Önemli Duyuru

7.5K 83 1
                                    

İyi geceler hepinize.

Biliyorsunuz ki ülkemiz ve dünya şu anda zor bir süreçten geçiyor. Bu süre içerisinde okullarımız kapandı, bazı iş yerleri kapandı, sınırlar kapandı, sokağa çıkamaz olduk, can kayıpları oldu. Allah rahmet eylesin ve bu virüse yakalanlara da tez zamanda şifa versin.
Şu anda ne yazık ki sığınacağımız tek yer evimiz, tek liman Allah. Tabi ki her zaman O'na sığınıyoruz ama şu anda durum biraz daha farklı sizlerin de bildiği gibi.

Bu duyurunun amacına gelecek olursam, bildiğiniz gibi okullar online eğitimle devam ediyor. Ben lise sona gidiyorum ve üniversite sınavım ertelendi -aranızda bundan etkilenenler mutalaka vardır-. Bu doğrultuda okulumla ve hocalarımla birlikte hem online ders için bir program hem de bireysel çalışma için yeni programlar yaptık. Anlayacağınız pek de boş vaktim yok. Yani yeni bölüm yazmak için yok. En son attığım bölümün sonunda "gelecek bölüm final olacak ve sınavdan sonra hikayeyi düzenleyeceğim." demişim. Ancak hikayeyi şimdi düzenleyeceğim. Ve finali ne zaman olur bilmiyorum.

Hikayeyi düzenlerken büyük ölçüde değişiklikler yapacağım -tabi ki konudan vazgeçmeyerek-. Ve inanıyorum ki düzenlenmiş hali daha çok hoşunuza gidecek. Çünkü yazmaya başladığım zaman ile şimdi ki zaman arasında geçen sürede düşüncelerim daha da belirgenleşti ve olgunlaştı. En azından ben kendim için bunu diyebilirim. Bölümler yayınlanmaya başladığında da siz farkedersiniz diye umuyorum.

Sorularınız var mı?

Son olarak

Lütfen kurallara uyalım, zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayalım. Televizyonlarda "biz müslüman ülkeyiz bize bir şey olmaz" tarzı söylemler duyuyorum bazı vatandaşlardan.

Bu çok büyük bir yanılgıdır arkadaşlar.

->Birine her temas ettiğinizde -sosyal mesafe kuralını her ihlal ettiğinizde-

->Maskesiz her dışarı çıktığınızda

->Değerli sağlık çalışanları, güvenliğimiz için uğraşan polis-jandarma görevlilerini her dinlemediğinizde insanların hakkına girmiş oluyorsunuz. Belki de uyulmayan her kuralda birçok kişinin hasta olmasını veya ne yazık ki hayatını kaybetmesine yol açıyorsunuz.

Bir müslüman olarak bu açıdan baktığınızda ise en büyük günahlardan olan "kul hakkına girme" yi en feci şekilde yapıyorsunuz.

Lütfen evde kalın, hayat eve sığar.

Ve herkese hayırlı bayramlar.

24.04.2020
03.00

ZOR TÖRE (DÜZENLENİYOR)Where stories live. Discover now