Given a Chance 186., Nedostatek Buddhy pro třetí ročník.

37 3 0
                                    


Louis kroutí hlavou - slyšet Zayna mluvit tolik a tak často a tak rychle není úplně běžný úkaz. Co se mu zase kde stalo? Přemýšlí nad svým nejlepším přítelem, ale kývne si na Cas a Michaela, aby ho následovali.


"My nejsme prváci," podiví se Cas.


"Pro Kouče jsou prváci nesportovci. Cal by měl běžet s týmem, ale nejsem debil, abych si odvařil levý útok. Mikey? Dobrý? Neboj, vymyslím ti nějakou zkratku... ono teoreticky bys možná mohl zůstat tady, on asi pojede v golfovém vozítku s týmem..."


Zatímco Calum řve na Zayna, že mu žádné prasečinky vyprávět nebude, ať se zeptá Geordie sám, že on to nechce vědět a rozhodně mu to nepřijde sexy, Zayn se brání tím, že mladý Maori musí uznat, že na té neproniknutelné fasádě a jejím humoru něco je, kromě toho by se do toho jistě dala zapojit nějakým způsobem Elena, a pak by to teprve bylo skandální enough for Zayn to masturbate to. Louis je pozoruje a poslouchá, v hlavě přemýšlí, kudy by plavce a Mikeyho provlekl, aby nemuseli běžet těch nachystaných pět a půl kilometru, a oběma se jim směje - čistě proto, že se nemůže rozhodnout, na čí straně stojí. Luke naproti tomu je zcela paralyzován a zbožně hledí chvíli na jednoho, chvíli na druhého, hovor si nejspíš vůbec neuvědomuje. Louis musí uznat, že tihle jsou roztomilí možná až moc a že by si měl s Lukem promluvit o Bozích a o tom, co vlastně znamená, najít svého boha. Ne že by to nemohl být Zayn, to nejspíš mohl, ale Louis by měl strach o Lukův morální vývoj. Zná svého milence až příliš dobře na to, aby mu svěřil dva chlapce pod zákonem - ostatně, nechce mu svěřit ani ještě-ne-zcela-plnoletého Caspara, ačkoli řečený by se velmi ochotně svěřit nechal.


"A dost," zvolá Calum, vezme ho za ruku a dovede ho zpátky ke smějícícmu se Louisovi. "Je tvůj, já ho nechci."


"Bohům se neodporuje, Cal," připomene mu něžně Mikey a mrkne na Zayna. "Chceš povyprávět co se dělo s Geordie tento víkend? Málem mi vysála duši, ale pak mi výměnou nabídla zdířku A."

Zayn nadšeně zavýskne, pustí Cal a vezme za ruku Mikeyho: "Ano? A jak to probíhalo? A jenom zdířku A? Má ještě jednu zdířku, stejnou jako ty, tu ti nenabídla? Nebo ty jí? Já jenom, to víš, su zdatný bisexuál, to každý ví, no a tak mě zajímá..."


Louis vteřinu přemítá, zda by nebylo vhodné jim nenápadně podstrčit Caspara místo Luka, který přece jenom nemusí být zcela připraven na něco takového. Ovšem vzhledem k tomu, že Luke jejich hovor opravdu asi ani moc nevnímá, rozhodne se, že je to přece jenom bezpečnější, než mu do rukou dát Caspara, který ho ve všech jeho nápadech nejenom podporuje, ale hlavně je chce okamžitě realizovat, nehledě na to, jak amorální či ilegální jsou.


A zatímco Michael vypráví některé rozhovory, které měl s Gee, a taky to, co všechno se s ní už dělo v Michaelově soukromí, Louis si drží Cal blízko u sebe. "Nevím, jestli jsou ti dva dobrá kombinace."


Cal se zazubí a zavrtí hlavou, ani ho nenapadne si postěžovat, že ho Louis drží za ruku a tiskne ho k sobě: "Určitě ne. Ale je to stoprocentní šance, že se nakonec dobře zasměješ. Mimochodem, slyšeli jsme něco o drakovi a babě Jaze. Plánujete další hru?"


Louis se rozpovídá o jakémsi polštářovém útoku, který by býval nepřežil, kdyby se do něj byla nezapojila Perrie, a Calum je odhodlán poklusávat a poslouchat, ovšem to se zleva zničehožnic ozve: "Boyfriend!" a záhy je Luke vytržen ze Zaynovy ochanitelské přítomnosti a stržen na zem. Tedy, dopadne samozřejmě na měkké tělo svého únosce, ale to neznamená, že by z toho byl mladý blondýnek o něco chytřejší než je teď.


