bekentenis en eerste behandeling

197 4 0
                                    

Pov Sirius

James en Moon zijn weer verdwenen. Elke maand verdwijnen ze een uur en dan zijn ze weer terug en doen alsof er niks aan de hand is. We hebben al geprobeerd om het ze te vragen, maar dan beginnen ze de domste verhalen en excusen te bedenken. "Moon en James zijn weer weg." zegt Remus als hij de leerlingenkamer binnen komt. "Weet ik." zeg ik "Zouden ze misschien een geheime relatie hebben denk je?" vraagt Peter "Nee, ik denk het niet. Volgens Moon kennen ze elkaar al bijna hun hele leven en is James net een broer voor haar." zegt Sirius

"Weet je nog dat we dat waarheidsspel deden?" vraagt Remus en Lily en ik knikken. "Welk waarheidsspel?" vraagt Peter "Daar was je niet bij." zegt Lily tegen Peter "Weet je nog dat James het had over iets wat er gebeurt was toen ze klein waren?" vraagt Remus "Ja, maar hij wilde niet zeggen wat." zeg ik "Klopt, maar misschien heeft het daar iets mee te maken." zegt Remus "Daar zou je nog best eens gelijk in kunnen hebben." zegt Lily "Maar dan moeten we dus eerst uit zien te vinden wat er gebeurt is toen ze klein waren." zeg ik "Jullie kennen Moon toch al heel lach?" vraagt Remus "Ja, maar ze heeft nooit verteld over James." zegt Lily "Eigenlijk heeft nooit wat gezegt over wat dan ook van voordat ze ons ontmoette." zeg ik "Altijd als we haar ernaar vragen begint ze heel raar te doen. Ik dacht altijd dat dat gewoon was omdat ze de oude Leone mist, maar misschien is het wel hierdoor." zegt Lily "Als ze terug komen kunnen we het vragen." zegt Remus "En als ze het niet willen vertellen gaan we het zelf uitzoeken." zegt Lily

Pov James

Toen we terug kwamen uit het St.Mungo's liepen we meteen door naar de leerlingenkamer. Daar zien we Evans, Sirius, Remus en Peter. "Hoi" zeg ik en ik plof naast hen op de bank. "Hey" zegt Moon en ze ploft erbij. "Waar waren jullie?" vraagt Sirius "Rondje lopen" lieg ik "We weten dat je liegt, je stond niet op de kaart." zegt Remus "Dus waar waren jullie?" vraagt Lily "Rondje lopen." zegt Moon "In hogsmeade" zeg ik "We weten dat jullie liegen, jullie verdwijnen vaker van de kaart." zegt Sirius "Hebben jullie er ooit over nagedacht dat als we erover liegen dat we het niet willen zeggen?" vraagt Moon boos "Nee zeker!" en daarmee loopt ze de leerlingenkamer uit. Ik kijk haar na en keer me dan naar de rest. "Goed gedaan!" zeg ik boos en ik loop naar de slaapzaa.

Pov Moon

Ik loop de leerlingenkamer uit. Ik weet niet waar ik heen ga, maar dat maakt me ook niet echt uit. Ik loop door naar de astronomie toren, waar ik Regulus zie. "Hey Reg." zeg ik en ik ga naast hem op de grond zitten. "Hey Moon" zegt Regulus "Wat doe je hier?" vraag ik "Nadenken" zegt Regulus "En jij?" "Ehm...Er is iets wat ik niemand heb verteld behalve James en nu proberen de andere erachter te komen, maar ik wil het niet zeggen." zeg ik "Het heeft zeker geen zin om te vragen wat?" vraagt Regulus "Nee, niet echt. Je komt er wel achter als ik er klaar voor ben om het te vertellen. Dan ben je de eerste." zeg ik "Ik voel me vereerd!" grapt Regulus en dan komt er een uil aangevlogen.

Beste Moon,

Het spijt ons u te moeten informeren, maar we hebben uw testresultaten terug en zijn tot de conclusie gekomen dat u helaas weer ziek bent. We verzoeken u vriendelijk een afspraak te maken voor verdere behandeling.

Helers team voor kinderen, te St.Mungo's

Ik kan het niet geloven. Ik lees de brief wel tien keer. Ik voel tranen in mijn ogen ontstaan. "Wat is er?" vraagt Regulus en ik geef hem de brief. Als Regulus de brief heeft gelezen kijkt hij me aan. "Dit is wat je verborgen hield, of niet soms?" vraagt hij en ik knik. "Wil je mee als ik het de andere ga vertellen?" vraag ik en we staan op. "Natuurlijk" zegt Regulus.

Als we bij het portret van de dikke dame aankomen blijven we staan. "Mag ik eigenlijk wel naar binnen?" vraagt Regulus "Nee, wacht hier, ik weet een manier dat niemand het door heeft." zeg ik en ik loop door het portretgat heen. Ik loop meteen door naar James. "Mag ik je mantel even lenen?" vraag ik "Ja, hij ligt onder me bed." zegt James en ik pak de onzichtbaarheidsmantel.

Black twins (DUTCH MARAURDERS FANFICTION)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu