17. A hold bekavar

723 46 84
                                    

Körülbelül egy hónap múlva ismét Regulus fogadott minket a Griffendél asztalánál, ahol nem egy szúrós pillantással találkozott - hiszen mit keres egy mardekáros a griffendélesek helyén.

- Jó reggelt! - kezdte, mikor meglátott minket. - Lumpsluck küldi, öltözzetek fel szépen, bál lesz! - hadarta el és a kezünkbe nyomva egy-egy borítékot, faképnél hagyott minket.

- Túlzásba viszi az aggódást a szülei miatt - ráztam a fejem.

- Nincs igazad, Pihe - karolta át a vállamat Sirius. Újabban, mivel én is ,,Tekergő" lettem, Pihének hívnak, mert az animágus alakom szőre fehér, mint a hópihe. A ,,logikus" magyarázat persze nyilván Jamestől származik.

- Miért? - fordultam felé hirtelen. Közel volt, talán túl közel.

- Ne akard tudni, hogy mire képesek - húzta el a száját. - Különben mit adott nektek?

- Lumsluck meghívott valami bálba - fintorgott Lily. - Gondolom, ti is jöttök.

- Bizony - bólintott James. - Bár mi tegnap kaptuk meg, nem is tudom, hogy ti miért most, de lényegtelen. Jut eszembe, Lily, virágom, nem szeretnéd, hogy elkísérjelek?

- Hogy szeretném az túlzás - Lily próbálta elrejteni a mosolyát. - Különben minek mennék veled, ha soha nem kell párt szerezni?

- De most kell. Bál lesz, kötelező partnerrel jönni - kezdte magyarázni Dorcas, mikor odaért és leült hozzánk. - Ó, bárcsak elmehetnék! Egy Valentin-bál! - sóhajtotta.

Éppen egy pohár töklevet kortyolgattam, amit szokás szerint kiköptem. Most éppen Remus volt a szerencsés, aki a talárján viselhette a csodálatos művemet. Szerintem a festészet sem lenne utolsó szakma számomra, valami gyümölcslével teleköpködhetném a vásznat. Bár, az a gond, hogy kell hozzá valamilyen megdöbbentő dolog, ami ,,megihlet".

- Akkor mégis elkísérhetsz, Potter - nézett hirtelen Lily Ágasra.

- Hát, nem tudom, Evans, nagyon be vagyok táblázva mostanában... - James úgy tett, mintha gondolkodna, majd a húgomra pillantott. - Azt hiszem, negyedike pont megfelel - mondta.

- Negyedike? Valantin-nap tizennegyedikén van, nem negyedikén - értetlenkedtem.

- De a bál negyedikén lesz. Lumpi kifejti a levelében, hogy igazán sajnálja, de el kell utaznia azon a hétvégén és hétfőre, azaz Valentin-napra is marad - magyarázta Tapmancs.

- Te... Te komolyan végigolvastad? - döbbentem meg. Sirius felnevetett.

- Dehogy! Holdsáp olvasta el, és elmondta, hogy mi van benne - vágta rá.

- Tehát nem olvastál el egy neked címzett levelet - ráztam a fejem. Meg kell hagyni, nagyon értelmesen nézhettem ki, hogy eleinte az volt a bajom, Sirius elolvasta, majd az, hogy nem olvasta el a bájitaltantanár írását.

- Mondjuk úgy, hogy ugyanúgy olvastam el, mint ahogy tanulni szoktam - próbált szépíteni, mire felnevettem.

- Ezzel nem javítottál a helyzeten, ugye tudod?

- Hagyd csak, Soul, rajtuk nem tudsz változtatni - legyintett Holdsáp. - Rengeteg szabadidejük van, és unatkoznak is, amit képesek bejelenteni. Persze, olyankor, ha azt mondom, tanuljanak, én vagyok a hülye.

Édes Álmok I.: A Kagyló titka - Harry Potter fanfictionWo Geschichten leben. Entdecke jetzt