Capitolul I

3.6K 153 30
                                    

ANGLIA 1816

În timp ce trăsura elegantă se hurducăia pe drumul de ţară, Lady Anne Gilbert îşi lipi obrazul de umărul soţului ei şi oftă adânc.

- Mai e o oră până ajungem si deja sunt tensionată. Mă tot întreb cum o fi Whitney acum, că a crescut. După aceea tăcu si privi absentă pe fereastra trăsurii, la câmpurile pline de plante precum degeţelul-roşu şi pintenul-cocoşului, încercând să şi-o închipuie pe nepoata pe care nu o mai văzuse de aproape 11 ani.

- Trebuie să fie drăguţă, ca mama ei. Şi trebuie să aibă zâmbetul, bunătatea şi dulceaţa mamei ei...

Lord Edward Gilbert îşi privi sceptic soţia.

- Blândeţea ei? repetă el neîncrezător. Nu asta a scris tatăl ei în scrisoare.

Ca diplomat ataşat la Consulatul Britanic de la Paris, Lord Gilbert era un maestru al aluziilor şi intrigilor. Dar în viaţa personală, prefera adevărul gol-goluţ.

- Dă-mi voie să-ţi împrospătez memoria, spuse el scoţând din buzunar scrisoarea de ia tatăl lui Whitney.

Îsi puse ochelarii pe nas şi. ignorând grimasa soţiei sale, începu să citească:

„Manierele lui Whitney sunt şocante, iar purtarea ei e reprobabilă. Este o fată băieţoasă, încăpăţânată, care îi aduce la disperare pe toţi cei pe care îi cunoaşte şi e o ruşine pentru mine. Vă implor să o luaţi înapoi la Paris cu voi, în speranţa că veţi avea mai mult succes cu ea decât mine".

Edward râse uşor.

- Arată-mi unde scrie că e „blândă". Soţia sa îi aruncă o privire arţăgoasă. Martin Stone e un bărbat rece şi lipsit de sentimente, care n-ar recunoaşte blândeţea şi bunătatea nici dacă Whitney ar fi numai aşa. Gândeşte-te numai cum a strigat la ea şi a trimis-o in camera ei imediat după înmormântarea surorii mele.

Edward recunoscu aerul de răzvrătire al soţiei sale şi o luă pe după umeri împăciuitor.

- Nu-l agreez mai mult decât tine, dar trebuie să recunoşti că faptul că şi-a îngropat soţia înainte de vreme şi că fiica sa l-a acuzat în faţa a 50 de oameni că i-a închis mama într-o cutie ca să nu mai poată ieşi, e cam tulburător.

- Dar Whitney nu avea nici cinci ani! protestă Anne cu înflăcărare.

- De acord. Dar Martin era îndurerat. În plus, din câte îmi amintesc, nu pentru asta a fost trimisă în camera ei. Ci pentru ca, mai târziu, când toata lumea era în salon, ea a bătut din picior şi a ameninţat că ne reclamă pe toţi lui Dumnezeu dacă nu-i eliberam mama imediat.

Anne zâmbi.

- Ce fire avea! O clipă am avut impresia că pistruii aveau să-i sară de pe nas. Recunoaşte că a fost minunată. Şi tu ai fost de aceeaşi părere.

- Ei bine, da. recunoscu Edward timid. Aşa mi s-a părut.

În timp ce trăsura soţilor Gilbert înainta spre moşia Stone, un mic grup de tineri aştepta pe peluza dinspre sud, privind nerăbdători spre grajduri, cam la o sută de metri distanţă. O blondă scundă îşi netezi volanaşele fustei roz şi oftă într-un fel care îi scoase în evidenţa o gropiţa foarte atrăgătoare.

- Ce crezi că are de gând Whitney? îl întrebă ea pe tânărul chipeş şi blond de alături.

Privind în ochii albaştri ai lui Elizabeth Ashton, Paul Sevarin schiţă un zâmbet care i-ar fi înmuiat picioarele lui Whitney în caz că i-ar fi fost adresat ei.

- Ai răbdare, Elizabeth, spuse el.

- Sunt sigură că nici unul dintre noi n-are nici cea mai vagă idee cu privire la ce are de gând, Elizabeth, spuse Margaret Merryton cu asprime. Dar poţi fi sigura că va fi ceva prostesc şi şocant.

Whitney, dragostea meaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum