viii. back in action

1.2K 83 0
                                    

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

O rok později:

BYLA jsem s Buckym na tržnici, abychom nakoupili. Celkem mě zaujal titulek novin, takže jsem si jedny koupila.

James Buchanan Barnes podezřelý z výbuchu budovy OSN ve Vídni.

Otočila jsem se k Buckymu a noviny mu ukázala. Rychle se otočil a vydal se k našemu domu, kde jsme se onen rok úspěšně schovávali. Vyšlapali jsme schody a chystali se otevřít dveře. Chtěla jsem chytit kliku abych otevřela, ale Bucky mne zadržel a šel dovnitř. Pravděpodobně tam někdo byl, protože probíhal jakýsi rozhovor. Vytáhla jsem si pistoli, kterou mám vždy po ruce a byla připravena na boj i útočníka. Vstoupili jsme dovnitř. U ledničky stál Steve. Práskla jsem dveřmi, aby si mě oba dva všimli. Nebo mi to ujelo. To se nedozvíme. Otočili se.

„Co tu chceš?" zeptala jsem se ho velmi příjemně.

„Jsem tu kvůli tomu, co se stalo ve Vídni," odpověděl mi Steve. Někdo venku sem hodil granát. Steve ho rychle zakryl svým štítem. Do bytu vtrhli po zuby ozbrojení muži a začali na nás útočit. Nabila jsem svou zbraň a začala na ně střílet. Vyběhla jsem na chodbu, a viděla že se jich k nám blíží dvakrát tolik. Bucky byl ve chvíli u mě. Oba jsme běželi dolů. Bucky vyskočil z okna a přistál na střeše vedlejšího domu. Vyskočila jsem za ním. Do ramene mě něco řízlo. Podívala jsem se na útočníka. Byl to velký černý kocour. Co to sakra-

Kocour začal na Buckyho útočit, a já začala útočit na něj.

„Co to k sakru-" zeptala jsem se, protože mu nešly dát elektrické šoky. Odhodil mě stranou, a já spadla dolů. Můj pád zabrzdilo auto, na které jsem dopadla a promáčkla mu kapotu. Ihned jsem z auta seskočila a rozeběhla se pryč od silnice. Párkrát jsem se otočila, abych viděla jestli za mnou někdo z nich běží. Běželi, všichni tři ale jak se zdálo, tak ten kocour šel po Buckym a Steve po něm. Za nimi byla auta, která je pronásledovala. Vyběhla jsem pryč z tunelu, kde jsme se nacházelo a hned mě obklíčili muži se zbraněmi a War Machine. Mířil na mě a ostatní zbraněmi.

„Gratuluju Kapitáne, jsi zločinec," řekl War Machine.

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

NEZAJÍMÁ tě, proč se oblíká za kocoura?" zeptal se Sam Stevea. Sam a Steve seděli vepředu, zatímco já musela vedle krále Wakandy T'Challa. Protočila jsem očima, tohle byla poslední věc, která mne zajímala.

„Black Panther byl spravedlivým ochráncem Wakandy. Hodnost Black Panthera přechází z válečníka na válečníka. A teď když tvůj přítel zabil mého otce," podíval se na mě, „jsem k tomu ještě králem. Takže se ptám, jako válečník i jako král, jak dlouho myslíš že přede mnou svého přítele schováš?" neodpověděla jsem, protože jsme byli na místě. Vylezli jsme z auta a vydali se k nějaké blondýně a staršímu muži, co postával vedle ní. Odvedli nás někam pryč, zatímco Buckyho zavřeli do skleněné cely.

Vešla jsem se Samem a Stevem do nějaké místnosti, seděla tu Natasha a Tony. Povzdechla jsem si. Sedla jsem si do rohu a doufala že se stanu neviditelnou, ale Tony se ke mě hned otočil a spustil otázky.

„A ty jsi byla jako kde?! My tady řešíme problém s Barnesem a pak se dozvím že ty jsi zase zmizela. Potom mi Rhodey zavolá a řekne že ho zatkli a tebe s nimi. Jak nám tohle vysvětlíš?" naléhal na mne a musel se držet, aby nezačal křičet. Ruce jsem si založila na hrudi a vystrčila k němu bradu na důkaz vzdoru.

„Bucky je nevinný, v době toho výbuchu byl se mnou v Bukurešti," bránila jsem ho a začala máchat rukama.

„Na tohle nemám nervy," zamumlal. Odvrátila jsem se od něj.

„Copak nechápeš že se ho snažíme najít dva roky?" Copak nechápeš že je mi to úplně u prdele?

„Chápu. Proto jsme se skrývali." Výborně Ameriko, řekni jim všechno co jsi tajila!

„Ty jsi byla celou dobu s ním? A nic jsi nám neřekla?!" zvýšil hlas. Není jediná věc, co jsem ti neřekla, debile.

„A co bych vám asi měla říct?! Že se snažím žít tam kde jsem byla před několika desítkami let s tím koho mám ráda a na kom mi záleží? Nebo že chci prostě normální život?" A že s ním chci i tak trochu chodit?

Najednou začala světla blikat a nakonec zhasla. Vstala jsem a když jsem si myslela že si mě nikdo nevšímá, vydala jsem se k Buckyho cele. Sklo bylo roztříštěné ale Bucky nikde. Někdo mě zezadu chytil pod krkem a přimáčkl na zeď.

Snažila jsem se útočníka kopnout nebo alespoň praštit ale nemohla jsem se ani hnout. Lapala jsem po dechu, ale žádný kyslík nepřicházel. Byla jsem jako ryba lapená na souši.

Najednou mě útočník pustil, sesunula jsem se na zem a začala hned lapat po dechu. Jak se ukázalo tak útočníkem byl Bucky a mým zachráncem Steve. Zvedla jsem se abych mu trochu pomohla. Rukou jsem si sáhla na krk a nahmatala modřiny. Bolelo to jako čert a v očích jsem měla slzy. Vzala jsem do ruky první věc co mi přišla pod ruku a praštila s ní Buckyho po hlavě. Bucky se ke mě otočil a byl připraven na mě zaútočit ale Steve ho pěstí praštil do zad. Skutáleli se do výtahu a já tam na ně jako idiot koukala:

„Steve!" vykřikla jsem zděšeně. Měla bych se bát o Buckyho, ale až se probere, pěkně to schytala.

„Běž!" Ač nerada, jsem běžela.

»» ──────ஓ๑✪๑ஓ ────── ««

BUCKY se pokusil odletět v helikoptéře ale Steve ho zastavil a oba spadli do vody. Já a Sam jsme Steveovi pomohli z vody a potom Buckyho odtáhli pryč, tam kde nás Tony ani někdo jiný nemůže najít. Sam trval na tom že Buckyho máme přivázat, přestože jsem nesouhlasila. Ale oba dva mě ignorovali a přivázali ho. Úchylný. Nakonec se Bucky probral a zase si začal vzpomínat. Zašla jsem stranou, protože ho vyslýchali ale i tak jsem některé věty slyšela.

„Udělal to pro chvilku s tebou. Potřebuju slyšet víc než já nevím."

Ticho, ticho a pak zase ticho, než se uráčil odpovědět: „Protože nejsme jediný Zimní Vojáci."




a/n
y'all užijte si ty kapitoly pak, to ke hroznej trash, hrozně uspěchaný a nedává to moc ani smysl🤡🤡 a taky to s těmi zimními vojáky, zkuste to v aj dát do množného čísla

AMERICA BLACKSTORM ━━━ ᵇᵘᶜᵏʸ ᵇᵃʳⁿᵉˢDonde viven las historias. Descúbrelo ahora