temătoare.  Sper să găsești ceva real, pentru că nimic nu este mai frumos decât să iubești pe cineva care te iubește înapoi.  Nimic nu este mai frumos decât să iubești pe cineva care îți construiește o casă în inima lui. Spune el pur și simplu lăsându-mă fata cuvinte.

-Cum sa fac asta când persoana pe care o iubesc nu ar da doi bani pe mine în momentul asta?

-Atunci persoana aia va pierde poate cel mai bun lucru din viata ei.

-Atunci tu ai pierdut cel mai bun lucru din viata ta? Crede-mă Elijah ca a nu ma avea este cea mai mare ușurare pentru ca sunt prea complicata și da înțeleg de ce nu ma iubești.. Adica cine ar face-o pentru ca sunt atat dar atât de distrusa în momentul asta încât nici o avalanșă nu ma poate dărâma.

-Eu...Ce? Uite.. promit ca îți scriu diseară. Doar nu o interpreta în niciun fel.. Am nevoie de aer. Spune și pur și simplu tac lăsându-l sa plece.

  Nu știu de ce am spus toate astea...nu știu ce simt defapt în momentul asta nu știu nimic... E doar atât de complicat însă nu pot sa spun nici ca regret dar nici ca sunt fericita ca am spus ce am spus.

    M-am dus sus și m-am pus sa dorm căci nu vreau sa ma mai gândesc la asta.

-
-
   Aud dintr-o data sunetul de notificare de la telefon ai îl deschid cu ochii dabea deschiși.

"Nu vreau sa vorbim despre asta prin mesaje dar dacă vrei sa știi ce am de spus poți sa vi lângă lacul acela plin de luminițe. Însă...te rog încerca să vi."
Elijah

    Citeam atenta fiecare rand și am decis sa ma duc. Nici nu mi-a păsat ca aveam ochii roșii și umflați căci am adormit plângând și ca arătam ca un monstru.
  Drumul nu a durat foarte mult și îl cautam cu privirea pana când l-am văzut așezat pe jos uitându-se în gol și m-am așezat langa el.

-Scuze ca am plecat asa. Spune fără sa se uite la mine.

-E ok.. Înțeleg.

-Defapt nu nu o faci. Dacă înțelegeai nu te aflai aici. Știi despre mine ca nu îmi este frica de nimic..

-Defapt mi-am dat seama ca îți este frica sa iubești Elijah..

-Uite...nu mi-e frica sa iubesc, îmi este frica sa nu fiu rănit, sa rămân singur. Nu mi-e frica de momente intime ci de faptul ca e momentul când toate defectele mele nu mai sunt ascunse. Nu mi-e frica sa visez..mi-e frica ca ceva sa meargă prost.

-Ce vrei sa spui?

-Ceea ce vreau a spun este ca mi-a luat foarte mult timp să mă descopăr. De aceea, am descoperit ce funcționează și ce nu funcționează pentru mine.  Îmi cunosc punctele slabe și știu mai bine decât oricine cum lucrez.  Din păcate, nu pot controla cum si ce crede altcineva, cum mă tratează și în ce situații m-au adus.  S-au întâmplat multe, astfel încât am pierdut speranța destul de des, încrederea a fost deteriorată și am stat deseori la un pas de prăbușire. Când eram într-o stare mai proastă, întotdeauna lipsea ceva.  Cineva care sa ma înțeleagă , care a simțit ceea ce am simțit, care ar putea articula ceea ce se întâmplă în interiorul meu, cineva care a avut grijă de mine, cineva care m-ar putea ghida prin căutarea și numele întregului haos din interiorul meu.  
Am vrut să descopăr cine sunt, ce mi-a provocat gândurile, întrebările și goliciunea și cum aș putea să-l umplu, cum mă puteam regăsi în haos și să fac ca haosul să se schimbe în lume.  Am trecut printr-o dezvoltare și creștere pe care nu am  avut-o în vedere până acum câțiva ani.  Sunt un introvertit, sunt HSP (persoană extrem de sensibilă), cineva cu un sens în plus, văd, simt și gândesc profund, intens și des.  Acest lucru a fost întotdeauna ceva care mi-a ieșit în cale, iar despre ceea ce sunt incert, mă simt mai vulnerabil, deoarece atunci când simți și experimentezi totul atât de intens, îți poate provoca pagube enorme. De aceea am tot încercat și mi-a ieșit sa par rece ca gheata de parca totul nu avea niciun sens pentru mine. Și asta am reușit sa te fac și pe tine sa crezi. Toate astea însă le-am descoperit după ce tu ai plecat caci a fost momentul când am realizat ca pentru acea perioada cât am stat cu tine am fost mai bine ca niciodată. Și poate de asta chiar am fost distrus după ce ai plecat. Știu ca te gândești ca eram asa și înainte însă chiar m-a afectat plecarea ta... Fie ca îmi place sa recunosc sau nu. Știu ca nu înțelegi tot ce ți-am zis însă mi-am adus aminte ca nu m-am deschis asa în fata ta... Vreau sa știi ca în ciudat a tot ce am făcut și am zis eu....

Elijah Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum