prolog

3.5K 180 13
                                    

MAMI, proč musím jako dospělá pracovat s tátou v HYDŘE?" zeptala se malá dívka tehdy své maminky.

„Protože se to od tebe očekává Americo," odpověděla jí s povzdechem a jemně ji pohladila po jejích mírně vlnitých vlasech.

„A proč musím podstupovat ty jejich testy?" zeptala se znovu. Její matce se oči zalily slzami. Nechtěla aby na její dceři zkoušeli různé pokusy, aby byla silnější, než už je.

„Protože chtějí abys jim pomáhala je chránit Americo," zalhala a cítila, jak se jí stáhl žaludek, „a dost otázek," dodala a unaveně promnula si oči. „Už přicházejí."

Nějaký muž vzal Americu pevně do náruče a odcházel s ní k autu. Další jiný muž v obleku s chobotnicí na náprsence si ji převzal a svázal na lůžko, které měla dodávka vzadu. Páchlo to tam dezinfekcí.

„Už můžeme vyrazit," řekl ten chlap a sedl si vedle její sestry Avril. „Proč se musí testovat na Americe a ne na mě?" zeptala se vztekle dvanáctiletá Avril.

Buď ráda, že se netestuje na tobě, pomyslel si muž zatrpkle. Jejich pán hledal mladé mutanty s úžasnými schopnostmi, aby je mohli využít jako zbraně proti svým nepřátelům.

„Protože ty jsi na ty testy moc stará Avril, Americe je jenom sedm let a tobě dvanáct," vysvětlil jí otec a uháněl s autem k základně HYDRY.

America se na lůžku neklidně zavrtěla. „Kam to jedeme?" zeptala se jich roztřeseným hlasem.

„Do laboratoří HYDRY, aby tě posilnili Americo. Neboj se," konejšila ji matka.

„Jistě Americo, budeš v pořádku. V HYDŘE se o tebe dobře postarají," ujistil jí otec. Byl to prolhaný starý lhář, ale malá America mu věřila.

„Zase se o tebe budou starat jako o zázrak světa," zavrčela Avril nenávistně. Avril nenávidí Americu, protože si myslí že se o ni vždy starají lépe. Byla taky vždy naštavaná, protože to nikdo nikdy neviděl.

„Za okamžik tam budeme," řekla matka rozklepaně a rozepla si pás. Přešla dozadu ke své dceři a chytila lůžko aby s ním mohla vyjet z auta. „Jsme tu."

Matka otevřela zadní dveře a s lůžkem vyjela k laboratoři. Otevřela dveře a odstoupila od své druhorozené dcery.

„Jméno," požádal ji další neznámý muž. Ona si prokřupala prsty. „America Isobel Blackstormová."

„Věk?"

„Sedm let," odpověděla. „Jméno matky a otce, jsou Isobel Blackostormová, rozená Smithová, pracuje zde jako trenérka a otec se jmenuje Edward Blackstorm, jeden z hlavních vedoucích HYDRY."

„Nějací jiní příbuzní?"dožadoval se dalších informací. „Avril Blackstormová, starší sestra,"odříkala mu matka a podívala se na svou dceru, která hluboka dýchala, ve tváři měla strach a po tvářích jí stékaly slzy.

„Otec ji sem poslal, aby se na ni testovalo to nové sérum na posilnění mutantech," oznámila jim a sedla si na židli.

„Slečno Blackstormová, byl bych rád, kdyby jste Americe podržela hlavu a ruce, aby se nemohla vrtět,"požádal ji doktor a ona ho poslechla. Do Americi začali píchat jehly a byl slyšet už jenom její křik a pláč.

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

Jedna ze zbraní HYDRY propálila díru do boku vlaku. Buckyho to odhodilo ven, ale stačil se včas chytit okraje jedoucího stroje. America se pevně chytila tyče, které se držel a snažila se ho chytit. Nechtěla o něj přijít, nemohla.

„Bucky! Chytni se mě!" zakřičela a natáhla se k němu ještě blíž. Bucky ke ní natáhl ruku ale hned ji zase stáhnul, protože se neudržel. Ještě se k němu přiblížila, ale to byla už venku na mrázu. Ten ji udeřil do tváře a pronikl skrze její bundu.

„Prosím, nepouštěj se," šeptla, protože hlas ji začínal zrazovat. Tyč se pod jejich vahou začala ohýbat. Steve ji rychle zatáhl dovnitř, ale tyč se utrhla a Bucky spadl i s ní dolů. Steve si ji přitáhl do pevného objetí a vzal ji zpět do vlaku, kde se plně poddala svému zármutku.

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

„Prosím, Steve. Vrať se domů," zašeptala zlomeně do mikrofonu.

„Promiň, Americo," odpověděl. Odešla od židle a nechala ho s Peggy. Opřela se o stůl a dlouze si povzdechla. Nechala slzy volně téct. Najednou se spojení Stevea a Peggy přerušilo. Podlomily se jí nohy a spadla na zem. Ne, ne, ne, ne, ne! Schovala si obličej do dlaní. Přišla o Buckyho a teď i o Stevea ...

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

Po pohřbu Kapitána Ameriky se vydala domů. Přede ní zastavilo černé auto a z něj vyšli dva muži. Oba se začali přibližovat a jí došlo že jdou po ní a nemá nejmenší šanci na útěk. Obklíčili ji. Jednoho z nich praštila do břicha a tomu druhému dala elektrický šok. Bohužel na něj neplatili, vzal ji pod krkem a zvedl do vzduchu, tak abych nedosáhla na zem.

„Tvůj otec si tě odteď pohlídá, Ameriko," zasyčel jí nenávistně do ucha a praštil ji do hlavy, takže byla v bezvědomí.

AMERICA BLACKSTORM ━━━ ᵇᵘᶜᵏʸ ᵇᵃʳⁿᵉˢOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz