Zweinstein en een oude vriend

360 7 0
                                    

Pov Moon

Hallo, ik ben Moon, Moon Polaris Grey of nouja eigenlijk Black, ik ben 13 jaar oud en geadopteerd door Leone Grey en later ontmoette zij Fenrir Greyback en nu zijn ze getrouwd. Fenrir is echt de grootste eikel die ik ken. Hij veranderde me in een weerwolf omdat ik tegen hem inging, en mijn broertje omdat hij hem een keer opsloot bij de volle maan. In Spinners' end, het dorpje waar ik woon, gaat er een gerucht dat er weerwolven zijn en dat willen we zo goed mogelijk verbergen. Ik heb een tweeling broer en twee jongere broertjes en Lily is mijn buurmeisje en beste vriendin sinds ik hier ongeveer vijf jaar geleden ben komen wonen.

Vandaag ga ik naar de trein om aan mijn eerste jaar op zweinstein, ik stroom in in het derde jaar omdat ik van beauxbattons, waar ik eerst zat, ben afgestuurd. Ik wordt opgehaald door Lily en haar ouders en dan gaan we samen naar het station. "Moon, Lily en haar ouders zijn er!" hoor ik mijn pleegmoeder roepen. "Ik kom al!" roep ik terug en ik ren de trap af, op naar de vrijheid! "Heb je er zin in?" vraagt Lily als ze me ziet "Zeker!" zeg ik "Ik kan niet wachten om een paar pranks uit te halen!" "Ja dat zal wel, maar kom niet in de problemen en wordt al zeker niet weer van school gestuurd!" zegt mijn pleegmoeder "Oke! Doei!" en met die woorden lopen we de deur uit.

Als we op perron 9 3/4 aankomen nemen we afscheid van de ouders van Lily en lopen we de trein in. "Kom we gaan Sirius zoeken, ik heb een leuke verassing voor hem!" zeg ik "Prima, maar mag ik weten wat?" vraagt Lily "Niks, gewoon zijn haar roze maken. Geen zorgen ik haal het er weer uit voor de lessen beginnen." zeg ik "Oke, Sirius en zijn vrienden zitten altijd in dezelfde coupe, laten we daar gaan kijken." zegt Lily en ze leidt me naar de coupe. 

"Hier is het." zegt Lily "Kun jij de deur openen dan doe ik de spreuk, je kunt gewoon de schuld op mij afschuiven." zeg ik en Lily opent langzaam de deur. Ik pak mijn toverstok mompel de spreuk en Sirius'haar word roze. "Geniaal!" zegt Lily zachtjes "Kom we gaan mijn lieve broertje gedag zeggen!" zeg ik en we lopen de coupe in. "Hallo Sirius!" zeg ik "Leuk haar!" "Moon Polaris Grey!" roept Sirius "Ja dat ben ik!" zeg ik quasi-onschuldig "Je bent ondoenbaar!" zegt Sirius "Daar zijn de meningen over verdeelt!" zegt een wel heel bekende stem achter me.

Ik draai me om en kijk recht in de ogen van mijn beste vriend. "Jamie!" zeg ik en ik geef he een knuffel. "Waarom was je opeens weg?" vraagt James "Leone ontmoette een enorme eikel en trouwde met hem en hij wilde perse naar Spinners'end verhuizen, dus verhuisden we voordat ik eigenlijk door had wat er gebeurde." zeg ik 

 "Hoe kennen jullie elkaar eigenlijk?" vraag Lily "Voordat ik in Spinners'end kwam wonen woonde ik erg dicht bij James en we gingen naar dezelfde basisschool, we hadden alleen wel meer straf dan les." zei ik "Meer dan toen je bij mij kwam?" "Nee minder, met James haalde ik alleen pranks uit, bij jou zat Snapert me teveel in de weg." zeg ik en Lily geeft me een boze blik. "Sev was inderdaad gemeen tegen je maar je had niet zijn kaak hoeven breken!" zegt Lily "Ik heb zijn kaak helemaal niet gebroken!" zeg ik "Jawel dat deed je wel!" zegt Lily "Nee dat deed ik!" komt Sirius tussendoor "Zei het toch!" zeg ik

"*Kuch* Zijn jullie nog van plan om ons aan elkaar voor te stellen?" vraagt een jongen met bruin haar en veel littekens "Oh natuurlijk Moony!" zegt James "Jongens dit is Moon, Moon dit zijn Remus Lupin-" zegt James en hij wijst de jongen met de littekens aan "-en Peter Pettigrew." en hij wijst een wat dikkere jongen die wel iets wegheeft van een rat aan. "Hoi" zeg ik "Hallo" zeggen de jongens terug

"Maar Sirius hoe ken jij Moon eigenlijk?" vraagt James aan Sirius. Shit! Op deze vraag hadden we niet gerekend, maar we willen nog niemand vertellen dat we een tweeling zijn. "Bij zo'n saai pureblood kerstfeest." zegt Sirius alsof we het zo hadden bedacht "We verveelden ons en toen kwamen we elkaar tegen, en we besloten om een prank uit te halen. Dat was niet zo een goed idee achteraf gezien!" zegt Sirius lachend. We hebben echt eens en prank uitgehaald op zo een feest, en dat was inderdaad een stom idee. We hebben daarvoor de hele kerstvakantie huisarrest gekregen en we stonden ongeveer vijf minuten onder de crusiatusvloek.  "Maar jouw pleegmoeder komt helemaal niet uit zo een familie die voor dat soort dingen wordt uitgenodigd." zegt James "Dat klopt, ik was daar met mijn echte ouders." zeg ik en bij het horen van 'echte ouders' ging James rechtop zitten. "Wie zijn het?" vraagt James "Dat vertel ik nog wel een keer, maar niet nu." zeg ik. James zakt teleurgesteld weer in de bank.  

Black twins (DUTCH MARAURDERS FANFICTION)Where stories live. Discover now