15.

2K 41 8
                                    

Bölüme geçmeden önce bir şey paylaşmak istiyorum. Geçen aylar içinde ben ve ailem çok zorlu dönemler geçirdik. Hastalıklar ve kayıplar yaşadık. Kendimizden önce çevremiz için dikkatli olmaya çalıştık bu pandemi sürecinde. Fedakarlıklar yaptık. Ancak içinde olduğumuz bu zor sürecin farkında olarak yaptığımız bu fedakarlıkların karşılığını alamadık.

Babam iş yerinde kendisine çay servisi yapan birinden virüsü kaptı. Sonradan anlaşıldı ki iş yerine virüsü yayan o kişi değilmiş. Eşi covid-19 olmasına rağmen oraya gelip hiçbir şey yokmuş gibi davranan biri koca iş yerine virüsü yaymış.

Babamda başlayan öksürük ve sırt ağrısıyla hastaneye gittiğimizde test yaptırdık ve sonuç pozitifti. Babam neredeyse elli yaşında, şeker hastası ve dedemden yadigar kalp rahatsızlığı var. Annem karaciğer hastası ve bağışıklık sistemi bizlere göre hastalık-virüslere karşı daha dayanıksız.

Biz karantinalarla, ilaçlarla bunu atlattık ama etkileri ne yazık ki hala devam etmekte. Gelen baş ağrıları bunlardan biri. Ama şunu da çok iyi biliyorduk ki geçiren bir kişinin bir daha geçirmeme gibi bir durumu yoktu. Antikor oluşmuşsa bile tedbirsiz davranışlar sonucunda ikinciyi hatta üçüncüyü bile geçirebilirsiniz.

Peki bunları niye yazıyorum? Biz atlatmış olabiliriz ama geçen zaman içinde bir sürü kişi maalesef bu kadar şanslı olamıyor. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Çevremizde bu kadar ölüm varken lütfen tedbiri elden bırakmayın. Sevdikleriniz olsun olmasın insanlarla aranıza mesafe koyun. Hayalet taşıyıcı oranları o kadar fazla ki.... Ne onlar bunu anlıyor ne de siz. Ta ki her şey için geç olana kadar.

Lütfen sizin ve çevreniz için geç olmasına izin vermeyin. Tedbirsiz, umursamaz davranmayın. Etrafınızdakilerin de öyle davranmasına izin vermeyin.

İyi okumalar.

*DÜZENLENMİŞTİR*

*DÜZENLENMİŞTİR*

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 15, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

ZOR TÖRE (DÜZENLENİYOR)Where stories live. Discover now