"Už máme matiku?" zeptá se Caspar.


Luke, zcela v šoku, se nechá vytáhnout na nohy zdatným Bohem. "Tady Cas by asi potřeboval připomenout slušné mravy."


"H-he..." zachrchlá Luke.


Michael se rozesměje, načež se rozhlíží kolem. A jo, Zoey, támhle. Musela je vidět ve chvíli, kdy Cas sejmul Luka na svou hruď, a Mikey musí uznat, že si to ta čůza zaslouží, po tom všem, co Casparovi řekla a udělala. Michael si musí připomenout, že dívky nebije, ani kdyby provedly něco sebehoršího.


"Luke? Dobrý?" ujistí se kapitán, až potom začne spílat Casparovi. "Nemůžeš tady jen tak povalovat lidi, co kdyby se mu něco stalo? Opatrně, vidíš, jak je to malé a křehké? Nemůžeš si s tím hrát jako se mnou nebo se Zaynem, my jsme praštění dost na to, abys s náma mohl kdykoliv praštit."


Zayn si přivine vyjukaného blondýnka k hrudi a na pár prchavých vteřin ho obejme. "Dobrý, kotě?"


"Hm-hm, hmrpf-hmmm," zafrfňá Luke do nahé kůže Zaynova trička - Bůh je o dost vyšší než Luke, ale zdá se, že úplně všichni okolo jsou vyšší než Luke. Luke si tentokrát Zaynovo objetí užije. Stihne se rukama vyšplhat až k jeho žebrům a trochu stiskne, vdechne jeho vůni a pokusí se si ji zapamatovat. Je roztřesený a moc si neuvědomuje, co se okolo děje, ale vlastně je mu to úplně jedno, protože se opět ocitá v náručí Boha. Luke netuší, čím si to zasloužil, opravdu neví, ale děkuje všem a všemu, na co si ve svém vakuu v mozku vzpomene.


"Mrně je koukám v sedmém nebi," zasměje se Louis. "Musíme se vypařit, než se Kouč vrátí a zjistí, že nejsme tam, kde bychom měli být. Zee, jak jsme tehdy šli v noci k tomu potoku?"


"Myslíš tehdy, jak jsme to trochu přeťápli s Buddhou a ty jsi ve dvě ráno ležel u kaluže vedle skleníku a řval jsi, že mám odnést ten slunečník nad tvou hlavou, protože brání tvému úmyslu se opalovat?"


"Jo, přesně tu noc, a ty ses snažil odsunout skleník, protože ti bránil ve výhledu na moře.""No jo, asi vím. Z nějakého důvodu jsme měli pocit, že na nás útočí Hitler a že chce zabrat naši pláž, protože chce být král písku."


"Písečných dun," opraví ho Louis.


"Jo, přesně, přesně, a my jsme prošli zpátky přes křídlo A - no, měli jsme pocit, že utíkáme, ale neutíkali jsme - a asi jsme to vzali přes hlavní cestu dolů."


"Jako myslíš do té škarpy, jak je to kukuřičné pole?"


"Jo, kukuřičné pole, a když to vezmeme kousek směrem na centrum, měli bychom se dostat pod mostem dolů k potoku, proč?"


"Protože tam je cíl bílé trasy, vlastně všech tras, a je to nejblíž. Můžeme tam být do půl hodiny, když půjdeme takovým vycházkovým tempem."


"Vy jste se zhulili ve dvě ráno ve škole a ani jste mi o tom neřekli?" rozčílí se Caspar."Samozřejmě, že jsme ti o tom neřekli, chtěl bys potom tu akci zopakovat a upřímně, tolik Buddhy nemáme."


"Jakého pořád Buddhy?" nechápe Louis. "Ty jsi ty vole muslim. Děláš v tom úplný bordel, Zee. Máš v tom úplný guláš."


"A taky guláš bych si dal," zamyslí se Caspar.


Luke se nemůže popozamyslet tady nad tím, co se zde děje. protože Luke je zdatný otrok, fakt. Ale tady na toto si měl Buddha oblíknout úplně jiné citronovníky.

Given a ChanceWo Geschichten leben. Entdecke jetzt