Kerstbal en verjaardagen

178 4 1
                                    

Pov Moon

De weken verliepen soepel. De transformaties gingen goed en de controles in het St. mungo's waren goed en ik ben drijver in het zwerkbalteam samen met Sirius en James is jager. We zitten in de grote zaal te ontbijten als de uilenpost komt. Er vliegt een uil op mij en Sirius af, het is de uil van Walburga.  Hij geeft ons allebei een brief, vervolgens vliegt hij weer weg naar de tafel van Slytherin en gaat hij voor Regulus zitten. Ik kijk naar de brief alsof ik een tijdbom vast heb en kijk vervolgens naar Sirius die dezelfde blik op zijn gezicht heeft. Een brief van moeder is nooit goed. "Wat is er?" vraagt James "Een brief van m'n moeder." zegt Sirius zachtjes. Ik maak de brief open en begin te lezen. 

Moon Black

Wij verwachten je deze kerst thuis voor het jaarlijkse kerstbal  en het diner. Ook verwachten wij dat je je gepast kleed en je netjes gedraagt. Geen pranks en andere ongein dus! Jij en Sirius moeten de traditionele dans openen dit jaar dus zorg dat je een date hebt uit een goede familie. Jullie worden opgehaald op het perron door Jack, luister naar hem en treuzel niet.

Orion Black

Ik kijk naar Sirius en dan weer terug naar de brief. "Wat zeggen ze bij jou?" vraag ik "Dat we naar dat kerstbal moeten en dat we een date mee moeten nemen voor die domme dans en dat we geen pranks uit mogen halen." zegt Sirius "En bij jouw?" vraagt hij "Hetzelfde" zeg ik "Wie wil jij meenemen?" vraagt Sirius "Geen idee, ik dacht eigenlijk aan dit jaar overslaan." zeg ik "En jij?" vraag ik "Geen idee, ik wilde ook een jaar overslaan." zegt Sirius "Waarom gaan jullie niet gewoon met elkaar?" vraagt James "Wat nee echt niet!" zeggen Sirius en ik tegelijk. "Praat me niet steeds na!" zeggen we weer tegelijk. "Kappen!" zeggen we "Je bent irritant!" zeggen we "Argh!" zeggen we en we schieten in de lach.

 "We hebben twee weken om een date te zoeken en echt niemand is zo stom om vrijwillig naar dat domme bal te gaan." zegt Sirius als we zijn uitgelachen. "We gaan toch wel een prank uithalen, anders overleef ik het daar echt niet!" zeg ik "Natuurlijk gaan we een prank uithalen, dat is traditie!" zegt Sirius plechtig "Jongens, wat nou als ik met Moon ga, gewoon als vrienden. Als je dat goed vind?" zegt James plotseling "Ik vind het prima." zeg ik "Maar weet wel waar je aan begint." "Komt wel goed, nu alleen nog een date voor Sirius." zegt James "Vraag Marlene!" zegt Remus "Oke." zegt Sirius en hij loop naar Marlene toe. 

We zitten bij Smith als Marlene binnenkomt. "Sorry professor, ik moest nog...iets doen." zegt ze "Ga zitten." zegt Smith nors. Na een paar minuten komt ook Sirius binnen. "Ik ben iets trouwens." zegt hij doodleuk. De jongens en ik schieten in de lach en Lily kijkt ons aan met een dodelijke blik. "Ga zitten, maar laat dit de laatste keer zijn." zegt Smith. Sirius gaat zitten en Smith gaat verder met haar les. 

Na een tijdje te hebben getekend op de tafel begin ik me te vervelen en graai ik in m'n tas voor een stinkbom. Ik pak er een en roep naar Smith. "Vangen professor!" en ik gooi de stinkbom naar haar toe. "De les is afgelopen!" roept Smith "Mevrouw Grey, nablijven! Meld je om zes uur maar bij Vilder!" zegt Smith "En Potter ook!" roept ze er nog achteraan. "Ik heb helemaal niks gedaan!" roept James "Sorry James." zeg ik als we terug naar de leerlingenkamer lopen. "Maakt niet uit, we moeten in iedergeval samen nablijven. Trouwens zolang we de prijzenkamer niet schoon hoeven te maken is het helemaal niet zo erg." zegt James "Wedden dat we die prijzenkamer schoon moeten maken." zeg ik "Ja, waarschijnlijk wel." zegt James. We zeggen het wachtwoord tegen de dikke dame en lopen de leerlingenkamer binnen. We ploffen allemaal op een bank en beginnen te kletsen.

Die avond lopen James en ik naar het kantoor van Vilder. We stoppen voor de deur en kloppen aan. Zonder op antwoord te wachten lopen we naar binnen. "Potter en Grey, jullie gaan de prijzenkamer schoonmaken zonder toverstok." zegt Vilder nors "Stokken inleveren." zegt Vilder en we leveren onze stokken in. 

