Volle maan en een vreselijke leraar

231 6 0
                                    

Pov Moon

De volgende ochtend word ik wakker van een plens water in m'n gezicht. Als ik mijn ogen open zie ik James en Sirius lachend naast mijn bed staan. "Ik vermoord je Sirius!" zeg ik "Waarom alleen mij en niet James?" vraagt Sirius "Hij is na jouw aan de beurt!" zeg ik en ik stap uit m'n bed. "Ik ga douchen, maar als ik terug kom hoop ik voor jullie dat mijn bed weer droog is." en met deze woorden loop ik naar de badkamer. 

Ik zit met de jongens in de grote zaal en voor me staat een bord met worstjes en ei, maar ik zit er alleen met mijn vork in te prikken. "Moon de worstjes zijn al dood." zegt Sirius. Ik schuif mijn bord weg. "Weet ik." zeg ik "Ik ga Lily zoeken, en mijn spullen pakken." "Maar je hebt nog helemaal niet gegeten!" zegt James "Ik heb geen honger." zeg ik "No big deal!" Ik snap James wel, als kind was ik erg ziek. James is geen seconde van mijn zijde geweken, maar ergens zit de ziekte nog in me, je kunt er niet van genezen. "Ik loop wel met je mee." zegt James dan en ik zucht. "Oke, kom je?" vraag ik, James staat op en we lopen de grote zaal uit. "James?" vraag ik dan "Ja, wat is er?" vraagt hij "Ik heb het niet aan Lily en Sirius verteld." zeg ik "Wat niet?" vraagt James "Van die ziekte toen ik klein was. Dus wil je het niet zeggen, als dat nodig is doe ik dat graag zelf." zeg ik "Ik zeg niks. Maar gaat het wel, je ziet eruit als een wrak." zegt James "Er is niks aan de hand James. Als het woensdag nog niet over is gaan we naar het St. Mungo's, Oke?" vraag ik "Daar hou ik je aan." zegt James en we lopen verder naar de leerlingenkamer.

We zitten in de grote zaal voor de lunch als Regulus op ons af komt gelopen. "Wat is er, Reg?" vraag ik "Perkamentus wilt je spreken." zegt Reg "Oke, ik kom." zeg ik en ik loop met Reg mee. "Voel je je wel goed?" vraagt Reg "Wat denk je zelf Reg, het is volle maan." zeg ik. We staan voor het kantoor van Perkamentus en ik zeg het wachtwoord. We lopen naar boven en kloppen aan. "Binnen." horen we van de andere kant van de deur en we lopen naar binnen. "Meneer en Mevrouw Black, ga zitten. Ik denk dat jullie weten waar dit over gaat?" vraagt Perkamentus "Ik heb het vermoeden dat het over vanavond gaat." zeg ik "Dat vermoede is juist." antwoord Perkamentus "Wat ga je doen vanavond?" "Ik ga zo diep mogelijk het verboden bos in en dan ga ik daar veranderen. Ik zal rond zes uur vertrekken, want de maan is rond negen uur op, dus dan heb ik drie uur." zeg ik "Oke, dan nag u in de keukens eten, voordat je gaat. Ik denk dat meneer Potter wel kan laten zien hoe je daar komt." zegt Perkamentus "Jullie kunnen weer gaan, volgens mij begint de les al bijna."

Als we de grote zaal inlopen neem ik afscheid van Reg en loop ik terug naar de jongens en Lily. "Wat moest Perkamentus van je?" vraagt James "Niks bijzonders, gewoon wat onbeantwoorde vragen waar hij het antwoord op nodig had." zeg ik en met die woorden lijkt iedereen tevreden te zijn. "Oh en James, hij zei ook dat jij mij de keuken wel even kon wijzen, want dat is waar ik vanavond eet." zeg ik "Ik breng je er na de lessen wel heen." zegt James "Over les gesproken, we zijn te laat." zegt Remus "Wat hebben we eigenlijk?" vraag ik "Verweer tegen de zwarte kunsten van professor Smith." zegt Lily "Professor Smith zeg je?" vraag ik "Als het is wie ik denk dat het is mogen we niet te laat komen, toch Moon?" zegt James "Laten we snel gaan!" zeg ik en we rennen naar de les.

Als we voor het lokaal staan openen we de deur. "Sorry dat we te laat zijn professor." zegt Lily "Namen?" zegt professor Smith "Lily Evens, Remus Lupin, Peter Pettigrew, Sirius Black-" begit Lily maar ze word onderbroken door James "Maar u kent ons toch wel?" vraagt hij "Of hebben we geen groot genoegen indruk achter gelaten?" vraag ik quasi-onschuldig "Potter en Grey, voorin de klas!" zegt ze "Wat hebben we nou weer gedaan?" vraag ik "Jullie hebben de les verstoord door te laat te komen!" roept de professor door de klas "Maar zij toch ook?!" roept James wijzend op de rest. "Ga je maar melden bij het schoolhoofd!" roept Smith "Met genoegen!" en James loopt weg. "Waar was dat goed voor, hij geeft u alleen feiten!" roep ik "Ga je-" begint Smith "melden bij het schoolhoofd, weet ik dat zegt u altijd!" roep ik en ik ga weg. Ik loop in de richting van het kantoor van Perkamentus en zie James daar al wachten op mij. Ja nu vraag je je vast af waarom hij wacht, we hadden Smith ook al op de basisschool, en daar werden we er nooit afzonderlijk uitgestuurd. "Ik dacht al dat je niet meer zou komen!" zegt James "Smith haat ons echt, dit wordt toch wel het moeilijkste jaar uit haar hele leven?" vraag ik "Zeker, maar gaan we ons melden of gaan we gewoon wat leuks doen, dit was tenslotte onze laatste les. Ik kan je alvast laten zien waar de keukens zijn." zegt James "Laten we dat dan maar doen, ik heb geen zin in straf." zeg ik en we lopen richting de keukens.

Black twins (DUTCH MARAURDERS FANFICTION)Where stories live. Discover now