5. Bölüm

4.4K 246 54
                                    

Evet bugünkü bölümümüzü en sevgili sevgilime armağan ediyorum asel_lina1907

Eylül sıkıca yumduğu gözlerini bir milim dahi açmadan beklerken yatağa çöken ağırlıkla nefesini tuttu. Yatağa yatan Galip pozisyonunu bozmadan uyumaya çalışırken Eylül'ün gerginliğini hissediyordu. Eylül'ün ondan korktuğunu biliyordu, o yüzden adım adım ilerleyecekti. Alıştıra alıştıra yükselecekti yakınlık derecesini. Eylül hiç kımıldamadan yatan Galip'in az önce söylediklerini yapmamasına sevinirken diğer taraftanda her an yapabileceği gerçeğiyle de korkuyla nabzı yükseliyordu. Şu hemen yanında, sıcaklığını hissettiği adam hem kanun önünde hemde dinen eşiydi. Evet kendisi kabul etmişti her ikisinide ama sebepleri vardı ona göre. Ve bugün Duygu'nun söyledikleri, ne yapacağını bilmez bir şekilde yutkundu acıyla.

Kaçan uykusu geri gelmek bilmiyordu. Bir yandan Duygu'nun söyledikleri, bir yandan Galip'in söyledikleri beyninin içinde dönüp duruyordu. Bir süre sonra sırtının dönük olduğu adamın ritmik nefesiyle uyuduğunu anladı. Usulca araladı inatla kapalı tuttuğu gözlerini. Üzerindeki pikenin ucunu öyle sıkıyordu ki ağrıyan parmaklarını yeni fark ediyordu. Gözü takılı kaldığı çekmecenin tutacağıyla dakikalarca debelenip durdu içinden çıkamadığı düşüncelerde. Daha fazla dayanamayarak yavaşça kalktı yataktan. Açık olan pencerenin önüne geçerek gökyüzünü izlemeye başladı. Ne yapması gerektiğini bilmiyordu. İçindeki ürperti yaz sıcağında üşütürken onu, dolan gözlerini yıldızların arasında gezdirdi. Damla damla yağdı gözyaşları. Ağlayışlarının hıçkırıklara dönmemesi için üstün bir çaba harcıyordu. Derin derin nefesler alarak gözyaşlarını sildi. Gözü parmağındaki alyansa takıldı. Evlendiği o gece canlandı zihninde ve Galip'in ona yaptıkları. Bir kere daha büküldü dudağı. Tüm yaptıklarına rağmen bugün, ben senin kocanım diyebiliyordu. Gerçekten değişebilir miydi insan? Galip'te değişmiş olabilir miydi? Ne yaparsa yapsın zihninde kalıplaşmış o adamı farklı göremiyordu. Savaştığı düşünceler onu yoruyordu. Tüm sıkıntısıyla aldığı derin nefesi aynı şekilde vererek yatağa baktı.

Uyuması gerekiyordu. Yarın erkenden kalkmak zorundaydı. Usul adımlarla yatağa yürüdü. Eli başının altında sırt üstü yatan dev gibi adama dikti gözlerini. Yatağın büyük bir bölümünü tek başına dolduruyordu koca cüssesi. Gece lambasının ışığında masum masum uyuyan bu adam uyanık haliyle o kadar zıttı ki şu an. Eylül tüm korkusuna rağmen gözlerini ayırmadan izleyebiliyordu onu şimdi. Kısmen alnına dökülmüş saçları, loş ışığın gölgelendirdiği uzun kirpikleri, kalın kaşları, sürekli çattığı kaşları arasındaki o derin çizgi, dik ve ince burnu, kirli sakalları, şekilli keskin yüz hatları ve çenesinin altındaki çok dikkatli bakılmadıkça fark edilemeyen yara izi. Eylül içindeki sıkıntı ile bir kere daha nefesini üfledi. Yavaşça yatağa yatarak üzerine pikeyi çekti. Gözlerini kapatarak uyumaya çalıştı.

Sabah gözlerini açan Eylül duyduğu sigara kokusuyla doğruldu. Galip dikildiği camın önünde sigara içiyordu sabahın köründe. Eylül'ün uyandığını fark ederken, "Günaydın " dedi. Eylül ile iletişim kurmalıydı, bunu aralarında normal bir hâle getirme çabasındaydı. Eylül hızlı bir şekilde yataktan kalkarak kısık bir sesle, "Günaydın " diye karşılık verdi. Ardından hızlı bir şekilde yatağı toplayarak dolaba yürüdü. Aldığı kıyafetleriyle banyoya giderek üzerini değiştirdi. Banyodan çıkarken Galip'in yüzüne bakmadan hızla odadan çıktı.

Galip bir saate yakındır dikildiği camın önünde sigara içiyordu. Kafasında bir çok şey netti, ve bir çok şeyde bir o kadar karışıktı. Emin olduğu kesin şey Eylül'ü hayatında istiyordu. Ve o istediği şeyleri ne pahasına olursa olsun yapardı. Eylül'e kendini affettirmekle başlayacaktı ilk. Kısa bir zamana ihtiyaçları olduğunu düşünüyordu şimdilik. Sonrasında tek tek yapacaktı aklındakileri. Uyanan Eylül yüzüne bile bakmadan çıkıp giderken şimdilik üzerine gitmeyecekti. Dün gece söylediklerini önce hazmetmeliydi Eylül. Gerisi sonra tek tek gelecekti. En azından onun aklındakiler bunlardı.

BİR TUTAM KAHVE KOKUSUHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin