199., Porovnávaní rohů a hrobů.

43 3 0
                                    


"Michael," splyne mladšímu z chlapců ze rtů.

Druhák zvedne hlavu a znovu se Lukovi podívá do očí. Už nepláče. Dobře. To je moc dobře. Mikey si trochu oddechne a Luke se až teď, se zpožděním, začervená.

"Dobrý?" zeptá se Mikey účastně.

"Jo," Luke si odkašle, v jeho hlase je slyšet trocha vlhkosti, "J-, hm, jo. Uhm. Dí-dík-eh, děkuju."

"To nic, bejby," ujistí ho punk-rocker.

Luke roztřesenými prsty zvedne své kalhoty (a kalhotky) ze země, aby je poskládal a položil na lavičku, ale Michael je k němu pořád čelem. Luke si naposledy otře tváře a snaží se zamaskovat, jak moc je zahanben tím, co právě drží v ruce. Michael se nemůže dívat jinak, fascinuje ho to. Zvláštní odstín kalhotek, jemná krajka pod horním lemem, aby nebyla nepříjemná na dotek, jenom roztomilá na oko, a do toho všeho ta mašlička uprostřed, Mikey neví, kam se má dívat jako první.

"Je, ehm," odkašle si Mikey a skloní se pro vlastní kalhoty a boxerky, aby měl co dělat s rukama, "jsou... hezké."

"Díky," pípne přiškrceně Luke, načež kalhotky složí na své džíny a svlékne si tričko, aby mohl kalhotky schovat pod ním.

Michael se ještě naposledy pokochá pohledem, než mu tyrkysová krajka zmizí z očí. Kalhotky, proběhne Mikeymu hlavou. Jak může být to dítě tak roztomilé a nosit kalhotky. Michael si udělá v hlavě podtržítko a červený vykřičník, že pokud si nad tímhle vyhoní, bude se muset sám sobě zodpovídat. Hezky si udělá kafe, vezme si notýsek a pěkně společně sám se sebou probere všechno, nad čím kurva ve svém životě masturbuje. Vlastně, zarazí se v duchu, bude jednodušší si sám se sebou pokecat o tom, nad čím nemasturbuje. Byl by to mnohem kratší seznam.

Michael vezme svoje (smuchlané v jedné hromadě, převracené naruby i naopak) i Lukovy (dokonale a úhledně poskládané do komínku) věci a ledabyle hodí (svoje věci)/ vzorně uloží (Lukovy věci) jejich oblečení do skříňky, kterou záhy zamkne. "Pojď, ať nejsme poslední, ať na nás zbyde zvířátko."

Luke jenom pozvedne obočí a rozběhne se s Mikeym chodbou k hlavnímu bazénu, přičemž se snaží přijít na to, co je to sakra zvířátko. Teda jako, ne že by byl Luke v biologii zas taková píča, to jako ne, on Luke umí poznat, co je to zvířátko, že ano, třeba Mikey, no to je kočička, to je jasné, no a potom Calum, to je štěňátko, že, no a tak podobně. Jenže Luke being Luke popozakopne a trochu mu podklouzne vlastní nožka a býval by se zjebal dopiče odtialto, keby ho nebyl Michael zachytil za paži. Co si Michael neudělá, to nemá. Takže pokud si Luka neudělal, tak ho nemá? Takže když si neudělal Cal, tak ho nemá...?! Takže když Caluma udělá, tak ho bude mít? A když udělá Luka, tak ho taky bude mít? Mohl by si takhle přivlastnit Zayna? Jako Michael by takového jednoho boha nebo dva bral. Je to dobrá teorie, kterou ještě musí sám se sebou probrat, asi u toho masturbarčího seznamu.

Bude potřebovat spoustu, spoustu kafe.

V reálném čase Luke při všem tom popozakopávání a červenání nestihne ani zamumlat poděkování nebo omluvu, ostatně Michael na to ani nečeká. Radši toho malého kokotka vezme za ruku, aby se mu zase nevymrdal do nějaké kaluže. Luke je maličký, mohl by se v té kaluži utopit.

