iii. come with me

2K 124 17
                                    

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

CÍTILA jsem jak mě někdo tahá ven z vody.  Podívala jsem se na mého zachránce. Byl to Bucky. Kdybych nebyla zesláblá, nebo dezorientovaná tak bych po něm nejspíš skočila. Nevím, jestli radostně nebo mu vrazila. Dal nás na břeh a potom odešel.

S námahou jsem se zvedla a zkoušela probudit Stevea. Začala jsem s ním cloumat a třást. Nakonec jsem mu dala elektrický šok.

„Steve, probuď se!"naléhala jsem. Sklonila jsem se k němu. Opřela jsem svou hlavu o jeho hruď, abych slyšela zda dýchá. Naštěstí byl naživu.

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

PŘEVEZLI nás na základnu Avengers. Nejdřív jsem se tu cítila nesvá, ale ten pocit pominul. Všichni ke mně byli milý, což jsem si nezasloužila. Byli tam téměř všichni. Steve mi je všechny představil a já poznala syna Howarda Starka. Pořád jsem cítila obrovskou vinu, za to co jsem mu udělala. On to ale nevěděl, a tak to musí zůstat.

Dali mi tam dobré zbraně. Sice ne tak dobré jako v HYDŘE, ale nechci to Steveovi připomínat. Byl pořád smutný, protože si ho Bucky nepamatoval. To samé platilo i u mně, jen jsem předstírala, že si něco málo pamatuju.

Zalezla jsem do pokoje, který mi přidělili a lehla si do postele. Poslední dobou se mi některé vzpomínky vybavily. Sice jenom pár, ale mohla jsem z nich opatrně začít stavět svůj život. Můžu si vymyslet nový a někam utéct. Utéct před všemi duchy své minulosti a strachem.

Vím že jsem se narodila za války. Mými přáteli byli Steve a Bucky. Když se Steve stal super vojákem, chtěl mě k sobě do týmu. Potom Bucky "zemřel" a mě unesla HYDRA.

To je všechno. Ale musí toho být víc. Zvedla jsem se z postele a vydala se hledat Stevea. Seděl v kuchyni a něco četl.

„Steve?" oslovila jsem ho. Rychle knížku schoval a já zvědavě naklonila hlavu na stranu. S mírným úšklebkem na tváři jsem k němu došla.

„Ano?"

„Řekneš mi prosím, něco o mě?" zeptala jsem se tiše. Pokynul mi abych si k němu sedla. A pak o té knížce, cos tak rychle schoval?

„Když jsme byli na škole, tak mě šikanovali. Jediný kdo se mě zastal byl Bucky. Potom jsi se mě zastala i ty a z nás tři se stali přátelé. Když se ze mě stalo tohle," ukázal na sebe. Nebudu lhát, byl fakt kus, „jsi začala chodit s Buckym."

„Cože?" vyhrkla jsem.

„Začala jsi chodit s Buckym," zopakoval. „Pak jeho oddíl unesli a já je zachránil. Chtěli jsme osvobodit Evropu, takže jsem sestavil tým. Byla jsi tam i ty. Kdysi ti výborně šlo používání pistolí. Když jsme měli přepadnout vlak, ve kterém měl být Zoola, Bucky zemřel. Nebo jsem si to myslel. Po jeho pohřbu se nic moc nedělo, dokud jsem nepřepadl základnu na které byl Schmidt. Schmidt měl u sebe tesseract. Ten potom spadl do oceánu a on se vypařil. Letadlo, ve kterém byl ale mířilo na New York a mělo ho zničit. Já s ním ale spadl do vody. Když jsem se probudil ze sedmdesátiletého spánku, doufal jsem že aspoň ty budeš žít, ale Peggy řekla že jsi po mém pádu zmizela. Všichni si mysleli že jsi byla mrtvá."

Sklopila jsem pohled. Mám pocit že mezitím ale ještě něco bylo. Jenom nevím co, ale Steve mi řekl všechno co věděl.

„Jediné, co po tobě zbylo byl tenhle náhrdelník. Dal ti ho Bucky, předtím než zemřel," podal mi náhrdelník a já si ho zapnula na krku. Povzdechla jsem si. Chybí mi, i když by neměl.

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

ZBYTEK dne jsem nevylezla z pokoje. Pořád jsem myslela na to co mi řekl Steve. Měla bych mu říct, co jsem udělala Howardovi a Marii?

Vylezla jsem z pokoje abych si šla pro jídlo. Nikde nikdo nebyl, což jsem pokládala za dobré znamení. Vím že Natasha je na nějaké akci s mužem, kterému jde střílení z luku, takže jsem mu dala přezdívku Legolas. Četla jsem Pána Prstenů, ještě když to byla novinka. S Buckym a Stevem jsme na něj stáli celou frontu. Jedna z mála vzpomínek. Stark je ve své laboratoři a doktor Banner je tam s ním.

Cestou zpět jsem uslyšela ruch. Šla jsem se podívat k odkud vychází.

Vycházel od okna, v mém pokoji. A byly to jenom malé kamínky, co někdo začal házet na okno. Podívala jsem se z okna pořádně a zahlédla tam mizející postavu muže. Nejdřív jsem si nebyla jistá, kdo to je, ale zahlédla jsem kovovou ruku. Můj pokoj byl v nižších patrech Avengers Toweru, takže jsem otevřela okno a vylezla ven.

Šla jsem za Buckym a dávala si pozor abych nevydala žádný zvuk. Byl schovaný v křoví a čekal nejspíš na mě. Všiml si že přicházím a proto vstal.

„Co tady děláš, když tě uvidí Stark, nebo kdokoli jiný, tak tě zabijí nebo zavřou," sykla jsem tiše. Pokrčil rameny a pokynul mi rukou abych šla za ním. Šla jsem za ním, dokud jsme nedošli na odlehlé místo.

„Nechtěl jsi abych sem šla, jenom proto abys mě zabil že ne?" ujišťovala jsem se. Bucky se uchechtl a zavrtěl hlavou.

„Jsem tu z jiného důvodu," odmlčel se. „Vybavují se mi vzpomínky. A to se mi nikdy předtím nestalo. Jsi America. A ten druhý byl Steve. Byli jsme přátelé. Dokud jsem údajně nezemřel. Ale proto abych ti říkal co vím tu nejsem. Chci abys šla se mnou," prosebně se na mě podíval.

„Kam?"

„Pryč. Pryč od HYDRY a S.H.I.E.L.D.u. Někde kde budeme sami."

„Fajn. Kdy vyrazíme?"

„Teď."

AMERICA BLACKSTORM ━━━ ᵇᵘᶜᵏʸ ᵇᵃʳⁿᵉˢWhere stories live. Discover now