Wonen bij de Potters en laatste week van de vakantie

93 1 2
                                    

Pov Moon

Die avond zijn we weer thuis en zitten we met z'n vijven te avond eten te eten. "Laten we morgen jullie kamers verven." zegt Fleamont "Hebben jullie al nagedacht over de kleuren?" "Rood en Goud!" zeggen Sirius en ik tegelijk. "Dat is duidelijk!" zegt Mia lachend "Dus jullie willen een Gryffindor thema in jullie kamers?" vraagt Fleamont en we knikken. "Oke, ik zal de spullen morgenochtend halen, dan kunnen we morgenmiddag aan de slag. Zorg dat je er klaar voor bent dan." zegt Fleamont en Sirius en ik knikken.

De volgende ochtend ben ik al vroeg wakker en ik loop James' kamer in. "Wakker worden." zeg ik en James schiet wakker. "Wat is er?" vraagt James "Laten we Sirius even wakker maken!" zeg ik met een ondeugende grijns op m'n gezicht. "Ja, oke is goed." zegt James en hij komt uit bed. "Wat was je van plan?" vraagt James "Ik dacht aan een snorretje op z'n gezicht tekenen en hem dan wakker maken met een emmer water." zeg ik "Oke, jij pakt een stift en ik regel een emmer water." zegt James en hij loop weg om een emmer te halen. Ik loop naar het bureau en pak een watervaste stift uit de la.

Pov James

Als ik naar de badkamer loop pak ik onderweg een emmer mee, ik vul de emmer met water en loop naar de kamer van Sirius. Moon staat al te wachten en samen lopen we zachtjes naar binnen. Moon tekent een snor op het gezicht van Sirius en gebruikt een bezwering zodat het 24 uur blijft zitten. Dan til ik de emmer boven Sirius's hoofd en ik liep hem om. "James!" Roept Sirius "Het was niet eens mijn idee." Zeg ik "Nou in dat geval." Zegt Sirius en hij kijkt Moon boos aan. "Moon!" Roept hij dan. "Ja, nou je moest gewoon wakker worden." zegt Moon quasie-onschuldig. "En waarom dan wel?" vraagt Sirius "Omdat ik honger heb!" zegt Moon en we lopen met z'n drieen naar beneden.

Pov Moon

Als we een tijdje beneden zijn en al hebben otbeten komt Fleamont binnen. "Ik heb de verf gehaald, zijn jullie er klaar voor om te beginnen?" vraagt hij en we lopen met z'n allen naar boven. "Laten we beginnen bij Moon." zegt Fleamont "Begin maar met de meubels af te dekken en de vloer, dan ga ik vast kwasten pakken. Ohja en zorg dat je oude kleren aan hebt, want de verf komt niet meer uit je kleren."  zegt Fleamont en we gaan allemaal oude kleren aantrekken.

wanneer we oude kleren aan hebben beginnen we meteen met het afdekken van de meubels. We zijn met z'n vieren dus het is zo gedaan. We pakken allemaal een kwast en beginnen met verven. "Wanneer komen de rest van jullie vrienden ook alweer?" vraagt Fleamont. "Overmorgen" antwoord James. "Ik ben zo blij dat Lily ook komt, ik heb haar al eeuwen niet gezien." zeg ik "Ja ik ook niet, volgens Jack probeert ze er steeds achter te komen via hem wat er is gebeurd en waar we zijn." zegt Sirius "Waarom hebben jullie het har niet gewoon verteld?" vraagt Fleamont "Weet ik eigenlijk niet." zeg ik "Ik denk gewoon omdat we het niet honderde keren wilden uitleggen, dus we kunnen dan het beste wachten tot iedereen hier is." legt Sirius uit "Dat klinkt wel logisch." Zegt James en daarmee eindigd het gesprek.

De volgende dag rustig, we decoreren onze kamers een beetje, spelen tovenaars schaken, doen een potje quidditch. Niks bijzonders dus.

In de avond komt er een uil aangevlogen. Ik herken de uil als degene die Regulus kreeg toen hij hogwarts begon. De uil laat twee brieven vallen, een voor mij en een voor Sirius. Ik pak de brief op en lees hem.

Lieve Moon,

Ik hoop dat het goed met je gaat. Moeder is echt heel boos op jullie, maar ik denk niet dat ze voor jullie zou komen zoeken. Het is me eindelijk gelukt om in mijn animagus vorm te veranderen. Het is een rode kat. Super cool toch. Nu kan ik er eindelijk voor je zijn tijdens de volle maan. Tenzij je dat niet meer wilt natuurlijk.

Zien we elkaar weer op hogwarts, zelfde plek, zelfde tijd?

Schrijf me snel terug.

Regulus

"Wat zegt hij bij jouw?" vraagt Sirius en we ruilen van brief.

Lieve Sirius,

Ik hoop dat het goed met je gaat. Jack en ik maken ons ontzettend veel zorgen, maar Lily zei dat jullie oke lijken. Ik hoop echt dat ze gelijk heeft. Het is hier stil en leeg en saai zonder jullie.

Zien we elkaar weer op hogwarts, zelfde plek, zelfde tijd?

Schrijf me snel terug.

Regulus

Nadat we ook elkaars brief hebben gelezen schrijven we snel samen een brief terug dat we Regulus weer op hogwarts zullen zien en dat het goed gaat met ons. Dan leggen we aan James uit dat Regulus nu ook een animagus is en hij er tijdens de volle maan voor me wil zijn. We besluiten het met Remus te bespreken als we hem weer zien.

Na maanden weer een nieuw hoofdstuk!! Ik hoop echt dat jullie het leuk vinden. Ik heb hier echt heel lang aan gewerkt. Bedankt voor de lieve reacties, dat waardeer ik echt. Wat vinden jullie ervan dat Regulus een animagus is. Ik heb grootse plannen voor hem.

Xx Marijke

Black twins (DUTCH MARAURDERS FANFICTION)Where stories live. Discover now