Sotva se jim dostane do zorného pole hlavní bazén, upoutá jejich pozornost bůh na jednorožci a Harry, který na okraji bazénu křičí, že má rozhodně větší jeden roh než jednorožec. Michael si stále drží Luka za ruku a táhne ho směrem k Louisovi, který se přetahuje o klokana s Cal, a protože opět probíhá mnoho hádek a konverzací najednou, ušetříme čtenáře celé této tragikomedie a zakončíme to tím, že Harry, klokan, Louis, Calum a Caspar s krokodýlem se rozhodnou, že nejbezpečnější bude atakovat jejich boha a poměřit Harryho roh s jednorožčím, v čemž je Zayn, like the nice god he is, nadšeně podporuje, ačkoliv to znamená, že on sám skončí mokrý, na čemž ale podle něj nesejde, jelikož byl - dle vlastních slov - stejně vlhký.

"É..." poškrábe se Michael na hlavě. "Takže... ty jdeš fandit, a já jdu stahovat plavky?"

"Komu?" zeptá se pro jistotu Luke.

"Fandit, nebo svlékat plavky?" nechápe Michael.

"Ha! Svlékat plavky!" výskne Caspar. "Já věděl, že mám sbalit Hemmingse!"

"Ale plavky chce stahovat Michael," nechápe Luke.

"On mluvil o tom fandění," vysvětlí mu Louis s jistým despektem v hlase. "Proč když ti něco řeknu, ty uděláš pravý opak, Cas? Přestaň děsit to nevinné dítě, krucinál, najdi si někoho stejně zkaženého, nemusíš tady obírat děti o nevinnost a o iluze ohledně platonických vztahů."

"Iluze?" podiví se Caspar.

"Platonických?" pozvedne obočí nespokojeně hodný bůh.

"There are two kinds of people," zadeklamuje Harry.

"Vztahů?!" vykvikne vyděšeně Calum.

Aj, uvědomí si Louis. Trefa do černého. Calum a vztahy, hm, hm. "Three, love. Three kinds of people."

Harry protočí oči a vezme Zayna, který stále podporuje stahování plavek, rohem po hlavě. Luke si uvědomí, že jsou věci, které ve svých téměř šestnácti letech skutečně vidět nechtěl, na druhou stranu, přál si přátele, a tak je má. Člověk taky aby se rozsekal na kousky a řekl, kdo je Prokurátor, aby vyhověl všem, fakt.

"Víš, já bych moc o vztazích nemluvil," přidá se na Zaynovu stranu Cal. "Protože já ještě pořád nevím, co to vlastně je. Jako, vem si třeba vás tři. No není to idylka? No a pak Pezz, chápeš, s El a vůbec. No, a pak si vem Zoe. No to ti přijde jako dobré startovní pole?"

"Jaké startovní pole?" nechápe Zayn, který ovšem vůbec nevnímá důležité situace, ale to je u něj normální.

"No závody v tom sundávání plavek," připomene mu Cas. "A fandění."

"Takže Calum fandí, já sundávám plavky a Luke to hodnotí?" spočítá na prstech Harry. "Ale kde je v tom všem moje oblíbené zvířátko?"

Louis si povzdechne. "Hazz, přestaň v Zaynovi podporovat tu teorii, že je leopard. Ještě chvíli a začne lovit studenty na chodbách a spát parapetu na slunci."

"...A na tom je něco špatného?" zeptá se tiše Luke Michaela, který nad nimi jenom kroutí hlavou.

"Víš, Lu, když jsem byl mladší, já debil jsem si přál přátele. No a protože jsem zlobil, dostal jsem tohle," mávne Mikey tak neurčitě do prostoru. "No, a protože si myslím, že můj život zaštiťuje nějaký bláznivý slash bůh, tak mně po tom všem dal ještě Gee."

"Já myslel, že tu máš za odměnu," argumentuje blondýnek. "Že když v životě musíš mít takového mamlase jako jsem já, tak taky musíš mít někoho tak cool, jako je Geordie."

"Aha no to mě nenapadlo."

Michael se zamyslí, načež dodá: "No ale pořád mi z toho vychází, že ty jsi naopak to, co vyvažuje Gee."

Blondýnek na povel zčervená a tiše zakoktá: "P-proč my-myslíš?"

"Protože ty mě nepřivedeš do hrobu," povzdechne si Mikey a sleduje, kterak Geordie (ve dvoudílných a velmi výmluvných plavečkách) dorazila k bazénu, zakopla o vlastní punkrock a skončila Casparovi kozama na obličeji, takže si Mikey musí zahrát na Pamelu Anderson, aby zachránil panikařícího Caspara, který řve na celé kolo že už kojit nepotřebuje, mami! a topící se Geordie, která se směje tak hlasitě, až nezvládá ve vodě dýchat a plavat zároveň.

Given a ChanceWhere stories live. Discover now