Oom Alphard Black en Wonen bij de Potters

139 3 0
                                    

Pov James

 Nog geen uur nadat ik de brief heb verstuurd gaat de bel. Ik ren naar de deur en doe open. Ik kijk ze bezorgt aan. Moon en Sirius zitten onder de blauwe plekken. "Kom binnen! Wat is er gebeurt?! Waarom zitten jullie onder de blauwe plekken?!" vraag ik. "James, waarom heb je niet gezegd dat er vrienden van je komen?" hoor ik m'n moeder vragen en ze komt naar ons toe. "Het was nogal lastminute mam." zeg ik "Oh Sirius en Moon, wat gezellig!" zegt mam "Wat is er met jullie gebeurt, jullie zitten onder de blauwe plekken!" zegt mam bezorgt. "Niks hoor, we hebben deze vakantie quidditch gespeelt, Jack was de beater en hij slaat erg hard." zegt Moon. Ik weet dat ze liegt. Hun vader moet dit haast wel gedaan hebben. Jack kan niet eens vliegen. "Ik zal kamers klaarmaken, of willen jullie met z'n allen in James' kamer?" vraagt mam "Ja, mag dat? met z'n drieën in mijn kamer?" vraag ik "Tuurlijk mogen jullie dat!" zegt mam "Ik vertrouw erop dat jullie toch alleen maar slapen." zegt mam "Iew mam!" roep ik "Sirius en Moon zijn een tweeling!" zeg ik "Dat weet ik, ik doelde op jouw en Moon." zegt mam "Iew Moon is als een zus voor me, en daarbij vermoord Sirius me als ik er ook maar aan denk. En Remus waarschijnlijk ook." zeg ik "Oke, ik zeg het alleen maar." zegt mam en ze loopt naar boven. "Waar wilden jullie over praten dat het niet kon wachten?" vraag ik als ze buiten gehoor afstand is. "Kunnen we dat ergens prive bespreken?" vraagt Moon "Ja, laten we naar de bibliotheek gaan. Daar komt nooit iemand." zeg ik.

Pov Moon

Als we in de bieb zijn nemen we alledrie plaats in een van de stoelen. "Onze oom kwam langs deze vakantie." begint Sirius "Hij wilde iets bespreken met vader, dus gingen ze vader's kantoor in. Moon en ik waren benieuwd waar het over ging dus gluurden we door een kiertje in de deur. Ze waren aan het praten over de onterving van Andromeda. Oom Alphard was het niet eens met de onterving. Vader zei dat het zijn zaak niet is en dat hij zich er niet mee moest bemoeien. Vader zei ook dat hij eraan dacht om Moon en mij te onterven en oom Alphard schoot uit z'n slof. Moon en ik zouden over een paar jaar het hele Black fortuin erven, omdat wij ook alles zouden erven van oom Alphard, want hij had geen kinderen. Oom Alphard zei dat wat vader ook zou doen, Moon en ik zouden nog steeds zijn deel van het Black fortuin erven. Vader werd boos en zei dat als we onterft zouden worden, hij ons niks meer mocht geven. Oom Alphard zei dat het hem geen zak kon intereseren wat vader zei en dat hij het zelf zou beslissen. En toen pakte vader zijn toverstok en richtte hem op oom Alphard. E-er wa-was een gr-groene l-l-linchtflits e-en oom
A-A-Alphard was dood." eindigd Sirius snikkend en ik voel ook tranen over m'n wangen stromen. James komt naar ons toe en trekt ons allebij in een knuffel. "Wat erg voor jullie." zegt hij en zo staan we tot we Mia horen roepen dat het eten klaar is. "Laten we naar beneden gaan." zegt James "We praten later verder, maar als jullie maar niet denken dat ik jullie ooit nog terug laat gaan." zegt hij en we lopen naar beneden.

"Dus vanwaar dit aangenaam verassende bezoek?" vraagt Mia "We hadden James een brief geestuurd dat we iets moesten bespreken en dat het niet kon wachten tot volgende week. James stuurde een brief terug dat we meteen onze spullen mee moesten nemen en hier konden blijven. We hadden alleen niet beseft dat hij het niet aan u had gevraagd." zegt Sirius "Wat gezellig dat jullie er al zijn. Maar waar moesten jullie over praten dat niet kon wachten tot volgende week." vraagt Mia "Oh uhm we moesten praten over uhm." begint James "Onze oom was langsgekomen een paar uur geleden en hij wilde met vader praten over ons en Andromeda. Vader had Andromeda net onterft en onze oom was het daar niet mee eens. Vader begon ook te zeggen hoe graag hij ons wilde onterven en toen onze oom zei dat hij zijn deel van het Black fortuin toch aan ons zou nalaten heeft hij hem vermoord." zeg ik zachtjes. Ik voel de tranen weer over m'n wangen stromen en James, die naast me zit, legt z'n arm om m'n schouder. "Wat erg voor jullie." zegt Mia en Fleamont knikt instemmend.

