Reni és Cortez a Barátok végén összejönnek 4/3 Reni szemszöge

4.3K 75 12
                                    

Június 21, vasárnap

Tíz nappal a Cortezzel való MSN üzenetváltásunk után, újra itthon vagyok Budapesten. Párizs gyönyörű volt, nem hiába a szerelem városa. Megmásztuk az Eiffel tornyot, ahonnan gyönyörű kilátás volt a városra. Diákkedvezménnyel bejutottunk a Louvre-ba. Kingával egész jól elvoltunk, bár tény hogy nem fogta vissza magát, amikor megtudta, hogy Cortez válaszolt, és úgy néz ki együtt vagyunk vagy leszünk... Nyíltan az értésemre adta a nem tetszését. De ez engem kicsit sem érdekel. Igaz, még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy egy olyan srác, mint ő hogy szerethet egy olyat, mint én. Amióta ismerem, mindig körülvették a lányok, akik szépek és menők voltak és ő végül mégis engem választott.

Egyébként, tényleg sokat beszélgettünk az út alatt, általában nekem esténként. Mivel időközben ő is megérkezett Amerikába, számolnunk kellett hat óra időeltolódással. De végig csak cheteltünk, soha nem volt olyan, hogy egyedül tudtam volna maradni egy helységben öt percnél tovább, hogy Skype-on beszéljünk. Küldtem neki fotókat a városról, meg amiket Kingával csináltunk, meg a finomabbnál finomabb ételeinkről, nem hiába, imádok enni. És most kihasználtam, hogy nem anya főz.

Este kilencfelé bekapcsoltam a Skype-ot, mert akkorra vártam Cortez hívását. Mikor felvettem a hívást, erősebben dobbant meg a szívem, amikor megláttam. A szobájában világos volt, elvégre nála még csak délután három volt.

21:01

- Szia!

- Szia!

- Jó látni, még ha csak kamerán keresztül is.

- Igen, jobb lenne élőben. De most ez van

- Haza akartam menni

- Mi? Mikor?

- Mikor megkaptam az üzenetedet a reptéren. De Ricsi lebeszélt róla

- Majd megköszönöm neki

21:30

- Reni...

- Igen?

- Én... azt akarom, hogy tudd, hogy sajnálom, hogy így alakult, hogy nem lehetek ott veled... de rajtad kívül senki más nem érdekel, és nem szeretném, ha kételkednél vagy elbizonytalanodnál, vagy nem bíznál bennem. Tudom, hogy Kinga tömi a fejed ellenem...

- Honnan tudod?

- Beszéltünk. Vagyis ő beszélt, gyakorlatilag megfenyegetett, hogy ha át merlek verni, inkább vissza se menjek az országba, mert megtalál és kibelez.

- Nem csak ő nem ért egyet ezzel a távkapcsolat dologgal
- Neményi?

- Nem, Arnold az egészről semmit sem tud, nem akarok vele összeveszni. Szeptemberben úgyis elmegy, nem akarom még jobban megkeseríteni ezt a pár hónapot.

- Joga van tudni, hogy velem vagy. Vagyis, nem akarom, hogy elvegyen tőlem, de ilyen távolról nem tehetek semmit.

- Nem gondolod, hogy ehhez két ember kell?

- Igazad van, de akkor is zavar. Belőle bármit kinézek. Például, hogy az elutazása előtt berak egy bőröndbe és elvisz magával.

- Ha talál olyan bőröndöt, amibe beleférek. Komolyra fordítva a szót... Bízz bennem egy kicsit jobban. És ne aggódj folyton Arnold miatt, oké?

- Oké. Szóval távkapcsolat, mi?

22:06

- Mikor jössz haza?

- Még alig egy hete, hogy elmentem.

- Nem, úgy értem, szeptemberben.

- Augusztus közepén már otthon leszek, tudod az irodalom.

- Igen, tényleg. Kardos mondott valamit évvégén, hogy miből készülj?

- Nem beszéltem vele.

- Ezt mondjuk sejthettem volna. Akkor majd küldök neki email-t, hogy mire készítselek fel addigra.

- Tényleg segítesz?

- Igen, de csak mert, rohadt ciki lesz, ha a barátom megbukik és egy évfolyammal alattam jár.

- Szóval csak magad miatt csinálod.

- Rontaná a hírnevemet

A nyár további részében, minden nap beszéltünk pár percet, hogy kivel mi történt aznap, meg Corteznél ugye előzőnap délután. Vártam már, hogy mikor jön haza. De ez az időpont még várat magára. De ha minden jól megy, együtt kezdjük a 11.-et.
Azért szomorú vagyok Arnold miatt, hogy már nem lesz az osztálytársunk. És félek is,hogy a Cortezzel való kapcsolatom és a köztünk lévő távolság rányomja a bélyegét a barátságunkra.

I Cortezzzel úgy néz ki együtt vagyunk 5/5 – Azt mondta, hogy rajtam kívül nem érdekli senki más <3

I Hiányzik 5/1 – Megnéztem, több mint 7000 kilométerre van.

I Arnold 5/5 és 5/1 – Örülök neki, hogy ilyen lehetőséget kapott, de hiányozni fog. És valahogy tálalnom kell neki a Cortez témát. A legjobb barátom örülnie kéne a boldogságomnak, nem? 

Hogy Lett Volna Ha... Szjg [BEFEJEZETT] Where stories live. Discover now