-11-

277 42 10
                                    



- Son Kahkaha - Part

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


- Son Kahkaha - Part.1

Alfred uyumaya gideli çok olmuştu ve Florence oturma odasında, şöminenin önünde kitap okuyordu. Gotham'da hava soğumaya başlamıştı. Yavaşça gelen, kasvetli kış her yerde hissediliyordu.

Rahatlatıcı ancak aynı zamanda boğucu.

Kitabın birkaç sayfasını geçmişken bir yerden sonra odaklanamadığını fark etti. Sürekli nasıl buraya geldiğini düşünüyordu. Başını kaldırıp kendi çizdiği tabloya baktı. Şöminenin üstünde ki yerinde odaya mümkünmüş gibi daha ağır bir hava katıyordu.

Karanlıkta ki Adam bu evde tamamen yeni bir anlam bulmuştu.

Düşüncelerinin arasında ki tıkırdama sesiyle arkasına baktı ve uzattığı ayaklarını kendisine çekti. Ateşin yanmasına rağmen hissettiği soğuk esintiyle, bir kez daha duyulan sesi bulmak için baktı. Açılıp kapanan pencere tüllerin arkasında sürekli tıkırdıyordu.

Bir an tedirginleşti ve kitabı koltuğun üstüne bırakıp ayağı kalktı. Yürürken önce elektrikler kesildi. Yanan ateşin ışığıyla kaldı odada ve pencereyi hemen kapatıp, yerine gitmek istedi.

Tülü açıp pencereyi kapatırken, uzakta ki Gotham ışıklarına, şehrin üstünde ki fırtına bulutlarına baktı. Yağmur kokusunu alabiliyordu. Gözlerini rahatlayarak kapattığı bir anda. Tepki vermesine bile zaman fırsatı olmadan ağzı kapandı. Elleri sabitlendi. Kadın debelendi, bağırmaya çalıştı ancak tükettiği tüm o nefesle kısa bir sürede yorgun düştü. Bedeni, verdiği tabloya yönetildi ve arkasında ki beden kendisini bastırıp kulağına yaklaştı.

Soğuk maskenin tüm tenini ve ruhunu bile ürpertiğini hissederken bayılmadan önce duyduğu sözler şunlar oldu;

''Karanlıkta ki adam seni isteyecek.''

***

Bruce, Wayne Malikanesine vardığında her yer zifiri karanlıktaydı.

Bunun olma olasılığının azlığından kaşları çatıldı. İçinde ki şüpheyle arabadan indi ve hızla evin kapısını açıp ''Alfred.'' Diye bağırdı. Ses yoktu.

Sonra ki haykırdığı isim ''Florence!'' olmuştu.

Ses yine yoktu.

Evin içinde ki soğuğun çok fazla hissedildiğini fark ederek önce Florence'in odasına gitti. Kadın orada yoktu, duygularını bir an kontrol edemez gibi oldu. Ancak paniğe kapılmak ihtiyacı olan en son şeydi.

Hemen sonra Alfred'in odasına hızlıca girdi ve uyuyan adama baktı.

Alfred Penyworth fazlasıyla hafif bir uykuya sahipti ve böylesine sesli bir girişe muhakkak uyanması gerekirdi.

The Artist | Bruce WayneWhere stories live. Discover now