Na uren poetsen waren we opweg terug naar de leerlingenkamer. "Wanneer moet je eigenlijk weer naar St. mungo's?" vraagt James "Donderdag voor de lessen." antwoord ik "Hebben we dan niet als eerste Smith?" zegt James "Ja, ik dacht eraan om een beetje te rekken dat we een deel of de hele les kunnen missen." zeg ik. Als we voor de leerlingenkamer staan zeg ik het wachtwoord en lopen we door het portretgat. We lopen meteen door naar onze slaapzaal en vallen met onze kleding nog aan in slaap. 

Als ik de volgende ochtend wakker word voel ik me verschrikkelijk. Dan herinner ik het me weer, morgen avond is het volle maan. "Argh!" zeg ik "Wat is er?" vraagt Peter "Niks, gewoon beetje moe." zeg ik nors "En humeurig." mompelt Sirius "Dat kan ik gewoon horen!" zeg ik "Weet ik." zegt hij "Laten we naar de grote zaal gaan om te ontbijten." zegt James en we lopen naar de grote zaal. 

In de grote zaal gaan we naast Lily zitten. "Goedemorgen" zegt ze opgewekt "Waarom zo opgewekt?" vraag ik "Iemand heeft een ochtend humeur." zegt Lily. Ik staar naar mijn bord waar worstjes en bacon op ligt. Ik prik er de hele tijd in met mijn vork. "Ga je nog wat eten?" vraagt Sirius "Geen honger" zeg ik simpel en ik schuif mijn bord van me af. "Je moet toch wat eten." zegt Sirius en hij schuift mijn bord terug. "Maar ik wil niet." zeg ik en ik schuif mijn bord weer weg. "Laat haar zelf beslissen." zegt Remus "We moeten naar de les trouwens als we niet te laat willen komen." zegt Lily en we lopen naar de les.

We hebben als eerste waarzeggerij, nou ja wij allemaal behalve Lily en Remus zij hebben voorspellend rekenen. We lopen naar de noordertoren en gaan met z'n vieren aan een tafeltje zitten. "Moon, Sirius" fluistert James "Wat is er?" vraag ik "Wat is er?!? Jullie zijn jarig morgen, dat moet gevierd worden!" fluister/schreeuwt James "Klopt we zijn jarig morgen, maar ik vier het niet." zeg ik "Waarom niet?" vraagt James "Gaat je niks aan." zeg ik "Maar Sirius wel." zeg ik "Dus laten we een feest ofzo voor hem geven." "Nee, geen feest. Gewoon iets met de maraurders en Lily voor de lessen ofzo." zegt Sirius en dan gaat de bel. We lopen naar de grote zaal voor de lunch als James weer door aan het zeuren is over waarom ik mijn verjaardag niet wil vieren. 

Flashback

Het was mijn verjaardag en ik zou het voor de eerste keer samen met Sirius gaan vieren. We werden acht jaar oud. Fenrir was bezig met het eten en Leone was met Jack aan het spelen. Fenrir kwam de kamer binnenlopen en kwam naast me staan. "Wat dacht je er van om eens te gaan helpen in plaats van de hele tijd hier te zitten niksen!" zei hij boos "Ik zit niet te niksen ik zit te tekenen!" zei ik "Nog betweterig ook?!" zei Fenrir "Nee, ik sta gewoon op de feiten." zei ik wetende dat ik hier niet zomaar mee weg zou komen. "ondankbaar wicht!" zei hij en hij pakt mijn arm, stroopt mijn mouw op en bijt me in mijn pols. "Veel plezier met je verdere leven!" zei hij en hij lachte triomfantelijk.

einde flashback

"Ik heb zo mijn redenen om mijn verjaardag niet te vieren en dat gaat jouw niks aan." zeg ik "Wie viert zijn verjaardag niet?" vraagt Remus als hij en Lily aan komen lopen. "Oh, Moon is morgen jarig maar ze viert het niet." zegt Sirius "Wacht, jij en Moon zijn op dezelfde dag jarig?" vraagt Remus "Ja, toevallig he!" zegt Sirius "Maar waarom vier je het niet?" vraagt Remus "Zeg ik niet." zeg ik en we gaan aan de Gryfindor tafel zitten en beginnen te eten.

Weer een nieuw hoofdstuk!! Nogmaals sorry dat ik geen nieuw hoofdstuk heb geplaatst de afgelopen twee weken, maar ik zat ik the middle of nowhere en er was geen wifi.

X Marijke.

Black twins (DUTCH MARAURDERS FANFICTION)Where stories live. Discover now