"Ja en weet je wat het ergste is? Nu laat James ons niet meer gaan." zegt Sirius en we schieten allemaal in de lach. "Mam, Sirius en Moon blijven toch wel hier in de vakanties enzo?" vraagt James "Als ze dat willen mag dat." zegt Mia en ze kijkt ons aan. "Dat zou geweldig zijn!" zeg ik enthousiast en Sirius knikt instemmend. "Welke kamer willen jullie. De een krijgt die naast die van James en de ander die tegenover James' kamer." vraagt Fleamont "Claim die tegenover James' kamer!" zeg ik "Oke dan ga ik naast James." zegt Sirius en we gaan verder met eten.

Als we klaar zijn met eten gaan we allemaal naar boven. Als eerste lopen we naar Sirius' nieuwe kamer. "Morgen gaan we verf halen om jullie kamers een beetje op te pimpen, dus denk vast goed na over de kleuren." zegt Fleamont "Oh en Moon, ik heb net even met Hope gesproken. Tijdens de volle maan in de vakantie kun je daar heen." zegt Mia "Daarover gesproken, wanneer is die?" vraagt James "Geen idee," zeg ik en ik kijk Sirius aan. "Wanneer is de volle maan?" vraag ik en hij doet z'n mouw onhoog, waardoor een tatoeage tevoorschijn komt van de maan stand. "Pas als we weer terug zijn op hogwarts." zeg Sirius "Jij hebt een tatoeage?!" vraagt James "Ja, die heb ik een paar weken terug laten zetten." zegt Sirius "Waarom?" vraagt James "Omdat het cool is, en om m'n moeder te irriteren." zegt Sirius "Snap ik." zegt James "Moon, je moet morgen we nog naar St. Mungo's het is een lange behandeling vadaag. Als je je kunt gedragen kun je blijven tijdens mijn dienst en James ook. Hope neemt Remus mee, daar had hij om gevraagd." zegt Mia en ze wendt zich naar Sirius "Wil jij ook mee?" vraagt Mia en Sirius knikt. "Ja, graag mevrouw Potter." zegt Sirius "Zeg maar Mia." zegt Mia "Ga nu maar naar bed, het wordt een lange dag morgen." zegt Fleamont.

De volgende word ik vroeg wakker gemaakt door Mia. "Kom je mee, James en Sirius liggen nog te slapen en iemand moet ze wakker maken." zegt Mia en ze haalt vier pannendeksels tevoorschijn. Ik kom uit m'n bed en pak twee van de pannendeksels aan. zachtjes lopen we naar de deuren van James en Sirius kamers en doen we ze open. "3" zegt Mia "2" zeg ik "1" zeggen we tegelijk en we beginnen heel hard met de pannendeksels op elkaar te slaan. James en Sirius schikken wakker en zitten meteen rechtop. "Het is zo vroeg." zegt James als hij op z'n klok kijkt. "Ja, maar Mia's dienst gaat beginnen en ik moet naar mijn behandeling." zeg ik "Het ontbijt staat klaar, we hebben nog een uur voordat we er moeten zijn, dus schiet een beetje op willen jullie." zegt Mia en we lopen naar beneden.

Nog geen minuut later zitten Mia en ik samen aan het ontbijt. "Zijn er nog leuke jongens op Hogwarts?" vraagt Mia "Ja, ik heb een vriendje." zeg ik "Waarom hoor ik dat nu pas? Wie is het?" vraagt Mia "Ken ik hem?" "Ja, het is Remus." zeg ik "Hoelang?" vraagt Mia "ongeveer drie maanden." zeg ik "Remus is een goede jongen." zegt Mia "Hoe was het afgelopen schooljaar?" vraagt Mia "Was het leuk om naar hogwarts te gaan?" "Ja, het was geweldig! We hebben veel pranks uitgehaald en onze DADA proffesor was Smith, van de basisschool. Ze heeft ontslag genomen." vertel ik "En ik zit in het quidditch team, als beater samen met Sirius." "Goed om te horen dat je het naar je zit hebt." zegt Mia "Goedemorgen" horen we achter ons. Als ik omkijk zie ik dat Sirius en James eindelijk naar beneden zijn gekomen. "Goedemorgen slaapkoppen." zegt Mia "Ga zitten en eet wat, we hebben niet lang meer voor we moeten gaan." zegt Mia en de jongens beginnen te eten. "Waar hadden jullie het over?" vraagt James "Hogwarts, de pranks die jullie uit hebben gehaald, Smith en dat ze ontslag heeft genomen." zegt Mia "Waarom heeft ze eigenlijk ontslag genomen?" vraagt Mia "Uhm...zeker niet omdat ze ons nummer een doelwit was afgelopen jaar." zegt James onschuldig. "ach ja, ze had toch al een enorme hekel aan jullie zonder reden. Laten we maar gaan." zegt Mia "Hoe gaan we?" vraagt James "We gaan verschijnselen. Pak allemaal m'n hand vast." zegt Mia "Mia, Sirius en ik kunnen al verschijnselen, weet je nog?" zeg ik "Ohja, ik zie jullie op de kinderafdeling." zegt Mia en ze verschijnselt met James. Dan verschijnselen ik en Sirius ook.

Sirius en Moon zijn weggelopen, jeeejj. Ik weet dat Sirius pas wegloopt als hij zestien is, maar dit vond ik leuker voor het verhaal. Vote en Comment!

Xx Marijke

Black twins (DUTCH MARAURDERS FANFICTION)Where stories live. Discover now