Reni és Cortez a Barátok végén összejönnek 4/2 Cortez szemszöge

4.5K 102 15
                                    

Június 11, péntek

Olyan háromnegyed tíz felé már az átszállási reptéren voltam. Egy dobozos kólával és a csomagjaimmal ültem le egy padra. Az járt a fejemben, hogy ma éjjel ez lesz a „szállásom". Aludni úgysem fogok, szóval elővettem a laptopom, hogy nézek valami filmet, ha még az ide úton nem lett volna elég. Bedugtam a gépbe a mobilnet stick-et, ami általában csak ilyenkor használok. Amint lett net, a képernyő jobb sarkában felvillant egy ablak, hogy van egy olvasatlan üzenetem RENITŐL. Ezek szerint megkapta az ajándékomat. Oké, most mondhatjátok, hogy 'juj Cortez de béna vagy!'De nem mertem megnyitni az üzenetét. Mi van, ha egy újabb kosár? Már annyi van belőle, hogy egy újabbat nem tudnék elviselni. Így az olvasatlan üzenetet figyelmen kívül hagyva, videó hívást indítottam Ricsinek.

- Cső! Na, megérkeztél?– nézett a kamerába.

- Cső haver! Igen, itt vagyok az átszállási reptéren. Te figyelj már, van egy kis gond...

- Rennel?

- Jah, honnan tudtad?

- Rád van írva. Na lökjed, mi a pálya?

- Reni üzent MSN-en. És nem merem megnézni.

- Jesszus C! Ne legyél ennyire betojva, ez csak egy üzenet. Különben meg, ha tudni akarod nemrég írt nekem és rólad érdeklődött.

- Mii???? Mit kérdezett rólam? És mit mondtál neki?

- Csak, hogy mikor szállsz át. Gondolom akkor ezért kérdezte, mert tudni akarta, hogy kb mikor kapod meg az üzit. És mit ír? Jah, nem olvastad el. Na, mire vársz még, C?

- Mi van, ha elküld a fenébe az ajándékommal együtt, Neményit szereti.

- Mi van, ha, mi van ha.... Ne csináld ezt! És mi van, ha nem így lesz. Nyisd már meg azt a kicseszett üzenet!

- Jó, jó de ne tedd le!

Azzal megnyitottam Reni üzenetét. És ami benne állt, Istenem egy álmom vált valóra. Reni szeret. Csak a kis butus nem vette észre a jeleket, amiket küldtem. Már majdnem feladtam, főleg miután a pszichopata Neményivel láttam csókolózni. De áldom az eget, amiért még tettem egy próbát a nyaklánccal. Mert úgy néz ki bejött.

De mi lesz így, hogy Reni Budapesten van, én meg Amerikában, aztán Brazíliában. És utána ott az a fránya irodalom pótvizsga, mert persze Kardos meghúzott, nehogy már legyen egy jó nyaram. Nem bukhatok meg, milyen gáz lenne ha az alattunk lévőkkel járnék egy osztályba. Vagy ha másik suliban folytatnám, akkor Renivel nem tudnék annyit együtt lenni. Ha megbukok, anyámék lehet, hogy visszaküldenének Amerikába. Az lenne csak az igazi katasztrófa... És persze Reni is csalódna bennem.

Ricsinek hangosan olvastam fel Reni sorait, óriási vigyorral arcomon.

- Legszívesebben most azonnal fordulnék vissza, hogy jó szorosan átöleljem és vele legyek egész nyáron.

- C, nyugi! Tudja, hogy veled mindig ez van, nyaranta lelépsz, meg fogja érteni.

- Igen, tudom, hogy ő megérti, de hogy bírom ki nélküle egész nyáron? Visszafordulok, most!

- Ne C, ne csinálj hülyeséget! És mire odaérnél, már felszállna a gépe Párizsba.

- Tényleg, holnap indulnak Kingával.

- Szerintem, ha visszajön, nyugodtan meg tudtok beszélni mindent.

- Igazad van. De most válaszolnom kéne valamit... de nem zúdíthatom rá az érzéseimet, nem akarom elijeszteni.

- Megértem, és nem is kell, csak írd neki, hogy Párizs után beszéltek, hogy élvezze ki amíg ott lehet, meg hogy vigyázzon magára.

- Oké

- Mondjuk, ha belegondolsz ő is kockáztatott, hogy elijeszt, amikor azt írta, hogy szeret. És mivel ismerem Rent, tutira túlgondol mindent. Azt is, hogy ő írta, hogy szeret te pedig nem viszonoztad.

Ricsinek teljesen igaza volt, Reni tutira ezen fog agyalni egész idő alatt Párizsban, valahogy tudatnom kell vele, hogy én is úgy érzek, ahogyan ő, már ha tényleg úgy érez és nem csak leírta...

Szóval gépelni kezdtem, másolom:

Cortez üzenete: Ne mondj ilyet, nem vagy buta liba, talán egy kicsit őrült, de én imádom. Megígérem, hogy mindent meg fogunk beszélni, ha visszajöttél. De ahelyett hogy ezen rágódnál, most inkább koncentrálj Párizsra. Érezd jól magad, megérdemled. Élvezz ki minden percet, csinálj sok képet és addig is beszéljünk minden nap. A legfontosabbat majdnem elfelejtettem: Szeretlek, vigyázz magadra! C

Azt hiszem ez így tökéletes lesz, megnyugtatom, és tényleg jó lesz beszélni vele pár szót, akár csak üzenetben is, akármennyire nem szeretem mások sorait bámulni. Reninél meg még inkább látnám az arcát, hallanám a hangját.

l Utazás 5/3 – Karácsony óta nem láttam a haverjaimat, jó lesz velük, kicsit. Meg aztán ugye Brazília... de a szüleimre egyáltalán nem vagyok kíváncsi.

l Nem látom Renit egész nyáron 5/1 – Ez már tavaly is nehezen ment, hiszen már akkor bele voltam zúgva, de most, hogy tudom, hogy ő is szeret iszonyú nehéz. Haza akarok menni! Átölelni, megcsókolni, biztosítani róla, hogy nem érdekel rajta kívül senki más, akármilyen távol is legyek tőle.

l Szeretem Renit 5/5 – Elmondhatatlanul szeretem, és most már tudom hogy ő is szeret.


Hogy Lett Volna Ha... Szjg [BEFEJEZETT] Where stories live. Discover now